Lakáshitel házvásárlásra bárlistás élettárssal

Élettársammal vennénk házat, már 2.000.000.- Ft-tal lefoglalóztuk. Élettársam bárlistás, én venném fel a hitelt. 90.000.- Ft körül van a nettó jövedelmem. Kb 6.000.000.- Ft kellene még. Négy hónapos munkaviszonyom van jelenleg.
Éva

Kedves Éva!

Házvásárlásra jelenleg forint alapú lakáshitel igényelhető. A megvásárolni kívánt ház forgalmi értékének legfeljebb a 80%-a vehető fel. 6 milliós ingatlan tehát – jövedelemtől függően – maximum 4,5 millió forintig finanszírozható.
A lakáshitel igényléséhez a jelenlegi munkahelyen minimum 3 hónapja fennálló munkaviszony szükséges.
A bárlista azonban minden pénzintézetnél kizáró ok hitelfelvétel esetén. Amennyiben az ingatlannak Ön lesz az egyedüli tulajdonosa, akkor van lehetőség a hiteligénylésre.
Miután megtekinti a legjobb lehetőségeket lakáshitel kalkulátorunkkal, kérjük, töltse ki adatlapunkat, s Hitelszakértőink tájékoztatni fogják a lakáshitel lehetőségekről!


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
22 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

T. Hitelnet!
Lányom kezes lett egy olyan hitelnél, aminek a tulajdonosa KHR listás lett, emiatt a hitel miatt.
Ezek után a lányom vehet-e fel hitelt, vagy nem fog kapni?
Köszönöm.
Erzsébet

Kedves Erzsébet!
A hitelintézeteknél díjmentesen lekérhető az ügyfelek KHR státusza. Elsőként ennek kellene utánanézni lánya esetében. Amennyiben negatív tartalommal aktív státuszban szerepel a rendszerben, akkor jelenleg sajnos egyik hitelintézetnél sem hitelképes.

Tisztelt hitelnet!
Azzal a kérdéssel fordulnék önhöz, hogy a volt férjem lakáshitelénél adóstársként szerepelek és semmiféle megoldással nem tud levenni, hogy kikerüljek róla. Rendesen fizeti a törlesztőrészletet, semmiféle elmaradása nincs.
A kérdésem az lenne, hogy mi az élettársammal szeretnénk vásárolni lakást, amibe ő lenne az adós, én viszont az adóstárs! Lehetséges ez? 8 millió forintot szeretnénk felvenni!
Köszönettel: Anita

Kedves Anita!
A meglévő adóstársi szerepe nem zárja ki újabb lakáshitel felvételének lehetőségét, de a jövedelemvizsgálat során mindenképpen figyelembe veszik a bankok a meglévő hitel után fizetendő havi törlesztő részlet összegét. Arról, hogy ennek figyelembevételével megoldható-e a 8 milliós forintos lakáshitel felvétele, Szakértőink az előzetes hitelbírálat elvégzése után tudnak pontos tájékoztatást adni. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy keressék fel a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodát!

Jó napot kívánok!
Kérdésem a következő lenne:
Kaphat-e lakáshitelt a férjem, ha én aktív bár listás vagyok. Esetleg úgy, hogy kizárólag az ő nevén lenne a megvásárolt ingatlan.

Kedves Kata!
Ügyvéd vagy közjegyző által hitelesített úgynevezett házasságon belüli különvagyon szerződéssel lehetőség nyílhat arra, hogy férje az Ön bevonása nélkül igényeljen lakásvásárlási hitelt.

Azt szeretném kérdezni, hogy a feleségem gyest és családi pótlékot kap kb. 56.000 Ft. Kaphat-e személyi kölcsönt úgy, hogy én lennék az adóstárs? Aktív KHR listás vagyok havi 112.000 jövedelemmel.

Kedves Gábor!
Az aktív KHR státusz sajnos kizárja a hitelfelvétel lehetőségét, így adóstársként sem lehetséges a hitelügyletben való részvétel. A gyes és a családi pótlék pedig önálló jövedelemként nem fogadható el, így személyi kölcsön igénylésére nincs lehetőség.

Tisztelt Hitelnet!
Érdeklődni szeretnék, hogy Magyarországon van-e olyan bank, amelyik házvásárlásra, ingatlanfedezettel hitelt nyújt úgy, hogy az adóstárs passzívan szerepel a KHR-ben? Egy hitelintézetnél el lett indítva az ingatlanvásárlás, értékbecslés, adásvételi szerződés megtörtént az összes költséggel és a végén lett csak ellenőrizve a KHR nyilvántartás, ahol kiderült, hogy szerepel a férjem passzív adósként. Mi úgy tudtuk, hogy csak 1 évig, ami le is telt, de kiderült, hogy 5 évig, amiből 4 év van még. Egyébként a jövedelmünk minden megfelelt, hitelképesek vagyunk. Ketten 350.000 Ft-ot keresünk. 5.000.000 Ft-ot szerettünk volna felvenni 12 évre.

Kedves Gabi!
Egy olyan bankpartnerünk van, ahol legalább 6 havi passzív státusz után igényelhető lakáshitel. A további feltételekről Szakértőink tudnak pontos felvilágosítást adni, Kérjük, küldje el online ajánlatkérését!

Szeretnénk egy kis Pest megyei házat vásárolni jelzáloghitelből. A kérdésem, hogy a feleségem passzív bar listás 5 hónapja (bedőlt lakáshitel, amit megállapodással – ingatlan értékesítéssel – rendeztek, de veszteséggel zárt), még anno az előző házassága "öröksége". Én volnék a hitelfelvevő, de mivel házasok vagyunk, ő sem hagyható ki. Mennyi az esély, hogy hitelt kapunk? Az ingatlan ára 5,5 millió, önerőnk 1,4 millió. Jövedelmünk megfelelő.

Kedves László!
A veszteséggel lezárt mulasztások a lezárástól számított 5 évig (az eredeti adatátadástól számítva 10 évig) láthatóak a Központi Hitelinformációs Rendszerben. Egyelőre tehát nincs lehetőségük sajnos a hitelfelvételre.

Tisztelt Hitelnet!
Arról szeretnék érdeklődni, hogy családi házat szeretnénk vásárolni 7-8 millió forint értékben, önerőnk van 2,5 millió. A férjem 10 éve ugyanazon a munkahelyen dolgozik. A gond csak az, hogy én adóstárs vagyok a volt férjemnek, aki nem fizeti a hitelt, így BÁR listára kerültem. Kaphatunk így hitelt?
Üdv!
Timi

Tisztelt ügyintéző!
Az lenne a problémám, hogy a férjem passzív bár listás ez év áprilisától. Nélküle tudok lakáshitelt felvenni, ha be tudok vonni egy fedezeti ingatlant? A jövedelmem kézhez kb. 107 000. Ha muszáj lenne, be tudnám vonni kezesnek a testvéremet. Az ő jövedelme kb. 77.000. A fedezetül szolgáló ingatlan és megvásárolni kívánt ingatlan értéke is kb. 5 millió.
Válaszát előre is köszönöm!

Használt házat szeretnénk vásárolni. A párom jelenleg minimálbérre van bejelentve. Mindkettőnknek van munkaviszonya. Amennyiben a párom kíván lakásvásárlásra hitelt felvenni, lehetek adóstárs vagy technikai adóstárs, ha BAR listában szerepelek? Mik a lehetőségeink, hogy megkapjuk a kívánt összeget? 6,5 millió a ház és 5 millióra lenne szükségünk.
Köszönöm válaszát: Zsuzsa

Szeretném megkérdezni tud-e segíteni: szeretnék lakást venni, de sajnos aktív báros vagyok. Azért szeretnék segítséget kérni, hogy lehetne valami megoldást?

Jó napot kívánok!
Passzív báros vagyok, de szeretnék házat venni. Nem tudok, mert nem ad egyik bank se pedig a tartozást már több mint fél éve kifizettem.


22
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x