Lakáshitelek lakás-előtakarékossági megtakarítással

A lakás-előtakarékossággal kínált jelzáloghitelek a megtakarítással kombinált jelzáloghitelek csoportjába tartoznak. A hitelfelvétel egyik legkedvezőbb formája, melynek előnyeit az alábbiakban ismertetjük.

A lakás-előtakarékossággal kombinált jelzáloghitel előnyei:

 • Ha Ön a lakás-előtakarékossággal kombinált jelzáloghitelt választja, akkor 15 százalékkal kedvezőbb törlesztő részletet érhet el a hagyományos ingatlanfedezet bevonása mellett nyújtott kölcsönökhöz képest, legalább 4, legfeljebb 8 évig. A kedvező összegű törlesztő részlet tartalmazza a kamatot, kezelési költséget, valamint a havi megtakarítást is.
 • Az Ön lakástakarék pénztári megtakarításaira 30 százalék, vissza nem térítendő állami támogatás jár, mely évente személyenként 72 ezer forint összegben maximalizált.
 • Az állam által nyújtott támogatást a háztartáson belül megtöbbszörözheti, ugyanis nemcsak saját részre köthet megtakarítási szerződést, hanem a családtagok részére is, legfeljebb öt darabot.
 • A választott futamidőtől függetlenül Ön mentesül a kamatadó megfizetése alól, ugyanis a lakás-előtakarékossági betétszámlára befizetett havi megtakarításokra a kamatadó nem vonatkozik.
 • A lakástakarék pénztári számlához kapcsolódó számlanyitási és zárolási díjat partner pénzintézetünk meghitelezi Önnek, így ennyivel is alacsonyabbak lesznek az Önt terhelő kezdeti költségek.
 • A teljes futamidő alatt visszafizetett összeg lakás-előtakarékosság esetén alacsonyabb, mint normál hitelkonstrukció esetén.
 • Az törlesztő részlet igazodik az Ön igényeihez, élethelyzetéhez. A választott megtakarítási összegtől függően a megtakarítási időszak alatt, vagy utána alacsonyabb törlesztő részlettel számolhat.
 • A lakástakarék pénztárral kombinált hitel estén az FLK hitel betörlesztésénél az előtörlesztés költségmentes.
 • A lakástakarék pénztári megtakarítás illetékmentesen örökölhető.
 • A 30 százalékos állami támogatás igénybe vételének nincsen semmilyen szigorú feltétele, alanyi jogon jár.
 • Az állami garanciának köszönhetően biztonságos hitelfelvételi forma.
 • A lakástakarék pénztári megtakarítás nyolc év után lakáscélú kölcsön kiváltására is felhasználható.
 • Kedvezményezettként kiskorú is bevonható, valamint utána is igénybe vehető az állami támogatás.

A lakás-előtakaréskossági megtakarítással kombinált lakáshitelekkel kapcsolatban a Hitelnet irodái készséggel adnak felvilágosítást.


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
10 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

T.HITELINFO ! AZ LENNE A KÉRDÉSEM ,HOGY CSALÁDI HÁZ VÁSÁRLÁSRA FELVETT (CHF) HITELBŐL MÁR 5 ÉVET TÖRLESZTETTÜNK MÉG 8 ÉV HÁTRA VAN.HOGYAN LEHET MEGTAKARÍTÁSOS HITELRE VÁLTANI? EGY LTP-VEL RENDELKEZÜNK MA IS . KÖSZÖNETTEL: TÜNDE

T. Hitelnet!
Párommal mindkettőnknek van 4 évre kötött LTP-je (én tavaly kötöttem, páromnak még kb. 2 év van hátra.
Szeretnénk ingatlant építeni/vásárolni, kalkulációnk szerint ~8-12M Ft-ra lenne szükség, a hitelcéltól függően. Hitelhez szükséges 30% önerővel nem rendelkezünk, de én már 100%-os tulajdonos vagyok egy vidéki ingatlanban is.
A kérdésem, hogy kombinált hitel esetén be tudjuk-e számítani az én másik ingatlanomat is? Mit módosíthat ez? Futamidőt, felvehető hitelösszeget, törlesztőrészletet?
Köszönettel: Teodóra

Azt szeretném kérdezni, hogy lakástakarékkal egybekötött hitelt vettünk fel. Ha a 4 év letelik én kérhetem- e ? akifizetését vagy beépitik a hitelbe. Válaszát előre is köszönöm.

Lakástakarékkal egybekötött hitelt vettünk fel négy évvel ezelőtt. A férjemmel azonos időben kezdtünk előtakarékoskodni. Jelenleg a kiutalási időszak végén járunk.Az én állami támogatásomat azért nem kaptam meg, mert a legelső befizetéskor a bank 30 forinttal! kevesebbet vont le a számlámról. Ettől a kis elírástól csúszik a kiutalás. Ezért a januári törlesztőrészletem kb.:50000 forinttal több lesz. Voltam a bankban, de orvoslást nem kaptam, csak annyit, hogy nem tudnak mit tenni.
KIHEZ FORDULJAK?

JÓ NAPOT KÍVÁNOK. NEKEM AZ A KÉRDÉSEM LENNE,HOGY OTP LAKÁSTAKARÉKUNK MOST JÁRNA LE NOVEMBERBEN,DE MIVEL ELMARADT EGY PÁR BEFIZETÉS ÍGY CSÚSZIK A KIUTALÁSI IDŐSZAK,ÉS AZT SZERETNÉM MEGTUDNI,HOGY MIVEL 4 ÉVRE KÖTÖTTÜK MEG ÉS AZ MOST LEJÁR NEKÜNK KÖTELEZŐ ÚJJABB 4 ÉVRE KÖTNI LAKÁSTAKARÉKOT?HITELLEL EGGYÜTT IGÉNYELTÜK EZT A MEGTAKARÍTÁST BÁR NEM IGAZÁN ÉRTEM A LÉNYEGÉT,ÉS HA NEM LENNE MUSZÁJ NEM KÖTNÉK ÚJJAT,DE MIVEL HITEL VAN MELLETTE ÍGY KÖTNÖM KELL ÚJJAB 4 ÉVRE? AZT IS SZERETNÉM MÉG TUDNI,HOGY EZ A TAKARÉK CSAK A HITELBE VONHATÓ BELE? HA BELEVONJÁK A HITELBE AKKOR A TÖRLESZTŐ RÉSZLETEM NÖVEKEDNI FOG VAGY CSÖKKENI,MIVEL DEVIZA HITELRŐL VAN SZÓ?… Továbbiak »


10
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x