Lakáshitel felvételéhez mennyi munkaviszony szükséges?

Kedves válaszoló!

Érdeklődni szeretnék, hogy 2 gyerekünk van és házasok vagyunk! Én a kicsivel Gyesen vagyok és a férjem 75.000 forintot keres, és mi szeretnénk használt házat venni. Megkapnánk-e a hitelt 3 hónap munkaviszony után? Mert most 2 hónapja van munkaviszonya!
Nem tudom, hogy most mennyi a minimálbér?
És tervezzük a harmadik babát is majd!
Tényleg szükséges a felvett hitel 10%-át kifizetni?

Válaszát és megértését előre is köszönöm!
Andrea

Kedves Andrea

Lakásvásárlási hitel feltételeként a bankok előírják, hogy a hitelfelvevőknek legalább 3 hónapos munkaviszonnyal kell rendelkezniük jelenlegi munkahelyükön. 3 hónapos munkaviszonnyal piaci kamatozású lakáshitel felvételére van lehetőség. A kedvezőbb, állami kamattámogatású lakásvásárlási hitel eléréséhez minimum 6 hónapos folyamatos munkaviszony szükséges. Férje mostani 2 hónapos munkaviszonyával egyik pénzintézetnél sem lenne hitelképes. A hitelfelvétellel minimum 1 hónapot várni kell.

75.000 Ft-os keresettel a hitelkérelem már benyújtható, illetve a gyes is figyelembe vehető kiegészítő jövedelemként. Azonban nem biztos, hogy igazolt jövedelmük elegendő fedezetet nyújt a felvenni kívánt hitel havi törlesztő részletére. Ez függ attól, hogy milyen rendszeres havi kiadásaik vannak, mekkora összegű lakáshitelt szeretnének felvenni, milyen hosszú futamidőre és mennyi lenne annak a havi törlesztése. A jövedelemfedezettségre vonatkozó előzetes bírálatot Szakértőink az előbbi adatok ismeretében tudják elvégezni.

Használt lakás vásárlásához egy összegű, vissza nem térítendő támogatás nem vehető igénybe, így meglévő és tervezett gyermekeik után sajnos sem szocpolt, sem félszocpolt nem tudnak igénybe venni. A szocpolt újépítésű lakás vásárlásához és új ház építéséhez lehet igényelni. A félszocpol 2009. július 1. óta nem is igényelhető.

A lakásvásárlásához önerőre is szükség van. Az egyébként önerőnek számító szocpollal tehát ez esetben nem lehet számolni. 10% önerő nem elég a hitelfelvételhez. A vonatkozó jogszabály értelmében a vásárolandó lakás forgalmi értékének maximum a 80%-a vehető fel, ami minimum 20% saját erőt követel. Az Önök jövedelme alapján azonban ilyen arányú hitel valószínűleg nem vehető fel, tehát 20%-nál több saját erőre lesz szükség. Azt, hogy pontosan mennyire, Szakértőink a vásárolandó lakás adatainak (területi elhelyezkedés, vételár, stb.) ismeretében tudják kiszámolni. A kellő készpénz hiányában plusz ingatlanfedezet bevonása jelenthet segítséget. Plusz fedezetként olyan ingatlan is elfogadható, amely nem az Önök tulajdonában van.

Személyre szabott, ingyenes hitelajánlatunkhoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy számoljon lakásvásárlási hitel kalkulátorunkkal! További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésükre!


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
66 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Azt szeretnem kérdezni, a férjemnek 3 hónapos munkaviszonya van.
Azzal lehetne-e hitelt felvenni?

Kedves Alexandra!
Ha nem próbaidőn van férje és határozott idejű munkaszerződése van, úgy lehetőségük lehet a hitelfelvételre.
Kérjük, hogy tölte ki online adatlapunkat és bővebb információk ismeretében Szakértőnk személyre szabott, díjmentes tájékoztatást készít Önnek. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést!

Nekünk 5 gyerekünk van és a férjemnek 3 hónapos munkája van.
Lehet ezzel hitelt felvenni?

Kedves József!
Ha nem próbaidőn van és határozott idejű a munkaszerződése, úgy lehetősége lehet a hitelfelvételre. Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és bővebb információk ismeretében Szakértőnk személyre szabott, díjmentes tájékoztatást készít Önnek. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést!


66
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x