Lakáshitel plusz ingatlanfedezettel

Tisztelt Hitelnet!

Használt lakást/házat szeretnénk vásárolni a férjemmel.
Konkrét elképzelésünk még nincs, először a hitelképességünkről szeretnénk tájékozódni, addig nem kezdtünk el nézegetni.
Ő 2011. júliusa óta dolgozik Ausztriában, bejelentett munkahelyen.
(Azelőtt Magyarországon dolgozott, 4 órában.)
Én jelenleg passzív GYED-en vagyok itthon, a munkahelyen 2011. áprilisában megszűnt.
Önerőnk nincs, esetlegesen a nagymamám tehermentes házát tudnánk felajánlani ingatlanfedezetként, ami édesapám nevén van, a haszonélvezet a nagymamámé.
Az lenne a kérdésem, hogy ilyen feltételek mellett, kapnánk-e hitelt és ha igen, kb. mekkora összegűt?
Köszönöm segítségüket előre is!

Üdvözlettel:
Szilvia

Kedves Szilvia!

Az Ausztriában szerzett hivatalos jövedelem hitelfelvétel során figyelembe vehető, akárcsak – önállóan elfogadható jövedelem mellett – a GYED is beszámítható.

A maximálisan felvehető lakásvásárlási hitel összegét több tényező is befolyásolja. A jogszabály által megengedett maximális finanszírozási arány 80%, az igazolt jövedelmek alapján azonban a banki finanszírozás ennél kisebb arányú is lehet. A hitelezhetőségi limit meghatározásában ugyancsak fontos szerepet játszik a rendszeres kiadások összege.

A pénzintézetek saját finanszírozási arányukat a fedezetül felajánlott ingatlan területi elhelyezkedésétől függően alakították ki. A fővárosban és megyei jogú városokban magasabb a lakáshitel ingatlanértékhez viszonyított aránya, mint kisebb településeken.

Mivel a vételár 100%-ának meghitelezésére ma már egyik banknál sincs lehetőség, ezért önerő hiányában kiegészítő ingatlanfedezet bevonásával valósulhat meg a lakásvásárlás. Ez esetben tehát az Édesapjának és a Nagymamának is részt kell vennie a hitelügyletben.

Ahhoz, hogy meg tudjuk mondani hozzávetőlegesen mekkora összegű hitelt vehetnek fel, további adatokra lenne szükség – például: kiegészítő ingatlanfedezet földrajzi elhelyezkedése, értéke, a háztartás igazolt jövedelmének összege külön- külön, a vásárolni kívánt lakás területi elhelyezkedése, stb. Kérjük, használja hitelkalkulátorunkat és kérje személyre szabott ajánaltunkat.


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
16 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm!
Lakást szeretnék venni és ehhez a testvérem ingatlanját szeretnénk fedezetként használni, de a lakáson ugyanúgy hitel van. Így ezt elfogadják fedezetnek vagy nem?

Kedves Anna!
Mindenképpen figyelembe kell venni az ingatlant terhelő hitelt. A további hitelfelvételt befolyásolja az adott ingatlan értéke, valamint a bejegyzett hitel összege. További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést!

Üdvözlöm,
Attila vagyok. Rendelkezem saját ingatlannal, amit szeretnék felhasználni fedezetként egy másik használt lakás vásárlásához, anélkül, hogy sok önerőt kéne felhasználnom. Tehát amit ki szeretnék kerülni az ingatlanfedezettel: a szokásos lakáshitelekhez szükséges 30%-os önerő.
Ezzel kapcsolatban tudnának felvilágosítást nyújtani?
Köszönöm,
Attila

Kedves Attila!
Megfelelő ingatlan- és jövedelemfedezettség esetén működhet akár a 0% önerővel történő finanszírozás is. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatást a bővebb információk ismeretében tudunk adni. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban a teljes körű hitelügyintézés díjmentes!

Tisztelt Hitelügyintéző
Van-e lehetőség 10% önerő, plusz pótfedezet bevonásával hitelt felvennünk? A párommal szeretnénk felvenni a hitelt. Mind a ketten bejelentett dolgozók vagyunk. A bérünk nettó összege 400.000 Ft feletti.
Kérem mielőbbi válaszát!
Nagyon sürgős lenne!
Köszönettel, Zsuzsa

Kedves Zsuzsanna!
A szükséges készpénz hiányában plusz ingatlanfedezet bevonásával elvileg működhet a lakásvásárlás. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatást azonban előzetes hitelbírálatot követően tudunk adni, amihez bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Tiszstelt Szakértők!
Lakáshitelt szeretnék felvenni, másik ingatlan fedezetként való bevonásával. Csak a példa kedvéért, van 2 millió Ft-om, és egy 10 millió Ft árú lakást vásárolnék, ehhez 8M Ft hitelre van szükségem, amit ha minden igaz csak további ingatlan bevonásával kaphatok meg.
A kérdésem az, hogy csak az önrész különbségének összegével terhelik-e meg a bevont lakást, és saját értékének erejéig terhelhető-e további ingatlanhitelek bevonásához is? Valamint, hogy ez a jelzálog mikor törlődik, a teljes összeg visszafizetése után, vagy ha már azt az összeget törlesztettem, amennyivel bevontam a hitelbe?
Szíves válaszukat előre is köszönöm!
Üdv,
Dani

Kedves Dani!
Mindkét ingatlanra a teljes – jelen esetben 8 milliós – hitelösszeg kerül bejegyzésre. Amikor a fennálló tartozás már akkora összegűre csökken, amit elbír a célingatlan is, akkor a plusz fedezet kivonható a kötelemből.

Üdvözlöm!
Érdeklődni szeretnék, ha használt lakást vásárolnék, bejelentett munkám van, a nettó bérem kb. 120-130.000 Ft, nincs hitelem, folyószámlára érkezik a pénzem, egyedülálló vagyok, 52 éves.
Mennyi hitelt kaphatok egy 11 milliós panel lakás vásárlásánál? Pót fedezetet tudnék biztosítani a vásárláson kívül is, de kezest sajnos nem.
Válaszukat előre is köszönöm.

Kedves Erika!
Arról, hogy mekkora összegű lakáshitel felvétele lehetséges, Szakértőink az előzetes hitelbírálat elvégzésére után tudnak tájékoztatást adni. Ehhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Egyedülálló anyuka vagyok! Önerőm nincs. Bejelentett állásom van 150 ezer bruttó. Szüleim háza lenne a fedezet, de van rajta hitel, kb. a fele értékben amennyit ér a ház. Kaphatok így hitelt? A gyerekre kapok valami támogatást ingatlan vásárláskor?
Köszönöm!

Kedves Marcsi!
A vásárolandó és plusz ingatlan területi elhelyezkedésétől, értékétől, a bejegyzett hitelösszeg nagyságától, valamint a törlesztő részlet és jövedelem arányátó függ az, hogy a teljes vételár felvehető-e. Pontos tájékoztatást fentiek ismeretében tudnak adni Szakértőink.
Július 1. után történő lakásvásárláshoz igényelhető lesz a szocpol, melynek összege 1 gyermek után 500.000 Ft, ha a lakás 40-55 m2 közötti hasznos alapterületű, illetve 600.000 Ft, ha 55 négyzetméternél nagyobb. A vásárolandó lakással szemben támasztott további feltételekről IDE kattintva tájékozódhat.

Tisztelt Szakértő!
Az előző kérdések alapján, ha a megvenni kívánt lakást beszámítják 50-80%-ig és a fennmaradó 50-20%-ot vagy önerővel vagy pedig másik lakás/házzal tudom biztosítani?
Pl.: Szeretnék venni egy lakást 4,5 millió forintért! Ha 80%-ba nézik, akkor 3,6 milliót kapok és a maradék 900 ezret önerővel vagy egy másik ingatlant (ami meghaladja a 4.5-5 millió forintot) számítanak be fedezetül? Kérem írja meg, hogy jól írtam-e le!
Előre is köszönöm!
Üdvözlettel.: Bence

Kedves Bence!
Igen, az Ön által leírtak alapján működik a finanszírozás. A 80% a jogszabály által megengedett maximum, a banki gyakorlatot tekintve ennél általában kisebb mértékű hitelfelvételre lehet számítani, amit befolyásol az ingatlan területi elhelyezkedése és az Ön jövedelmi helyzete is.
Javasoljuk, hogy töltse ki online ajánlatkérő űrlapunkat, s Tanácsadóink a konkrétumok ismeretében tájékoztatni fogják Önt a szükséges önerő mértékéről és az elérhető hitelkonstrukciókról!

Lányomék használt házat szeretnének vásárolni. 33 évesek 2 gyerekkel. 10 milliós házra mennyi hitelt kaphatnak? A mi családi házunk kb. 25 milliót ér. Anyósom haszonélvezete nem jelent gondot, ha jelzálogként feltesszük, mint segítség, mert megtakarítás nincs. Hány évre kell a jelzálogot hagyni?
Köszönöm, várom a kedvező választ.

Kedves Klári!
Megtakarítás hiányában az Önök családi házát is be kellene vonni a hitelügyletbe plusz fedezetként. A két ingatlanra együttesen elvileg felvehető a 10 millió Ft, jóllehet a maximálisan nyújtható hitel összegét az igénylők jövedelmi helyzete is befolyásolja. Ilyen esetben mindkét ingatlanra bejegyzésre kerül a teljes 10 milliós hitelösszeg. A haszonélvező hozzájárulása is szükséges a jelzálogbejegyzéshez, neki is részt kell vennie a hitelügyletben.
Konkrét hitelajánlatunkhoz kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!


16
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x