Tisztelt Hitelnet!

Férjemmel házat szeretnénk vásárolni, 13 millió Ft-ért, ami egy vas megyei városban található. Önerőnk nincs, de pótingatlan bevonható fedezetként, mely értéke kb. 8-10 millió és szintén egy vas megyei kisvárosban található.

Az alábbi kérdéseim lennének ezzel kapcsolatban:

1. Egyáltalán kapnánk-e hitelt az alábbi feltételek mellett:
– férjem (33 éves) Ausztriában dolgozik 2011. júliusa óta (2 hónap megszakítással). Jelenlegi munkahelyén 2012. januárja óta van.
Szerződése júliusban jár le, utána kap határozatlan idejű szerződést. (Ennél a cégnél a fél év “betanulási idő” a bevett szokás. 1 hónap próbaideje volt, az már lejárt.) Nettó fizetése 1300 €/hó.
– én (30 éves) passzív GYEDEN vagyok még áprilisig, mert a munkahelyem megszűnt, utána GYESEN leszek, tehát az én “jövedelmem” nem “számít bele”, ha jól tudom…
(A GYEDET is Ausztriából kapom.)
– adóstárs és kezes nem vonható be a hitelügyletbe
– egyéb más hitelünk nincs
– semmilyen ingatlan nincs egyikünk nevén sem

2. Ha a fent említett feltételek mellett kapnánk hitelt, akkor mekkora összegűt? Illetve azt milyen feltételekkel?

3. Van-e olyan lehetőség, hogy pl. 7 millió Ft hitelt szeretnénk felvenni a banktól, a fennmaradó értékben (ez esetben 6 millió Ft) pedig tegye rá a jelzálogot a fent említett pótingatlanra?

4. És akkor ez hogy történik? A bank utalja a 13 milliót az eladónak, mi pedig a banknak “csak” a 7 millió Ft hitelt fizetjük vissza?
(+ természetesen még a pótingatlanra is ráteszi a jelzálogot.)

5. Egy komplett hitelügyintézés hozzávetőlegesen mennyi ideig tart a hitelfolyósításig bezárólag?

Remélem érthető voltam! 🙂
Várom mielőbbi jelentkezésüket!
Köszönettel.

Kedves Szilvia!

Pénzügyi Partnereink között van olyan bank, amely hiteligénylés során elfogadja a jövedelemigazolást, ha a jelenlegi munkahelyen megvan a 3 hónapos munkaviszony. A határozott idejű szerződés miatt azonban valószínűleg meg kellene várni a határozatlan idejű szerződést. Esetleg olyan nyilatkozatot kérhet a pénzintézet a férje munkáltatójától, hogy a határozott idejű szerződés lejárata után is szándékában áll meghosszabbítani azt.
A gyes önálló jövedelemként ugyan nem fogadható el, de a férje jövedelme mellett kiegészítő jövedelemként figyelembe vehető.

Ahhoz, hogy meg tudjuk mondani e feltételek mellett működhet-e a hitelfelvétel, további információkra lenne szükség. Lakáshitel kalkulátorunk megmutatja a legjobb részleteket, majd előzetes hitelbírálatot követően tudunk választ adni arra a kérdésére, hogy hozzávetőlegesen mekkora összegű hitel felvételére számíthatnak. Ehhez kérjük, online ajánlatkérő nyomtatványunkat töltse ki, s Hitelszakértőink ismertetni fogják a lakáshitel lehetőségeket.

Általánosságban elmondható, hogy a megvásárolni kívánt lakás forgalmi értékének – jogszabály alapján – maximum a 80%-a, a bankok finanszírozási arányát is figyelembe véve körülbelül a forgalmi érték 65-80%-a nyújtható. Mindez az ingatlanok területi elhelyezkedésétől, az igazolt jövedelmek nagyságától és a rendszeres kiadások összegétől függ.

Kiegészítő ingatlanfedezet bevonása esetén a felvett hitel teljes összege bejegyzésre kerül mindkét ingatlanra. A hitelösszeg megosztására nincsen lehetőség, hacsak nem külön szabad felhasználású hitelt vesznek fel a plusz ingatlanra, majd a szükséges önerő birtokában lakásvásárlási hitelt a megvásárolni kívánt ingatlanra. 13 milliós hitel esetén Önöknek a 13 millió forint aktuális kamattal növelt összegét kell visszafizetni a választott futamidő alatt havi részletekben.

A hitelügyintézés átfutási ideje a hitelkérelem beadásától számítva körülbelül 1 hónapot vesz igénybe.

További kérdés esetén Hitelszakértőink készséggel állnak rendelkezésére!

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

8 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Az 1/1-es tulajdonomban álló ingatlan pótfedezetként, továbbá önerőként való bevonásakor a teljes visszafizetendő hitelösszeg az önerő ilyen jellegű teljesítésével megnő, így valójában a saját önerőmet is vissza kell törlesztenem az aktuális kamatával együtt?
Példa okán: 30 milliós ingatlan vásárlásához nekem 7,5-9 millió Ft (25-30%) önerőt kell felmutatnom, amit a pót ingatlan el is bír, emellett rendelkezem más likvid összeggel, 15 millió Ft értékben, tehát 9 milliós (30%) önerő követelmény mellett nekem 6 millió Ft hitelre vagy 9+6 millió Ft összegre van szükségem, hogy az eladó felé teljesíteni tudjak?

Tisztelt Hitelnet!
Feleségemmel lakást szeretnénk építeni, azonban az önerőnk kevés, viszont szóba jöhetne egy pótfedezet. A kérdésem az lenne, hogy az említett ingatlant az építési hitelbe bele tudjuk-e vonni mint önerőt és így már az építkezést nagyobb összeggel tudnánk elkezdeni.
Válaszukat előre is köszönöm!

Üdv!
Lakást szeretnénk 5 millió körül. Lehetséges-e, hogy a megvásárolandó ingatlan és egy építési telek (piaci ért.: kb.2,5 M) elég lehet fedezetként? Telektulaj lehet 3. személy? Adósnak, adóstársnak nincs ingatlanja, minimálbéres, bejelentett, tiszta, hitelmentes, fiatal.