Tisztelt Hitelnet!

Kérdésemet egy barátom nevében írom. Hitelre szeretne vásárolni egy lakást ami városban van, de egy gát választja el, így külterületnek van minősítve. A telken 2 épület található, egy kis kert és egy kis udvar kb. 800 négyzetméter. Az ára 3,5 millió Ft.

Milyen lehetősége van ezt megvásárolni?
Milyen hitelt tudnának ajánlani? (Más ingatlan fedezetnek nincs.)
Milyen feltételnek kéne megfelelni?

Válaszát előre is köszönöm
Tisztelettel: Tünde

Kedves Tünde!

Pénzügyi Partnereink között ugyan van olyan bank, amely külterületi ingatlant is finanszíroz, ám csak abban az esetben, ha annak hitelbiztosítéki értéke eléri legalább a 4 millió forintot. A 4 milliós hitelbiztosítéki érték legalább 5-6 milliós forgalmi értéket feltételez.

Ezek alapján az ismerőse által megvásárolni kívánt 3,5 millió forint forgalmi értékű külterületi ingatlan sajnos nem fogadható el fedezetként. Kiegészítő ingatlanfedezet hiányában sajnos nem tudunk Önöknek megfelelő hitelajánlatot adni.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

30 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Külterületen van egy ingatlan! Délegyháza. Tanya jellegű ingatlan, de ez a tulajdoni lapon úgy nem szerepel, hanem kivett lakóház udvar 400 nm2, szántó 2400 nm2. Amúgy van rajta egy tégla ház, ami 80 nm2, és 2009-ben épült. Fürdő, wc van benne + 3 szoba, nappali. Csatorna nincsen, de a környéken se, villany és bevizsgált fúrt kút van, vagy valami ilyesmi, ha ezen múlik, akkor jobban megkérdezem. Szóval mi a csokot szeretnénk kihasználni, vagy a falusit vagy a rendes csokot, amit ide ki lehet. Az is elképzelhető, hogy hitelre is lenne szükségünk, de nem sokra. A fő kérdés az lenne, hogy erre az ingatlanra jár-e az állami támogatás, vagy sem és ha igen, akkor mekkora. Bent voltam az OTP Bankban, de nem úgy láttam, mintha értették volna hozzá. Ha jár, akkor tudnának-e benne segíteni, annak mekkora a költsége, és személyesen hova tudnék fordulni, a papírokkal. Jelenleg is Délegyházán élünk, de Pesten dolgozom (de ha bárhol van irodájuk, megyek ahova kellene).
Köszönettel várom válaszukat.

Pontosan melyek ezek a bankok akik külterületi lakásra adnak hitelt?

Üdvözletem!
Jelzáloggal terhelt külterületi ingatlanom szeretném eladni. Ikerház, de teljesen külön van választva. Mind a kettő külön helyrajzi számon szerepel. A tulajdoni lapon lakóépület, udvar és szántó szerepel.
Kérdésem: Jelzáloggal terhelt ingatlant milyen módon tudok eladni?
Ki kell-e függeszteni az önkormányzatnál és mennyi időre?
Üdvözlettel: Andrea

Üdvözletem!
Külterületi ingatlant szeretnénk vásárolni, ami egy 700 négyzetméteres telek és rajta egy 70 négyzetméteres tégla építésű ház van. Az ára 10 millió forint. Milyen lehetőség van a hitel megszerzésére? 20 %-át az árnak tudom biztosítani.
Üdvözlettel:
Tibor

Kedves Hitelnet!
Kérdésem a következő lenne:
Van egy külterületen lévő ingatlan. Szeretnénk megvásárolni. 1855 nm, eladási ára 4,5 millió. Milyen lehetőségem van ezt megvásárolni?
Milyen hitelt tudnának ajánlani?
Milyen feltételnek kéne megfelelni?
Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel: Marietta

Üdvözlöm,
Szeretnék vásárolni egy külterületi ingatlant, de hitelre van szükségem hozzá. A szóban forgó ingatlan 6,6 m Ft értékű, 68 m2 alapterületű téliesített faház 1850 m2-es telken. Az ingatlankereskedő állítása szerint erre nem kaphatok hitelt. Az önerő 1,8 millió Ft lenne. Tudna ajánlani olyan bankot, ahol kaphatok ehhez a vásárláshoz hitelt?
Köszönöm!
János

Tisztelt Szakértő?
Amennyiben külterületi, zártkerti besorolás alá eső ingatlant kívánnék megvásárolni. Hozzávetőlegesen 8 M Ft-os forgalmi értéken, ebben az esetben melyik hitelkonstrukció a megfelelő a számomra? Mekkora önrészre lenne szükségem minimálisan?
Köszönettel.

Saját tulajdonú családi házam van, mely a tulajdoni lapon kivett ház, udvar alatt szerepel. Ez a családi ház ikerház. Az én tulajdonom 60 négyzetméteres, 1/1-ben. A testvérem szeretné megvásárolni tőlem, hitelre ennek az ingatlannak a felét.
A családi ház értéke 5-6 millió forint. A kérdésem, hogy lakáshitelt adnak-e rá, mivel külterületi ingatlan, valamint vegyes szerkezetű? Azt tudom, hogy a szomszédot az elővásárlási jogról le kell mondatni. Nettó jövedelme: 77.000 forint és nincs adóstárs sem.
Köszönöm segítségüket.

Szeretném eladni Gödöllőn lévő kültelki házamat. Arra lennék kíváncsi, hogy a vevő tud-e felvenni hitelt. Két bank elutasította.
Előre is köszönöm a válaszát.

Kedves Hitelnet!
A helyzetem a következő: Szeretnék családi házat venni, ami külterületen van, közel a városhoz. Besorolását tekintve lakóépület, kivett udvar, gazdasági épület és gyümölcsös. Méretét tekintve 6500 nm. Na mármost egyébként minden feltételnek megfelelnék, mégis problémás az ingatlan hitelezése, hiszen az új földtörvény értelmében kifüggeszteni csak érvényes adásvételivel lehet. Mivel hitelre menne, az adásvételinek tartalmaznia kellene a hitelező bankot. Mivel az ügyintézést csak a kifüggesztés után lehet elkezdeni, saját farkába harapó kígyó esete forog fent, vagy nem?
Van-e erre valamiféle megoldás?
Segítségüket előre is köszönöm.

Szép napot!
Budapesten a 18. kerületben egy sorházi lakótelep szélén, az utca másik oldalán álló külterület, kert megnevezésű, nagy kert egy 100 és egy 55 nm-es ikerházzal, csatorna hiányában, nem kapok hitelt rá!!Esetleg önök valamit tudnak ajánlani? 26 millió lenne. Működőképes lehet?
Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelt Hitelnet!
Kérdésem a következő lenne:
Van egy külterületen, lakóingatlanként nyilvántartott ingatlan, aminek az eladási ára 10,3 M Ft. Az lenne a kérdésem, hogy milyen hitelt tudna ajánlani. Az önerő mértéke is érdekelne. Illetve, hogy kamattámogatott hitel szóba jöhet-e. Egy vidéki házat esetleg be tudnánk vonni plusz fedezetként, ha szükséges, azt viszont nem tudom, hogy mennyit érhet.
Válaszát előre is köszönöm, Gitta

Érdeklődnék, ugyanis üdülő-övezetben, külterületen vásárolnánk telket, amire később lakóházat építenénk. Van két gyerekünk.
Lehet ilyen területre felvenni kamattámogatott hitelt vagy csak piaci kamatozásút, illetve szocpol igényelhető-e ilyen esetben?