Lakáshitel román állampolgárság esetén?

Román állampolgár vagyok. Szeretnék egy 15 800 euro kölcsönt, mert akarok egy kis házat venni Magyarországon. Én 200 eurót keresek egy hónapban, mint maszek dolgozom. Milyen iratokra lenne szükségem? Hogyan kaphatok kölcsönt? Melyik bank? Menyi idő szükséges, és mit kell tennem?
Nagyon szépen köszönöm.
Tisztelettel: Paulina

Kedves Paulina!

A magyarországi pénzintézetek devizabelföldi személyeknek nyújtanak hitelt. Ez azt jelenti, hogy román állampolgárként is kell rendelkeznie illetékes magyar hatóság által kiállított személyi igazolvánnyal a lakáshitel igényléséhez.

További feltétel, hogy az adós jövedelmének el kell érnie legalább a mindenkori minimálbér összegét, ami jelenleg nettó 60.600.- Ft. Mivel a 200 eurós jövedelem ezt az összeget nem éri el, ezért Ön nem felel meg az előírt jövedelmi feltételnek.

A hitelfelvételhez magasabb összegű jövedelem igazolására lenne szükség.Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Román állampolgár is vehet fel hitelt? Itt szeretne ingatlant vásárolni, de nem itt él, nem itt dolgozik.
Köszönöm válaszát!
Tisztelettel.
Zsolt

Kedves Zsolt!
Román állampolgár is jogosult lehet magyarországi lakásvásárlási hitelfelvételre meghatározott feltételekkel. Személyre szabott tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!


2
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x