Tisztelt Szakértő!

Tudom, hogy névtelenül a távolból nehéz segíteni, de érdekelne, van-e reményünk bármilyen lakáshitelhez jutni minél hamarabb.

Párommal nem vagyunk még házasok, de 2 gyereket tervezünk. 600 000 Ft önerővel rendelkezünk per pillanat, Fundamenta lakástakarékot kezdtünk el rakni mindketten 20-20 ezer forint havi összeggel idén április óta 4 éves futamidőre. Nem szeretnénk a maradék 4 évben még albérletben lakni és kidobni a pénzt olyan ingatlanra, ami nem a miénk (havi 60 ezer Ft a bérlet + rezsi). Párom 250 ezer Ft nettót fog keresni hamarosan, én 180 ezer nettót keresek.

Van bármilyen lakáshitel lehetőségünk, amit fel tudnánk venni? Sajnos akárhol nézek utána, kevés az önerő…más ingatlant nem tudunk bevonni.

Kérem amennyiben bármilyen lehetőség eszébe jutna, várom válaszát!
Nagyon köszönöm!
Erzsébet

Kedves Erzsébet!

Folyamatban lévő lakástakarék esetén van lehetőség azonnali lakáshitel igénybevételére, vagyis nem kell megvárni a megtakarítás futamidejének lejáratát, még a megtakarítási időszakban igényelhető a lakástakarékhoz kapcsolódó azonnali kölcsön.

Nem lakástakarékhoz kapcsolódó, hanem egyéb banki lakáshitel igénylése esetén a folyamatban lévő megtakarítás önerőként sajnos nem vehető figyelembe. Saját erőként csak a megtakarítási idő lejáratakor, a kiutalást követően számítható be. A megelőlegező CSOK azonban több banknál is önerőnek számít.

Vállalt gyermek után azok a házastársak lehetnek jogosultak CSOK-ra, aki közül legalább az egyik fél 40 év alatti. Ha az életkori előírásoknak megfelelnek, a jogosultsághoz tehát további feltétel, hogy összeházasodjanak. 2 vállalt gyermek után használt lakás vásárlásához 1.430.000 Ft összegű CSOK igényelhető. A Fundamenta nem foglalkozik CSOK ügyintézésével, tehát a lakástakarékhoz kapcsolódó azonnali lakáshitel igénylése esetén a támogatást másik hitelintézetnél szükséges igényelni.

Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink a további részletek ismeretében pontos tájékoztatást tudnak adni arról, hogy mekkora összegű lakáshitelhez juthatnak és mennyi önerőre lenne szükség akkor, ha a Fundamenta azonnali lakáshitelt vennék igénybe, illetve milyen arányú finanszírozás lehetséges, ha egyéb banki hitelkonstrukciót (minősített fogyasztóbarát lakáshitel, államilag támogatott lakáshitel, stb.) választanak. Irodáinkban a személyre szabott tájékoztatás és a teljes körű hitel- és CSOK ügyintézés egyaránt díjmentes!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése