Kedves válaszoló!

Érdeklődni szeretnék, hogy 2 gyerekünk van és házasok vagyunk! Én a kicsivel Gyesen vagyok és a férjem 75.000 forintot keres, és mi szeretnénk használt házat venni. Megkapnánk-e a hitelt 3 hónap munkaviszony után? Mert most 2 hónapja van munkaviszonya!
Nem tudom, hogy most mennyi a minimálbér?
És tervezzük a harmadik babát is majd!
Tényleg szükséges a felvett hitel 10%-át kifizetni?

Válaszát és megértését előre is köszönöm!
Andrea

Kedves Andrea

Lakásvásárlási hitel feltételeként a bankok előírják, hogy a hitelfelvevőknek legalább 3 hónapos munkaviszonnyal kell rendelkezniük jelenlegi munkahelyükön. 3 hónapos munkaviszonnyal piaci kamatozású lakáshitel felvételére van lehetőség. A kedvezőbb, állami kamattámogatású lakásvásárlási hitel eléréséhez minimum 6 hónapos folyamatos munkaviszony szükséges. Férje mostani 2 hónapos munkaviszonyával egyik pénzintézetnél sem lenne hitelképes. A hitelfelvétellel minimum 1 hónapot várni kell.

75.000 Ft-os keresettel a hitelkérelem már benyújtható, illetve a gyes is figyelembe vehető kiegészítő jövedelemként. Azonban nem biztos, hogy igazolt jövedelmük elegendő fedezetet nyújt a felvenni kívánt hitel havi törlesztő részletére. Ez függ attól, hogy milyen rendszeres havi kiadásaik vannak, mekkora összegű lakáshitelt szeretnének felvenni, milyen hosszú futamidőre és mennyi lenne annak a havi törlesztése. A jövedelemfedezettségre vonatkozó előzetes bírálatot Szakértőink az előbbi adatok ismeretében tudják elvégezni.

Használt lakás vásárlásához egy összegű, vissza nem térítendő támogatás nem vehető igénybe, így meglévő és tervezett gyermekeik után sajnos sem szocpolt, sem félszocpolt nem tudnak igénybe venni. A szocpolt újépítésű lakás vásárlásához és új ház építéséhez lehet igényelni. A félszocpol 2009. július 1. óta nem is igényelhető.

A lakásvásárlásához önerőre is szükség van. Az egyébként önerőnek számító szocpollal tehát ez esetben nem lehet számolni. 10% önerő nem elég a hitelfelvételhez. A vonatkozó jogszabály értelmében a vásárolandó lakás forgalmi értékének maximum a 80%-a vehető fel, ami minimum 20% saját erőt követel. Az Önök jövedelme alapján azonban ilyen arányú hitel valószínűleg nem vehető fel, tehát 20%-nál több saját erőre lesz szükség. Azt, hogy pontosan mennyire, Szakértőink a vásárolandó lakás adatainak (területi elhelyezkedés, vételár, stb.) ismeretében tudják kiszámolni. A kellő készpénz hiányában plusz ingatlanfedezet bevonása jelenthet segítséget. Plusz fedezetként olyan ingatlan is elfogadható, amely nem az Önök tulajdonában van.

Személyre szabott, ingyenes hitelajánlatunkhoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy számoljon lakásvásárlási hitel kalkulátorunkkal! További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésükre!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

78 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Érdeklődnék, most szeretnénk hitelt felvenni, osztrák munkaviszonya van a férjemnek, viszont a munkáltató bejelentette, hogy megszűnik a cég pár héten belül.
Kérdésem az lenne, ha elindítjuk a hitelt, de közbe megszűnik a munkahely, az befolyásolja, hogy megkapjuk?

Válás után az exemet szeretném kiváltani a hitelből, azonban a kérelmet először elutasították. Az lenne a kérdésem, hogy ha egy másodállást is vállalok 4 órában, az abból beérkező jövedelmet is figyelembe veszi a bank a következő próbálkozásnál?

Üdv.
Egyedülálló anyaként 2 gyerekre nettó jövedelem kb. 180.000 Ft. Decemberben lesz meg a 6 hónap munkaviszony. Házvásárlásra szeretnék. Ház ára kb. 9-10M Ft.
Mik az esélyei?
Előre is köszönöm.

Kedves Válaszoló!
Hamarosan lakást szeretnénk vásárolni! Én GYED-en vagyok a 16 hónapos kislányunkkal, a férjem március elseje óta dolgozik a mostani munkahelyén. A lakáshitel + CSOK lehetőséget szeretnénk igénybe venni. Leghamarabb mikor tudnánk a hitelügyintézést elkezdeni? Mikortól van meg a 6 hónapos munkaviszony?
Válaszát előre is köszönöm!

Jó napot kívánok!
Érdeklődni szeretnék, hogy 5 hónapos munkaviszonnyal tudnánk-e lakáshitelt felvenni használt lakás vásárlására?

Jó napot kívánok!
Érdeklődni szeretnék, hogy 255 ezer forint bruttó munkabérrel egyedülálló anyaként kaphatok-e lakáshitelt? A mostani munkahelyemen 8 hónapja dolgozom.
Ha kaphatok, akkor mennyit?

Azt szeretnem kérdezni, a férjemnek 3 hónapos munkaviszonya van.
Azzal lehetne-e hitelt felvenni?

Nekünk 5 gyerekünk van és a férjemnek 3 hónapos munkája van.
Lehet ezzel hitelt felvenni?

Jó napot! Kata vagyok,nekem az lenne a kérdésem, hogy férjemnek 99.038 ft nettó jövedelme van 8 hónapja ami számlárajön 3 hónapja. Lakáshitelt szeretnénk felújításra vásárolni vagy személyi hitelt de álltalában minden banknál azt mondják, hogy kevés a személyhitelhez ez a jövedelem. Én gyet és családin vagyok és 76.000 Ft-ot kapok, az is arra a számlára érkezik mint a férjem jövedelme. Ön szerint melyikre van esélyünk, vagy egyikre sem?? köszönöm válaszát.

Jelenleg 6 hónapos munkaviszonyom van,napi 8 órás bejelentéssel. Lakásvasarlas előtt állok, így lakashitelre lesz szükségem de másodállásban szeretnék egyéni vállalkozó lenni a meglevő munkahelyem mellet. Az lenne a kérdésem hogy ha másodállásban vagyok egyéni vállalkozó akkor hitelbírálatnal lévő munkaviszony kritériumnál az egyéni vállalkozóra vonatkozó időt fogják figyelembe venni vagy a meglevő 6 hónapos alkalmazotti munkaviszonyt.

Üdvözlöm!
Általában a Bankok minimum 3 hónap munkaviszonyt fogadnak el ahhoz, hogy igényelni tudjon valaki hitelt.
Az lenne a kérdésem, hogy a csok-nál 15 millió hitelrésznél is vonatkozik ez a szabály?
Köszönöm előre is válaszát!

Tisztelt Szakértők!
Lakáshitel igényléssel kapcsolatban lenne kérdésem Önök felé. Jelenlegi munkahelyem és előző munkahelyem között, munkahely váltás miatt, 13 naptári nap megszakítás történt. Előző munkahelyemen 8 hónapot dolgoztam, jelenlegi munkahelyemen 3 hónapja dolgozok. 5 millió forint értékű használt lakást szeretnék vásárolni egy kisváros külső peremterületén. A bérem mindkét munkahelyen minimálbér volt, ehhez jöttek havonta Cafeteria és egyéb bónuszok. Párom jelenleg táppénzen van, viszont decembertől CSED-et, illetve családi pótlékot fog kapni. Havi bevételünk összesen 200.000-220.000 forint, amelyből minimum 100.000 forintot meg tudunk takarítani havi szinten.
Kérdésem lenne, hogy lakáshitel igényléskor mennyire befolyásoló tényező, hogy a 2 munkahelyem között 13 nap megszakítási idő történt?
Illetve 3 hónap folyamatos munkaviszony elegendő hitel felvételhez?
Párom CSED-ét és a családi pótlékot beleszámítják rendszeres havi jövedelemnek a hiteligényléskor?
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel, Zoltán

Üdv.
Érdeklődnék, hogy december 5.-én lesz meg a 3 hónapos munkaviszonyom, 170-200.000 Ft a fizetésem.

Jó estét!
A páromnak most van 3 hónap munkaviszonya és szeretnénk hitelt felvenni, hogy tudjunk házat venni. Van egy kislány és most várom a másik kisgyereket. Ilyenkor, ha terhes vagyok, akkor is fel lehet venni a szocpolt?

Üdvözlöm.
Lakáshitelnél és csoknál kellett lakásbiztosítást kötnünk. Most volt augusztus elején a forduló pontunk, de váltani szeretnénk. De kicsúsztunk az időből. Kérdésem az lenne, hogy még nem fizettük be a negyedéves díjat a biztosítónak, viszont ha kötünk valahol máshol biztosítást, akkor lesz pár nap, ami biztosítás nélkül lesz.
A bank ebbe nem köt bele?
Köszönöm a válaszát.

Tisztelt Hitelnet!
Nekem annyi kérdésem lenne, hogy lakást szeretnénk vásárolni. A páromnak már megvan a 3 hónapos munkaviszonya, lehet több is. 110-120 ezer körül keres.
Így mennyi esély van arra, hogy kapjuk hitelt? Nem kéne csak 3 millió forint. Mert máshol olvastam, hogy meg kell lenni az egy év munkaviszonynak? Ez mennyire igaz?

Tisztelt Hitelnet!
Olyan kérdésem lenne, hogy külföldi munkavállalás esetén van olyan magyar bank, ami 3 hónap után, határozatlan idejű munkaszerződésre tud lakáshitelt adni? Azt tudom, hogy bizonyos bankoknál el kell telnie 6 hónapnak. Munkahelyváltás történt. Magyar munkahelyről, 110.000 Ft-os fizetésről, osztrák munkahelyre történt a váltás, 1 nap átfedéssel. Kereset havi 1.000 euró.
Válaszukat előre is köszönöm!

Üdvözlöm!
3 hónapos munkaviszonnyal, adóstárs nélkül, egyedülállóként 180 ezer Ft-os nettó fizetéssel + családi pótlékkal, 2 gyerekkel milyen lakáshitel vehető fel?
Ingatlan vételára 13 000 000, ehhez 10 000 000 hitel kéne.

Üdvözlöm!
Érdeklődni szeretnék. Párom egyéni vállalkozó. Én itthon vagyok gyeden a 20 hónapos kislányunkkal. Adott egy nagyobb telek, rajta egy vályog ház, ezt szeretnénk lebontani és építkezni.
1 meglévő és + 1 vállalt gyerekre szeretnénk felvenni a csok-ot, illetve most kezdünk 3 fundamentát is.
Párom (egyéni vállalkozó), a mai nap volt az OTP Bankban, ahol azt a tájékoztatást kapta, hogy nem adnak neki hitelt míg a ház 50-60%-át nem építjük fel Önerőből.
Ez minden banknál így van? Sajnos önerőnk nincs. Építkezni így egyáltalán nem fogunk tudni?
Mit javasolnak? Inkább adjuk el?
Előre is köszönöm szépen.

Üdvözlöm!
Nekem annyi kérdésem lenne, hogy lakást szeretnék vásárolni. Munkahellyel nem vagyok tisztában, hogy most kérik vagy sem, mert jelenleg nincs 6 hónap munkaviszonyom.
Ilyen esetben mi a teendő?

Üdvözlöm,
Első ízben fogok Magyarországon dolgozni, napi 2 órás bejelentett munkaviszonnyal, a keresetem pedig körülbelül 220-260 ezer forint közé tehető.
Érdeklődni szeretnék, hogy hány hónappal a munka kezdete után válok hitelképessé?
Köszönöm.

Jó napot kívánok!
Az lenne a kérdésem, hogy egyedülálló anyaként 1 gyerekkel 3 hónap munkaviszony és 2 millió önerővel mennyi esélyem van 5-6 millió vagy egyáltalán mennyi hitelt tudnék kapni.
Köszönöm válaszát előre is.

Üdvözlöm.
A férjemmel lakáshitelt szeretnénk felvenni. Én 3 éve ugyanannál a cégnél dolgozom, a férjem jelenlegi munkahelyén 8 hónapja dolgozik határozatlan idejű szerződéssel, viszont ezt megelőzően 8 hónapig nem volt bejelentett munkaviszonya.
Érdeklődnék hogy így tudunk-e felvenni lakáshitelt?

Kedves Hitelnet.
Az a kérdésem lenne önökhöz, hogy a férjemnek most lesz meg a 3 hónap munkaviszonya, nettó jövedelem 120 ezer forint. Elég ez az összeg és a 3 hónap munkaviszony, hogy egy 3,5 millió forintos ingatlant vásároljon banki hitelre?
Köszönöm szépen a válaszát.

Jó napot!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy 1 éve van bejelentett munkaviszonyom, de nem határozatlan idejű a szerződésem (havi szerződésem van) és lakáshitelt szeretnék felvenni. 150 000 Ft a nettó fizetésem.
Arra lennék kíváncsi, hogy lenne esélyem felvenni a lakáshitelt vagy sem.
Előre is köszönöm a válaszát!

Kedves Hitelnet!
Lakásvásárlásnál, ha szeretnénk hitelt fölvenni én cseden vagyok, a férjem 8 hónapja dolgozik ennél a cégnél, de itt a próbaidő 1 év, ez azt jelentené, hogy nem vagyunk hitelképesek úgy se, hogy az összes jövedelmünk meghaladja a havi 250e Ft-ot és 2 millió Ft hitelre lenne szükségünk?

Üdvözlöm.
Használt lakást vásárolnánk. Munkaviszonyom 6 hónap külső cégnél, most pedig júniusban lesz ismét 6 hónap a belső cégnél. Már próbáltunk kölcsönt felvenni, de a bank úgy tett, hogy csak akkor jutok hitelhez, ha mind a 2 helyen megvan a 6 hónap jogviszony. Jelenleg az új szerződésem éves határozott szerződés. Ugyanannál a cégnél vagyok, csak eddig külső cégnél voltam, most pedig átvett a cég.
Jutok így hitelhez?
Viktor

Üdvözlöm!
12.000.000 Ft-ot szeretnék felvenni új lakás illetve, építkezési szándékkal! 400-500.000 Ft közötti átlagkeresetem van 2014. 12. 03. óta, párom gyeden van, 1 gyermekünk van. Sajnos KHR listán szerepeltem (szerepelek), a tartozásom múlt hónapban egy összegben rendeztem! 3.000.000 Ft önerővel rendelkezem.
Milyen esélyekkel rendelkezem?
Köszönöm válaszát!

Szeretném megkérdezni, hogy a házastársnak is kell-e igazolást kérni a NAV-tól, ha nem az ő nevére veszik a lakást?

Üdvözlöm önöket!
Az volna a kérdésem, hogy novemberben 11.-én lesz meg a fél év munkaviszonyom, de úgy, hogy nem voltam próbaidőn és határozatlan időre vagyok felvéve. Szeretnék venni egy használt lakást 7 millió Ft-ért és minimálbérrel vagyok bejelentve. Házas vagyok, de nincsen gyermekünk. Mennyi az esélyem, hogy sikerüljön és kb. mennyi kezesre van szükség vagy nem is kell hozzá?
Előre is köszönöm válaszát.
Tisztelettel: Antal