Lakáshitelek szülői finanszírozással kiemelt partnerünknél

A felsőoktatási felvételi ponthatárok kihirdetésével számos család esetében aktuális témává vált a gyermekek lakáshelyzetének megoldása. Ezzel kapcsolatban szeretnénk felhívni a figyelmét kiemelt bankpartnerünk Szülői támogatással megvalósuló finanszírozási konstrukciójára, mely jelentősen megkönnyíti a lakásvásárlás finanszírozását a nappali tagozatos hallgató, illetve a már végzett, de elégséges jövedelemmel még nem rendelkező fiatalok esetében. A konstrukció a Piaci kamatozású lakáshiteleken belül érhető el, árazása ennek megfelelően alakul.

A konstrukció célja, hogy a még nem hitel/fizetőképes fiatalok, nappali tagozatos hallgatók is hitelhez jussanak, úgy, hogy a szülők, nagyszülők a hitel mögé, mint adóstárs(ak) bevonásra, és jövedelmükkel a hitel első számú törlesztőiként beszámításra kerülnek.

A konstrukció segítségével tehát a fiatalok lakáshoz jutásában a szülői támogatás nem csak nagyobb összegű készpénz juttatásával, hanem a hitelügyletben vállalt adóstársi szereppel is megvalósulhat.

A konstrukció nagy előnye, hogy a hitel maximális futamidejének kiszámításánál a gyermek életkorát, a jövedelmek vizsgálatakor pedig a szülő jövedelmét veszi figyelembe (a szülők esetében a feltétel az, hogy a konstrukció igénylésekor még nem töltötték be a 60. életévüket, de a lejáratkori életkort nem vizsgáljuk).

Természetesen, ha a gyermek már rendelkezik valamilyen, a Bank számára elfogadható, igazolt jövedelemmel, úgy az is erősítheti az ügyletet.

A szülőnek nem kell tulajdont szereznie az ingatlanban!

Gyermekre vonatkozó feltételek (főadós), élethelyzetek:

1.) Szülői támogatás I.
Nagykorú, de még nappali tagozatos hallgató felsőfokú oktatási intézményben, aki kölcsönigénylés befogadásakor nem töltötte be a 35. életévét.
Az ügylet adósának illetve adóstársának szülője- szülői, nagyszülője- nagyszülői, aki(k) a hitelkérelem benyújtásakor nem tölti(k) be 60. életévét (életévüket), illetve kötelezően bevonásra kerülő házastársa, élettársa.
A szülők életkorára egyéb korlátozás (életkor a futamidő végén) nincs.

2.) Szülői támogatás II.
A kölcsönigénylés befogadásakor középfokú végzettség esetén 25 év alatti, felsőfokú végzettség esetén 35 év alatti adós, aki a munkaviszonnyal szemben elvárt feltételeknek még nem felel meg, de munkaviszonnyal már rendelkezik.

3.) Szülői támogatás III.
A kölcsönigénylés befogadásakor középfokú végzettség esetén 25 év alatti, felsőfokú végzettség esetén 35 év alatti adós, aki a munkaviszonyra vonatkozó előírásoknak megfelel, de önállóan nem hitelképes.

4.) Szülői támogatás IV.
A kölcsönigénylés befogadásakor kizárólag felsőfokú végzettség esetén 35 év alatti adós, aki a munkaviszonyra vonatkozó előírásoknak megfelel, és önállóan hitelképes.

Szülőkre / nagyszülőkre vonatkozó feltételek (fizetőképességet javító adóstárs):

Az ügylet adósának illetve adóstársának szülője- szülői, nagyszülője- nagyszülői, aki(k) a hitelkérelem benyújtásakor nem tölti(k) be 60. életévét (életévüket), illetve kötelezően bevonásra kerülő házastársa, élettársa.A szülők életkorára egyéb korlátozás (életkor a futamidő végén) nincs.

A konstrukció esetében a nappali tagozatos hallgatói jogviszonyt iskolalátogatási igazolással, a középfokú végzettséget pedig diplomával, illetve megfelelő bizonyítvánnyal alá kell alátámasztani!

Részletekről érdeklődjön irodáinkban vagy partnereinknél vagy kérje személyre szabott ajánlatunk online!


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet! Nappali tagozatos orvostanhallgató vagyok, keresettel nem rendelkezem. Egy újépítésű lakást vásárolna nekem a család, amit kisebb részben hitelből fedezne. Azonban az egyik szülőm személyi hiteltartozással rendelkezik, ezért nem tud lakáshitelt felvenni, míg a nagymamám túl idős ahhoz, hogy a bank hitelt adjon neki, hiába rendelkezik kellő vagyonnal, terhelhető ingatlanokkal. Fel tudok-e venni én, a saját nevemre hitelt, úgy hogy nem vagyok még kereső ember, ha az egyik szülőm, vagy még inkább a nagymamám kezességet vállal? Hallottam a “szülői finanszírozású hitel”-ről, ez megoldható az én esetemben, ha van személyi hiteltartozása? Vagy “kiváltható” a szülő a nagymama kezességére? Ha nem,… Továbbiak »

Kedves Bálint!
Szülői finanszírozással működhet a lakásvásárlás. Az, hogy az egyik szülőnek van személyi hitel tartozása, nem jelent automatikusan kizáró okot, ha az problémamentesen törlesztett és az igazolt jövedelem lehetővé teszi a további hitelfelvételt. A nagymama kora kizáró ok lehet.
Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szabottan fogják Önt tájékoztatni az elérhető hitelkonstrukciókról! Irodáinkban a teljes körű hitelügyintézés díjmentes!


2
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x