Tisztelt Hitelnet!

Van egy 7-7,5 M. Ft-ot érő lakásom, és egy (használt) 9-9,5 M. Ft értékűt vennék.

A kérdésem az lenne, hogy létezik-e olyan, hogy valamely ingatlanokkal foglalkozó cég/társaság (nem értek hozzá) úgymond “megvenné” a lakásom, a különbözeti összegre pedig hitelt vennék fel, és így lenne kifizetve az eladó. Lehet, hogy rosszul kérdezek, a lényeg itt az lenne, hogy nem én bajlódnék az (esetleg hosszas) eladással. Mindez működik-e lízingeléssel illetve, az jobb-e? (szintén nem értek hozzá)

A másik, lehet-e egyidejűleg lízingelni (vagy lakásvásárlási hitel) és mellette szabad felhasználású hitelt is felvenni mondjuk másfél-másfél millió összegben, ha szükségem van olyan pénzre is, amit a költözés költségére illetve, kisebb újításra (festés, mosdó, wc, csap, stb) használnék fel?

Válaszát előre is köszönöm!

P. Kata

Kedves Kata!

Mi ilyen társaságról nem tudunk, ahol csak amúgy piaci áron megvásárolnák az ingatlant. Amennyiben gyorsan kívánja eladni, akkor azt mindképpen csak nyomott áron, akár 40-50 %-os engedménnyel tudja megtenni, de olyan vállalkozásról, ahogy említettem nem tudunk, amely ilyen áron is felvásárolná az ingatlanokat. Célszerű megbíznia valamely ingatlanközvetítő céget, akik találnak vevőt a lakására.

A lízinget mi nem kevernénk ide, hiszen nem látjuk értelmét annak, hogy az eladni vagy megvenni kívánt ingatlan ne az eladó vagy a vevő nevére kerüljön, mindenképpen lakáshitelben célszerű gondolkodni. Megoldást jelenthet továbbá az un. áthidaló hitel is, amikor is a meglévő ingatlan terhére vesz fel hitelt, de ezt mi szintén nem javasolnánk, mert ez a későbbi értékesítést megnehezítheti.

Ebben az esetben mindenképpen célszerű megvárni a meglévő ingatlan értékesítését, és annyi lakáshitelt felvenni, hogy a kapott pénzből még a költözés költségeire is maradjon.
További kérdése esetén állunk szíves rendelkezésére.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése