Lakáshitel tartózkodási engedéllyel rendelkezők számára?

A párom még nem kapta meg az állampolgárságot.4 éve él itt,Tartózkodási engedélye van,2 éve van ugyanannál a cégnél,mellyel határozatlan idejű munkaszerződése van.jövőre kaphatja meg a letelepedési engedélyt.szeretne lakásvásárlásra hitelt felvenni.olyan kérdésem lenne van e erre lehetősége és ha igen milyen feltételekkel.

Kérdést feltette: Katalin

Kedves Katalin!

A hazai pénzintézetek által nyújtott lakáshiteleket nem csak magyar állampolgárok igényelhetik. A hitelfelvétel egyik feltétele, hogy a leendő adósnak legyen az illetékes magyar hatóság által kiadott érvényes személyazonosító igazolványa.  Ha tehát párja rendelkezik ilyennel, akkor jogosult a hiteligénylésre.

A lakáshitelhez legalább 3 hónapos munkaviszonyból származó, a mindenkori minimálbér összegét elérő jövedelmet kell igazolni. A nyújtható hitelösszeg az adós rendszeres bevételei és kiadásai alapján kerül meghatározásra, továbbá a kölcsön összege nem haladhatja meg a fedezetül szolgáló, megvásárolni kívánt ingatlan forgalmi értékének 80%-át.

Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s Hiteltanácsadóink ismertetik a lehetőségeket.Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x