Lakáshitel vályogházra?

Tisztelt Hitelnet!

A kérdésem nem annyira bonyolult, de leírok minden részletet. Adott egy ingatlan. Helyileg Lakiteleken található, 80nm 760nm telken, vályog építési móddal, de teljes értékű alappal és talajvíz elleni szigeteléssel, építése a 80-as évek elejére datálható. Az ingatlan 50-50%-ban édesanyám és unokatestvéreim tulajdonában van. Unokatestvéreim miatt az ő részükkel együtt az egész házat felbecsülték árveréshez 7,2 M forintra. A havi igazolható jövedelmem nettó 230.000 Ft.

És most a kérdés: Amennyiben édesanyám ajándékozással a rendelkezésemre bocsájtja a tulajdonában lévő 50%-ot, kaphatnék-e a másik felének megvásárlásához, és fűtéskorszerűsítéshez 4,5M Ft-ot?

Segítségüket előre is köszönöm!
Norbert

Kedves Norbert!

Azt nem írja, hogy az ingatlant terheli-e végrehajtási jog vagy sem. Elvileg végrehajtási joggal terhelt ház vásárlásához is adható . A két hitelcél – a tulajdonrész megvásárlása és a – azonban két külön hitelügyletben valósítható meg. Először a vásárlási hitelügyletnek kell lezajlani. Majd miután az Ön tulajdonába került az immár végrehajtási jogtól mentes ingatlan, akkor a korszerűsítési hitelkérelem is benyújtható.

A lakásvásárlási hitelnek azonban feltétele, hogy folyósítást követően a végrehajtási jog lekerüljön az ingatlanról. Az adásvételi szerződésben tehát rögzíteni kell, hogy a vételár kit milyen arányban illet meg. Ha az unokatestvérei miatt árverés fenyegeti a házat, akkor azt is tisztázni kell, hogy az árverés elkerüléséhez mekkora összeg illeti meg a végrehajtási jog jogosultját.

Az, hogy az ingatlan vályog szerkezetű, nem zárja ki a hitelfelvétel lehetőségét, a ház értékbecslő által megállapított forgalmi értéke azonban meghatározó.

Javasoljuk, hogy tekintse meg a legkedvezőbb lakáshitel törlesztő részleteket és töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat, s a további részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják az elérhető hitellehetőségekről!


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
10 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Vályog építésű házra szeretnénk hitelt felvenni, ami kb. 4 milliót ér, tulajdonjog kivásárlásra, elvileg minimum 2 milliót. A kereskedelmi és hitelbank már elutasított, mert vályogház és az kevés jelzálognak.
Melyik bank fogadja el jelzálognak?

Kedves Éva!
Ugyan vályogházat is elfogadhatnak a bankok fedezetként, de ilyen szerkezetű ingatlan esetén az értékbecslő kiemelten ellenőrzi a műszaki tartalmat és állapotot. Mindezek alapján, ha az ingatlanszakértő által megállapított forgalmi érték nem éri legalább a 4,5-5 millió forintot, akkor sajnos nem vehető fel rá hitel. A tulajdonjog kivásárlása esetleg másik, nagyobb értékű ingatlanfedezet felajánlásával lenne megoldható.

Lakást szeretnék venni. Nyugdíjat kapok 45.000 Ft-ot és dolgozni járok 7 órába és 63.000 Ft-ot kapok. Be vagyok jelentve és 5 hónapja dolgozom! 3.000.000 Ft kölcsönt szeretnék! Mennyi lenne a fizetnivaló a bank felé? Vályogházat tudnék csak venni.

Kedves Frida!
Ha 3 millió forint a megvásárolni kívánt ingatlan értéke, akkor sajnos nem tudunk Önnek segíteni, mert 3 millió forint értékű ingatlant egyik bank sem fogad el fedezetként.
Amennyiben legalább 5 millió forint értékű vályogházat szeretne vásárolni, kérjük, küldje el online ajánlatkérését és Szakértőink ismertetni fogják az elérhető hiteleket. A hitelfelvételhez önerővel is kell rendelkezni, mert a lakás teljes értéke nem vehető fel hitelként.

Párommal vásárolnánk családi házat. Van-e bármilyen mód és lehetőség, hogy tömésházat elfogadjanak fedezetnek? Sajnos az önerő, amellyel rendelkezünk nem elegendő az ingatlan megvásárlásához. Szüleink családi házát nem szeretnénk fedezetnek.
Köszönöm.

Kedves Dóri!
A ház akkor fogadható el hitelfedezetként, ha forgalmi értéke eléri legalább a 4,5-5 millió forintot és köthető rá lakásbiztosítás. Ellenkező esetben lakáshitel felvételére csak másik ingatlan bevonása mellett van lehetőség.

A kérdésem a következő: vályogházra ad valamelyik bank hitelt?
Hogyan tudok vályogházat venni, ha nincs elegendő pénzem hozzá?
Falu helyen helyezkedik el és nincs árvíz veszély!
Válaszát köszönöm!
Reni

Kedves Reni!
Ha a vályogház értékbecslő által megállapított forgalmi értéke eléri legalább az 5 millió Ft-ot és Ön rendelkezik megfelelő mértékű önerővel, akkor vályogház is finanszírozható lakáshitellel. Online ajánlatkérését követően Szakértőink személyre szólóan tájékoztatják a hitellehetőségekről!

Szeretném megtudni, kaphatok-e jelzáloghitelt vályog házra, ami körülbelül 8 millió Ft-ot ér. Van bejelentet munkahelyem, 95 és 100 ezer között keresek.


10
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x