Lakáshitel nemfizetése esetén kilakoltathatnak 2 kiskorú gyermekkel?

Ettől a hónaptól kezdve nem fizetem lakáshitelemet, amely szocpollal terhelt. Kérdésem: kirakhatnak-e az utcára bennünket két kiskorú gyermekkel? Továbbá személyi kölcsönök nem fizetése esetén is?
Gabriella

Kedves Gabriella!

Jelenleg ugyan nincs érvényben kilakoltatási moratórium, ám a hitel nemfizetése esetén nem a kilakoltatás az első lépés.
Ha eddig problémamentesen fizette hitelét, akkor érdemes volna felkeresni a hitelfolyósító bankot, s valamilyen fizetéskönnyítési lehetőséget igénybe venni.Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Kedves Hitelnet.hu szakértő! A volt párommal közösen vásároltunk 4 éve egy társasházi lakást, amihez az én előző kapcsolatomból született fiam, és a Mi közös kapcsolatunkból született lányunk szocpolját is igénybe vettük. A szocpol mellé a volt párom hitelt is vett fel a lakás vásárlásához. Az idők során a kapcsolatunk megromlott, szívességi lakáshasználóként beköltöztünk a lakásba Én, a fiam és a lányom. Minden számlát fizetünk időbe, és a lakhatásért cserébe lemondtunk a gyerektartásról is, de a volt párom az édesanyja unszolására ki akar minket rakni az utcára, ugyanis saját ingatlannal nem rendelkezünk, és az albérlet fizetéséhez pedig nem rendelkezek elegendő jövedelemmel.… Továbbiak »

Kedves Erika!
Jogi ügyek rendezésében irodánk nem illetékes. Jogi szakértő megkeresését javasoljuk!

Tisztelt tanácsadó!
Nekem is hasonló kérdésem lenne: korábban felvettünk három db személyi kölcsönt amit nem tudunk fizetni már régóta és ezért a bank fel is mondta azokat. Lakáshitelünk nincs, az ingatlan tehermentes. Azt szeretném megkérdezni hogy ezért kilakoltatnak-e minket a lakásomból ilyenkor télen. Korábban érvényben lévő kilakoltatási moratórium ezt nem engedte.

Egy kérdésem lenne: mikortól lesz kilakoltatási moratórium s kikre érvényes? Édesapám felvett anno jelzáloghitelt s annyira megemelkedett a törlesztője, hogy nem tudja fizetni. Én lakom lakásban nővéremmel s 2 gyermekével. Nagyon nem szeretnénk utcára menni. Valami megoldásra lenne szükségünk.
Köszönöm válaszát.


6
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x