Lakáshitel külterületi ingatlan vásárlásához

Tisztelt Hitelnet!

Kérdésemet egy barátom nevében írom. Hitelre szeretne vásárolni egy lakást ami városban van, de egy gát választja el, így külterületnek van minősítve. A telken 2 épület található, egy kis kert és egy kis udvar kb. 800 négyzetméter. Az ára 3,5 millió Ft.

Milyen lehetősége van ezt megvásárolni?
Milyen hitelt tudnának ajánlani? (Más ingatlan fedezetnek nincs.)
Milyen feltételnek kéne megfelelni?

Válaszát előre is köszönöm
Tisztelettel: Tünde

Kedves Tünde!

Pénzügyi Partnereink között ugyan van olyan bank, amely külterületi ingatlant is finanszíroz, ám csak abban az esetben, ha annak hitelbiztosítéki értéke eléri legalább a 4 millió forintot. A 4 milliós hitelbiztosítéki érték legalább 5-6 milliós forgalmi értéket feltételez.

Ezek alapján az ismerőse által megvásárolni kívánt 3,5 millió forint forgalmi értékű külterületi ingatlan sajnos nem fogadható el fedezetként. Kiegészítő ingatlanfedezet hiányában sajnos nem tudunk Önöknek megfelelő hitelajánlatot adni.


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
28 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Pontosan melyek ezek a bankok akik külterületi lakásra adnak hitelt?

Kedves Krisztián!
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Üdvözletem!
Jelzáloggal terhelt külterületi ingatlanom szeretném eladni. Ikerház, de teljesen külön van választva. Mind a kettő külön helyrajzi számon szerepel. A tulajdoni lapon lakóépület, udvar és szántó szerepel.
Kérdésem: Jelzáloggal terhelt ingatlant milyen módon tudok eladni?
Ki kell-e függeszteni az önkormányzatnál és mennyi időre?
Üdvözlettel: Andrea

Kedves Andrea!
Jelzáloggal terhelt ingatlanát szabadon értékesítheti. Az adásvételi szerződésben majd kötelezettséget kell vállalnia arra, hogy az eladó által átadott saját erőből vagy az általa felvett lakáskölcsönből az ingatlan tehermentesítésre kerül.

Üdvözlöm!
A kérdéseimre kapott válaszból nem deról kis számomra egyértelműen, hogy az előszerződés megkötése után ki kell-e az önkormányzatnál függeszteni, mivel külterületen helyezkedik el. A Hrsz 0-val kezdődik. 2008-ban lett tanyáról lakóépületre, udvarra és szántóra minősítve.
Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel: Andrea

Kedves Andrea!
A kifüggesztés szükségességéről az önkormányzatnál érdeklődhet, illetve az adásvételi szerződést készítő ügyvéd is pontos tájékoztatást tud adni ez ügyben. Irodánk ebben a kérdésben nem illetékes.

Üdvözletem!
Külterületi ingatlant szeretnénk vásárolni, ami egy 700 négyzetméteres telek és rajta egy 70 négyzetméteres tégla építésű ház van. Az ára 10 millió forint. Milyen lehetőség van a hitel megszerzésére? 20 %-át az árnak tudom biztosítani.
Üdvözlettel:
Tibor

Kedves Tibor!
Személyre szóló, díjmentes hitelajánlatunkhoz kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják a lehetőségekről!

Kedves Hitelnet!
Kérdésem a következő lenne:
Van egy külterületen lévő ingatlan. Szeretnénk megvásárolni. 1855 nm, eladási ára 4,5 millió. Milyen lehetőségem van ezt megvásárolni?
Milyen hitelt tudnának ajánlani?
Milyen feltételnek kéne megfelelni?
Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel: Marietta

Kedves Marietta!
Külterületi ingatlant általában nem finanszíroznak a bankok. Hitelfelvételre csak akkor nyílhat lehetőség, ha az ingatlanon lakóépület áll. Ebben az esetben kérjük, küldje el online ajánlatkérését és Szakértőink a részletek ismeretében tájékoztatni fogják!

Üdvözlöm,
Szeretnék vásárolni egy külterületi ingatlant, de hitelre van szükségem hozzá. A szóban forgó ingatlan 6,6 m Ft értékű, 68 m2 alapterületű téliesített faház 1850 m2-es telken. Az ingatlankereskedő állítása szerint erre nem kaphatok hitelt. Az önerő 1,8 millió Ft lenne. Tudna ajánlani olyan bankot, ahol kaphatok ehhez a vásárláshoz hitelt?
Köszönöm!
János

Kedves János!
A hitelintézetek többsége valóban nem finanszíroz külterületi ingatlant. Bankpartnereink egyikénél elképzelhető, hogy megoldható a hitelfelvétel. Az előzetes egyeztetéshez kérjük, küldje el online ajánlatkérését!

Tisztelt Szakértő?
Amennyiben külterületi, zártkerti besorolás alá eső ingatlant kívánnék megvásárolni. Hozzávetőlegesen 8 M Ft-os forgalmi értéken, ebben az esetben melyik hitelkonstrukció a megfelelő a számomra? Mekkora önrészre lenne szükségem minimálisan?
Köszönettel.

Kedves Gábor!
Ha a zártkerti ingatlanon lakóház áll, akkor bankpartnereink egyikénél lehetőség nyílhat a hitelfelvételre. A pontos tájékoztatás érdekében kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványukat!

Saját tulajdonú családi házam van, mely a tulajdoni lapon kivett ház, udvar alatt szerepel. Ez a családi ház ikerház. Az én tulajdonom 60 négyzetméteres, 1/1-ben. A testvérem szeretné megvásárolni tőlem, hitelre ennek az ingatlannak a felét.
A családi ház értéke 5-6 millió forint. A kérdésem, hogy lakáshitelt adnak-e rá, mivel külterületi ingatlan, valamint vegyes szerkezetű? Azt tudom, hogy a szomszédot az elővásárlási jogról le kell mondatni. Nettó jövedelme: 77.000 forint és nincs adóstárs sem.
Köszönöm segítségüket.

Kedves Enikő!
Mivel külterületi lakóházat a legtöbb bank nem fogad el fedezetként, ezért nem sok hitellehetőség kínálkozik. A finanszírozás lehetőségéről Tanácsadóink a lakásvásárlási ügylet további részleteinek ismeretében tudnának tájékoztatást nyújtani. Meghatározó az, hogy pontosan hol található az ingatlan, mennyi hitelre lenne szükség, stb. Ehhez kérjük, küldje el online ajánlatkérését.

Szeretném eladni Gödöllőn lévő kültelki házamat. Arra lennék kíváncsi, hogy a vevő tud-e felvenni hitelt. Két bank elutasította.
Előre is köszönöm a válaszát.

Kedves László!
A legtöbb bank valóban nem fogad el fedezetként külterületi ingatlant. Van azonban olyan bankpartnerünk, amelynél ez megoldható, ha a külterületen lévő ingatlan lakóház. A hitelezhetőséget befolyásolja az ingatlan értéke is. A részletek ismeretében Szakértőink készséggel tájékoztatják Önöket a hitellehetőségekről. Ehhez online ajánlatkérő adatlapunk kitöltése szükséges.

Kedves Hitelnet!
A helyzetem a következő: Szeretnék családi házat venni, ami külterületen van, közel a városhoz. Besorolását tekintve lakóépület, kivett udvar, gazdasági épület és gyümölcsös. Méretét tekintve 6500 nm. Na mármost egyébként minden feltételnek megfelelnék, mégis problémás az ingatlan hitelezése, hiszen az új földtörvény értelmében kifüggeszteni csak érvényes adásvételivel lehet. Mivel hitelre menne, az adásvételinek tartalmaznia kellene a hitelező bankot. Mivel az ügyintézést csak a kifüggesztés után lehet elkezdeni, saját farkába harapó kígyó esete forog fent, vagy nem?
Van-e erre valamiféle megoldás?
Segítségüket előre is köszönöm.

Kedves Norbert!
A legtöbb bank nem hitelez külterületi lakóingatlant. Javasoljuk, hogy töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat, s a részletek ismeretében Szakértőink utánanéznek annak, hogy mely banknál lenne lehetőség a hitelfelvételre.

Köszönöm, de nem ezt kérdeztem…

Kedves Norbert!
Mivel az előzetes egyeztetéseket az adásvételi szerződés nélkül is meg tudjuk tenni, ezért javasoltuk, hogy küldje el a részletes adatokat, melyek ismeretében meghatározható, hogy mely banknál lehetséges a finanszírozás. Ezt követően elkészíthető az adásvételi szerződés már a hitelnyújtó bank megjelölésével, majd elindítható a tényleges ügyintézés.

Szép napot!
Budapesten a 18. kerületben egy sorházi lakótelep szélén, az utca másik oldalán álló külterület, kert megnevezésű, nagy kert egy 100 és egy 55 nm-es ikerházzal, csatorna hiányában, nem kapok hitelt rá!!Esetleg önök valamit tudnak ajánlani? 26 millió lenne. Működőképes lehet?
Válaszát előre is köszönöm.

Kedves Szilvia!
Meghatározott feltételek esetén külterületi ingatlan finanszírozására is van lehetőség. Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat, s Szakértőink tájékoztatni fogják a további részletek ismeretében!

Tisztelt Hitelnet!
Kérdésem a következő lenne:
Van egy külterületen, lakóingatlanként nyilvántartott ingatlan, aminek az eladási ára 10,3 M Ft. Az lenne a kérdésem, hogy milyen hitelt tudna ajánlani. Az önerő mértéke is érdekelne. Illetve, hogy kamattámogatott hitel szóba jöhet-e. Egy vidéki házat esetleg be tudnánk vonni plusz fedezetként, ha szükséges, azt viszont nem tudom, hogy mennyit érhet.
Válaszát előre is köszönöm, Gitta

Érdeklődnék, ugyanis üdülő-övezetben, külterületen vásárolnánk telket, amire később lakóházat építenénk. Van két gyerekünk.
Lehet ilyen területre felvenni kamattámogatott hitelt vagy csak piaci kamatozásút, illetve szocpol igényelhető-e ilyen esetben?


28
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x