Tisztelt Hitelnet!

Szeretnénk megvenni egy 8 millió forint értékű sorházat. Ingatlanfedezet bevonható, aminek értéke kb. 3 millió forint. Jelenleg 33 éves aktív dolgozó vagyok egy cégnél már 10 éve. Feleségemmel közösen neveljük a 4 hónapos kisbabánkat. Ő jelenleg Gyesen van.

Érdeklődnék, hogy 150 ezres fizetéssel és az ingatlanfedezettel jogosult vagyok-e lakáshitelre?
Esetleg szocpolra?
Adóstárs is bevonható.

Köszönettel: László

Kedves László!

Ha jól értjük, akkor a sorházi lakás teljes vételárát hitelből kívánja finanszírozni, amihez plusz ingatlanfedezet tudna felajánlani. Készpénz hiányában valóban van lehetőség arra, hogy a vételár 100%-ának meghitelezése céljából kiegészítő ingatlanfedezet kerüljön bevonásra. Ebben az esetben azonban a kb. 3 millió forint értékű ingatlan sajnos nem fogadható el fedezetként. Az ingatlanfedezet értékének ugyanis el kell érnie legalább a 4-5 millió forintot.

A maximálisan felvehető hitel összege azonban nemcsak az ügyletbe bevonható ingatlanok értékétől, hanem a háztartás jövedelmi helyzetétől is függ. A hitelbírálat során a bankok nemcsak az igazolt jövedelmeket, hanem a rendszeres kiadásokat is figyelembe veszik.

Előzetes hitelbírálat után Szakértőink tájékoztatást tudnak adni Önnek arról, hogy – adott jövedelem mellett – a sorházi lakás milyen mértékben hitelezhető. Ezt követően pedig meghatározható, hogy a 100%-os hitelezéshez milyen értékű kiegészítő ingatlant kellene bevonni.

Használt lakás vásárlásához szocpol nem vehető igénybe, így a támogatással nem lehet számolni.

Amennyiben van lehetőség nagyobb értékű ingatlan bevonására, akkor javasoljuk, hogy töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat – az esetlegesen bevonható adóstárs jövedelmét is megadva – és Szakértőink személyre szóló ajánlat formájában fogják ismertetni a lakásvásárlási hiteleket!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése