Kedves Hitelnet Ügyfélszolgálat,

Lakás vásárlását tervezem Budapesten és egy dologgal kapcsolatosan bizonytalan vagyok. Jelenleg 28 éves vagyok, eddig saját cégben minimálbérrel, mostantól azonban édesapám cégében, nettó 300.000 Ft-os keresettel fogok dolgozni. Ilyen esetben, amikor a potenciális adós családi vállalkozásban dolgozik, milyen hosszúságú munkaviszony szükséges ahhoz, hogy lakáshitelt igényelhessek? Édesapám cége 20 éve stabilan működik, a 2014-es évben 100 millió feletti forgalom és 10 millió feletti nettó eredményt ért el.

A leendő ingatlan 25 millió Ft értékű lenne és a terv az, hogy önrész nélkül, pótfedezet ingatlan bevonásával (egy 25-30 milliós értékű szintén Budapest belvárosi ingatlan) indítanám el a hitelt.

A fent vázolt körülményekkel megoldható lenne a hitel felvétele?
Válaszukat előre is köszönöm,
Zoltán

Kedves Zoltán!

Amennyiben vállalkozás tulajdonosának alkalmazásában álló közvetlen hozzátartozó igényel lakáshitelt - akkor csakúgy, mint egyéb alkalmazott esetében - kiemelt bankpartnerünknél legalább három hónapos folyamatos munkaviszony megléte esetén már van lehetőség a hitelfelvételre. Ilyen esetben azonban a munkáltatói igazolás mellett NAV igazolásokra is szükség van. Egyrészt NAV jövedelemigazolást kell benyújtani. Ez abban az esetben is elfogadható, ha a NAV az előző évről tudja kiadni az igazolást, jóllehet Ön akkor saját cégben dolgozott minimálbéres jövedelemmel. Ezenfelül az Ön nevére kiállított NAV közteher igazolás is szükséges, amely alátámasztja, hogy nincsen adótartozása. A friss munkaviszony miatt érdemes lenne bankszámlára utaltatni a munkabérét, ami a hitelbírálat során pozitívumnak számítana a minimálbéres NAV jövedelemigazolás mellett.

A két ingatlanfedezet - értékét tekintve - elbírná a 25 milliós terhelést. Az, hogy ehhez elegendő lenne-e a nettó 300.000 Ft-os igazolt jövedelem, a jövedelemvizsgálat eredményétől és a futamidő hosszától függ. A jelenlegi szabályozás alapján nettó 400.000 Ft alatti igazolt jövedelem esetén a felvenni kívánt és esetlegesen meglévő hitel törlesztő részletének bele kell férni az igénylők(k) nettó jövedelmének 50%-ába.

A jövedelemvizsgálatot és az előzetes hitelbírálatot Szakértőink készséggel elvégzik a további szükséges információk ismeretében, melyeket hitelkalkulátorunk segítségével kérhet. Személyre szabott, díjmentes hitelajánlatunkból egyúttal tájékozódhat az igényeinek és lehetőségeinek megfelelő legkedvezőbb lakásvásárlási hitelekről. Az optimális konstrukció kiválasztása után díjmentes vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése