Lakáshitel minimálbérrel lehetséges?

Tisztelt Tanácsadó!
Használt, felújított budapesti lakást szeretnék vásárolni. Minimálbéres bejelentett fizetéssel rendelkezem. Lehetséges-e lakáshitelt felvennem? Ha igen, akkor mekkora önerő lenne szükséges hozzá, Lehetőségem van egy családi ingatlant (hasonló értékű) pótfedezetként bevonni. Kérdésem: melyik út járható számomra, illetve melyik a kedvezőbb?
Bernadett

Kedves Bernadett!

A minimálbér összegét elérő jövedelemmel már van lehetőség lakáshitel igénylésére. A minimálbérrel jóváhagyható hitelösszeg azonban függ az adós rendszeres kiadásainak összegétől is. Hogy mekkora összegű hitel nyújtható, s mekkora önerő szükséges, az függ a megvásárolni kívánt ingatlan értékétől is. Amennyiben nem rendelkezik a finanszírozáshoz szükséges saját erővel, akkor – megfelelő jövedelemfedezettség esetén – van lehetőség kiegészítő ingatlanfedezet bevonására is.
Kérjük, töltse ki online adatlapunkat, s Hiteltanácsadóink tájékoztatni fogják a lehetőségekről!Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
8 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt szakértők!
Érdeklődnék, hogy használt lakást szeretnék vásárolni. Van egy 8 éves fundamenta megtakarításom, ami most fog lejárni márciusban. A teljes felvehető összeg a duplája a megtakarításomnak, tehát kb. 6,2 M forint.
A kérdés az lenne, hogy lesz egy hitelbírálat és szóba fognak-e velem állni a bankok , ha minimálbért keresek.
Nem vagyok BAR listás, egyedülálló vagyok, folyamatosan van munkahelyem, de nincsen másik ingatlanom fedezetnek.
Ha kevés a minimálbér, akkor mennyi lenne az az összeg, amivel nagy valószínűséggel fel tudnám venni a kívánt hitelt.

Kedves János!
Amennyiben a felvenni kívánt hitel törlesztő részlete nem fér bele a minimálbér 50%-ába, akkor fizetőképességet javító adóstárs bevonására lesz szükség. Pontos tájékoztatást a részletek ismeretében tudnak adni Szakértőink. Ajánlatkérését elküldheti online!

Hitelt szeretnénk felvenni, de a párom sajnos minimálbérre van bejelentve kb. 75 ezer forintra. Sajnos önerőnk nincs. Két gyermekem van, a páromnak csak egy, a másik az nevelt gyermek. Én sajnos rehabilitációs ellátást kapok és ez nem számít jövedelemnek.
Mit tegyünk?

Kedves Erika!
Minimálbéres fizetésre igényelhető lenne lakáshitel, ha rendelkeznének a lakásvásárláshoz szükséges önerővel. Önerő nélkül azonban sajnos nem oldható meg a finanszírozás.

Tisztelt Szakértők!
Férjemmel használt lakást szeretnénk venni. Sajnos a férjem tényleges bejelentett fizetése minimálbér (ettől jóval többet kap, de igazolni nem tudjuk). Én gyeden vagyok, a családi pótlékom és gyedem összege együtt 84 ezer Ft. Tehát összesen 149 ezer nettót tudunk igazolni.
A megvásárolt ingatlan piaci értéke magasabb mint a vételár, utoljára 7 millió Ft-ra értékelték, nekünk 5 millió Ft-ra van szükségünk. Másik ingatlan nem bevonható sajnos.
Milyen lehetőségeink vannak?
Köszönöm előre is.

Kedves Bernadett!
Minimálbéres igazolható jövedelemmel és gyeddel nem valószínű, hogy fel tudnak venni 7 millió forintos ingatlanra 5 millió forintot. Ahhoz, hogy Szakértőink kalkulációt tudjanak készíteni a maximálisan felvehető hitelösszegről, kérjük online ajánlatkérő adatlapunk kitöltésével adják meg a további szükséges információkat.

Tisztelt Szakértő!

Párommal házat szeretnénk venni, ehhez 17 milliós hitelt felvenni. Párom fizetése magas, de nem átutalással kapja. Én 4 órában dolgozom, havi 50 ezret utalnak csak a számlámra.
Kaphatunk-e így hitelt, ingatlanfedezettel vagy anélkül?
Üdvözlettel: Andrea


8
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x