Lakáshitel fiatal pároknak?

Érdeklődni szeretnék.Fiatal párként szeretnénk hitelt felvenni lakásvásárlásra.A párom keres jelenleg (fél éve van munkaviszonya,előtte iskolába járt,kezdő szakmunkás,jelenlegi bére kb.90ezer FT ),én még tanulok 1 évig. Egy vidéki házat találtunk,amire a hitelt szeretnénk felvenni, az irányára: 5,9 millió FT egyenlőre. Ebben az esetben mi a teendő? MI a legpraktikusabb megoldás? Ebben kérném tanácsát.Ez egy sorházi lakás,de ha később bővíteni szeretnénk(mert a tetőtér beépíthető) akkor hitelt hogy kaphatunk a későbbiekben,esetleg 3 év múlva? Érdemes-e a fészekrakó programot kihasználni.Illetve nekem 1éves fundamenta szerződésem van,páromnak most indítottuk el,amit havonta fizetünk. Válaszait előre is köszönöm,tisztelettel.T.Melinda
Kérdést feltette: tmelinda

Kedves Melinda!

Lakáshitel 3 hónapos munkaviszonyból származó, legalább a mindenkori minimálbér összegét elérő jövedelemmel már igényelhető.

A megvásárolni kívánt ingatlan forgalmi értéknek legfeljebb a 80%-a vehető fel. Ez 5,9 millió forint értékű lakóház esetén 4,4 millió forintos maximális finanszírozást jelent. A jóváhagyható lakáshitel összege a jövedelem függvényében azonban ennél kevesebb is lehet. A vételár kiegyenlítéséhez tehát készpénzre vagy kiegészítő ingatlanfedezetre is szükség van. A plusz ingatlan lehet a szülő tulajdonában is.

A későbbiekben bővítési hitel is igényelhető. Bővítéskor a bank ugyanis az ingatlan várható jövőbeni értékét veszi figyelembe a nyújtható hitelösszeg megállapításakor.

Fészekrakó hitelt a magasabb arányú finanszírozás érdekében célszerű igényelni. Ahhoz, hogy megtudják az Önök esetében melyik konstrukciót érdemes igénybe venni, s mekkora összegű lakáshitelhez juthatnak, kérjük, töltsék ki online adatlapunkat!Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x