Tisztelt Tanácsadó!
Használt, felújított budapesti lakást szeretnék vásárolni. Minimálbéres bejelentett fizetéssel rendelkezem. Lehetséges-e lakáshitelt felvennem? Ha igen, akkor mekkora önerő lenne szükséges hozzá, Lehetőségem van egy családi ingatlant (hasonló értékű) pótfedezetként bevonni. Kérdésem: melyik út járható számomra, illetve melyik a kedvezőbb?
Bernadett

Kedves Bernadett!

A minimálbér összegét elérő jövedelemmel már van lehetőség lakáshitel igénylésére. A minimálbérrel jóváhagyható hitelösszeg azonban függ az adós rendszeres kiadásainak összegétől is. Hogy mekkora összegű hitel nyújtható, s mekkora önerő szükséges, az függ a megvásárolni kívánt ingatlan értékétől is. Amennyiben nem rendelkezik a finanszírozáshoz szükséges saját erővel, akkor – megfelelő jövedelemfedezettség esetén – van lehetőség kiegészítő ingatlanfedezet bevonására is.
Kérjük, töltse ki online adatlapunkat, s Hiteltanácsadóink tájékoztatni fogják a lehetőségekről!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

8 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt szakértők!
Érdeklődnék, hogy használt lakást szeretnék vásárolni. Van egy 8 éves fundamenta megtakarításom, ami most fog lejárni márciusban. A teljes felvehető összeg a duplája a megtakarításomnak, tehát kb. 6,2 M forint.
A kérdés az lenne, hogy lesz egy hitelbírálat és szóba fognak-e velem állni a bankok , ha minimálbért keresek.
Nem vagyok BAR listás, egyedülálló vagyok, folyamatosan van munkahelyem, de nincsen másik ingatlanom fedezetnek.
Ha kevés a minimálbér, akkor mennyi lenne az az összeg, amivel nagy valószínűséggel fel tudnám venni a kívánt hitelt.

Hitelt szeretnénk felvenni, de a párom sajnos minimálbérre van bejelentve kb. 75 ezer forintra. Sajnos önerőnk nincs. Két gyermekem van, a páromnak csak egy, a másik az nevelt gyermek. Én sajnos rehabilitációs ellátást kapok és ez nem számít jövedelemnek.
Mit tegyünk?

Tisztelt Szakértők!
Férjemmel használt lakást szeretnénk venni. Sajnos a férjem tényleges bejelentett fizetése minimálbér (ettől jóval többet kap, de igazolni nem tudjuk). Én gyeden vagyok, a családi pótlékom és gyedem összege együtt 84 ezer Ft. Tehát összesen 149 ezer nettót tudunk igazolni.
A megvásárolt ingatlan piaci értéke magasabb mint a vételár, utoljára 7 millió Ft-ra értékelték, nekünk 5 millió Ft-ra van szükségünk. Másik ingatlan nem bevonható sajnos.
Milyen lehetőségeink vannak?
Köszönöm előre is.

Tisztelt Szakértő!

Párommal házat szeretnénk venni, ehhez 17 milliós hitelt felvenni. Párom fizetése magas, de nem átutalással kapja. Én 4 órában dolgozom, havi 50 ezret utalnak csak a számlámra.
Kaphatunk-e így hitelt, ingatlanfedezettel vagy anélkül?
Üdvözlettel: Andrea