Tisztelt Hitelnet!

A kérdésem nem annyira bonyolult, de leírok minden részletet. Adott egy ingatlan. Helyileg Lakiteleken található, 80nm 760nm telken, vályog építési móddal, de teljes értékű alappal és talajvíz elleni szigeteléssel, építése a 80-as évek elejére datálható. Az ingatlan 50-50%-ban édesanyám és unokatestvéreim tulajdonában van. Unokatestvéreim miatt az ő részükkel együtt az egész házat felbecsülték árveréshez 7,2 M forintra. A havi igazolható jövedelmem nettó 230.000 Ft.

És most a kérdés: Amennyiben édesanyám ajándékozással a rendelkezésemre bocsájtja a tulajdonában lévő 50%-ot, kaphatnék-e a másik felének megvásárlásához, és fűtéskorszerűsítéshez 4,5M Ft-ot?

Segítségüket előre is köszönöm!
Norbert

Kedves Norbert!

Azt nem írja, hogy az ingatlant terheli-e végrehajtási jog vagy sem. Elvileg végrehajtási joggal terhelt ház vásárlásához is adható lakáshitel. A két hitelcél - a tulajdonrész megvásárlása és a fűtéskorszerűsítés - azonban két külön hitelügyletben valósítható meg. Először a vásárlási hitelügyletnek kell lezajlani. Majd miután az Ön tulajdonába került az immár végrehajtási jogtól mentes ingatlan, akkor a korszerűsítési hitelkérelem is benyújtható.

A lakásvásárlási hitelnek azonban feltétele, hogy folyósítást követően a végrehajtási jog lekerüljön az ingatlanról. Az adásvételi szerződésben tehát rögzíteni kell, hogy a vételár kit milyen arányban illet meg. Ha az unokatestvérei miatt árverés fenyegeti a házat, akkor azt is tisztázni kell, hogy az árverés elkerüléséhez mekkora összeg illeti meg a végrehajtási jog jogosultját.

Az, hogy az ingatlan vályog szerkezetű, nem zárja ki a hitelfelvétel lehetőségét, a ház értékbecslő által megállapított forgalmi értéke azonban meghatározó.

Javasoljuk, hogy tekintse meg a legkedvezőbb lakáshitel törlesztő részleteket és töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat, s a további részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják az elérhető hitellehetőségekről!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

12 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Vidéki vegyes falazatú házat vennénk bankhitelre. Melyik bank fogadja el ezt fedezetként (jelenleg is van rajta érvényes lakásbiztosítás).
Köszönettel.

Vályog építésű házra szeretnénk hitelt felvenni, ami kb. 4 milliót ér, tulajdonjog kivásárlásra, elvileg minimum 2 milliót. A kereskedelmi és hitelbank már elutasított, mert vályogház és az kevés jelzálognak.
Melyik bank fogadja el jelzálognak?

Lakást szeretnék venni. Nyugdíjat kapok 45.000 Ft-ot és dolgozni járok 7 órába és 63.000 Ft-ot kapok. Be vagyok jelentve és 5 hónapja dolgozom! 3.000.000 Ft kölcsönt szeretnék! Mennyi lenne a fizetnivaló a bank felé? Vályogházat tudnék csak venni.

Párommal vásárolnánk családi házat. Van-e bármilyen mód és lehetőség, hogy tömésházat elfogadjanak fedezetnek? Sajnos az önerő, amellyel rendelkezünk nem elegendő az ingatlan megvásárlásához. Szüleink családi házát nem szeretnénk fedezetnek.
Köszönöm.

A kérdésem a következő: vályogházra ad valamelyik bank hitelt?
Hogyan tudok vályogházat venni, ha nincs elegendő pénzem hozzá?
Falu helyen helyezkedik el és nincs árvíz veszély!
Válaszát köszönöm!
Reni

Szeretném megtudni, kaphatok-e jelzáloghitelt vályog házra, ami körülbelül 8 millió Ft-ot ér. Van bejelentet munkahelyem, 95 és 100 ezer között keresek.