Az apai örökségemet szeretnék megváltani tőlem, részletfizetéssel. Az ingatlanon végrehajtás van folyamatban. Rajtam kívül még három örökös van, és a harmadik örökös szeretné jelzáloggal terhelten rendezni a kifizetést. Az ingatlan értekét a bíróság hivatalból megállapította, így került végrehajtásra. Azt szeretném tudni, hogy így lehetséges-e jelzáloggal megterhelni az ingatlant és a bank újra felértékelheti-e ezt az ingatlant? Köszönöm; Panny
Kérdést feltette: Panny

Kedves Panny!

Elvileg van lehetőség arra, hogy valaki végrehajtás alatt lévő ingatlant vásároljon meg banki hitel segítségével. Ilyen esetben az adásvételi szerződésben rögzíteni kell, hogy a vételár kiegyenlítésével tehermentesítésre kerül az ingatlan. Ha azonban a felmondott hitelszerződésben a vásárló fél is érintett, akkor nincs erre lehetőség, hiszen a hitelben résztvevő valamennyi személy BAR listára kerül. BAR listás ügyfél pedig egyetlen banknál sem hitelezhető.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

26 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Párommal szeretnénk megvásárolni egy végrehajtás alatt lévő ingatlant lakáshitellel.
Lehetséges lenne, ha a végrehajtóval megegyezünk mindenben?

Végrehajtás alatt lévő lakásomat aminek egyedi tulajdonosa vagyok, a fiam meg tudja-e venni banki hitellel?
Köszönöm.

Tisztelt Hitelnet!
Licitálni szeretnék egy jelenleg állami tulajdonú lakásra egy közelgő árverésen. Az ingatlan per és tehermentes. A megvásárláshoz szükséges teljes vételár nem áll rendelkezésemre, csak annak kb.50%-a. Tudom, hogy lehetséges néhány banknál megfinanszíroztatni a vásárlást, csak arra nem találtam sehol utalást, hogy mely bankoknál lehetséges ez.
Tudnak ebben segíteni?
Előre is köszönöm,
Nóra

Tisztelt ügyintéző!
11 milliós végrehajtás alatt álló ingatlant, ingatlanirodán keresztül meg lehet venni, 7 millió forint hitellel, és 4 millió forint önerővel?

Kezes voltam. Az adósok 30 éve nem egyenlítették ki 153.153 tartozásukat. Az ingatlan Vh. joggal terhelt. A saját ingatlanomra is bejegyezték a tulajdoni lapomra. A ház rom értéktelen.
Megvásárolható-e, hogy megszabaduljak a terheléstől?

Egy végrehajtással terhelt ingatlant szeretnék vásárolni olyan összegért, ami kb. a fele érték a ház értékének! Hitelből szeretném megvenni természetesen a Vh jogok kiegyenlítésével!
Hogyan kaphatok erre hitelt?

Üdvözlöm.
Szeretnék hitelhez jutni, szeretném a testvérem tulajdonrészét kiváltani, árverésen.

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Olyan kérdésem lenne, hogy van egy szocpollal és és lakáshitellel terhelt házunk. Most egy korábbi megmaradt hitelből a végrehajtó tett rá végrehajtási jogot annak ellenére, hogy mi elismertük a tartozást és részletekben meg is kezdtük fizetni, mert a végrehajtó megengedte. Kérdésem, hogy így akkor minek tesz rá, így is megteheti? Egyébként nem nagy összegről van szó 200 000 Ft és még annyi, hogy így a hitelt adó bankom is felmondja a szerződésem, vagy fizethetem tovább a hitelem, amit eddig is megtettem! Ja és a párom nevén van a tartozás, tehát csak a ház felére tette rá a kezét, mert a másik fele az enyém. Van ennek ilyenkor jelentősége?
Köszönöm válaszukat!
Üdvözlettel:
Bernadett

A szomszéd ház 2007 végén került megvételre, frankos hitelre. Tavaly szeptember óta nem fizetik. Kerülhet-e sor árverezésre? Ha igen, mennyi idő alatt juthat el a dolog odáig. Hogy vehetem meg?
Köszönöm a lehetséges válaszukat!

Tisztelt Hitelnet!
Segítségüket szeretném kérni abban, hogy a szüleim jelzáloghitelt vettek fel a házunkra, CHF alapút. 3 éve nem tudják fizetni, végrehajtás van a házon,. Most tudtam csak meg ezt az egészet. Van-e rá lehetőség, hogy megmentsem a házat?
Előre is köszönöm.

Tisztelt ügyintéző!
Végrehajtás alatt lévő ingatlant szeretnénk megvásárolni, az egyetlen lehetőség egy zárt végű lízing lenne.
Létezik-e olyan hitelintézet, ahol erre lehetőség lenne?
Köszönettel: Csaba

Tisztelt Ügyintéző!
Olyan kölcsönt szeretnék kapni, ami egy végrehajtáson lévő házon van. Tehát az APEH által megterhelt házat akarnám megvásárolni, de a kezdő tőkém kevés. Ehhez szeretnék 5.000.000.- Ft-ot felvenni.
Kérem próbáljunk valamilyen megoldást már találni erre a problémára. Tudom, hogy nem egyszerű, de csak van valamilyen lehetőség ilyen módon az APEH által árverezésre bocsájtott házat megvásárolni. Személyes okok miatt szeretnénk ezt a házat a magunkénak tudni. Kérem, segítsenek! Tudom, hogy a megvétel után lehet jelzálogot tetetni rá. Csak van olyan hitelező Magyarországon, aki közjegyző előtt vállalja, hogy először a pénzt adja és utána rögtön a tőle kapott pénzért ráteszi a jelzálogjogot.
Köszönettel: Évi

Tisztelt Mindenki!
Családtagom adótartozása miatt a családi házunk általa birtokolt 33%-a végrehajtás alatt van. Szeretném még az árverezés előtt (van 2 hónapom) a ház rá eső részét megvásárolni, a tartozást a hitelösszegből kifizetni, a tulajdonjogot megszerezni, hogy családom biztonságát garantáljam. A hitelfeltételeknek elvi síkon a végrehajtástól függetlenül megfelelek. Lehetséges az akció oly módon, hogy a folyósított hitelösszegből a végrehajtón/ügyvéden keresztül kiváltom az ingatlant, a tulajdonrészt megszerzem?