Testvérem szeretné tőlem megvásárolni örökölt házunk rám eső részét, ami papíron 50%. A ház kb 16-17 millió forintot ér. Én a felét neki 6 millióért odaadnám. Neki nincs ennyi pénze és hitelből szeretné megoldani.

Kapna-e ennyi jelzáloghitelt, önerő nélkül?
Illetve a kérdés az, hogy mennyi munkaviszony szükséges ehhez, mivel most diplomázik a jogi karon, és júliustól kezd dolgozni, viszont nekem minél hamarabb szeretne fizetni.

Válaszukat köszönöm.
László

Kedves László!

Lakáshitel fél ingatlan megvásárlásához adásvételi szerződés alapján nyújtható. A finanszírozási arányokat tekintve 16-17 millió forint értékű ingatlanra 6 millió forint felvehető. Mivel a fél ingatlan már az Ő tulajdona, ezért további saját erő nem szükséges a hitelfelvételhez.

Jelzáloghitelek igényléséhez azonban minimum 3 hónapos folyamatos munkaviszony szükséges. Ennek megléte előtt sajnos egyik pénzintézet sem nyújt hitelt. Ez azt jelenti, hogy testvére legkorábban októberben, vagyis a 3 hónapos munkaviszony megléte és a próbaidő letelte után adhat be hitelkérelmet.

Addig is a lakásvásárlási hitelek aktuális törlesztő részletéről – melyek forint alapon érhetők el – online lakáshitel kalkulátorunk segítségével tájékozódhatnak. A feltételek teljesülését követően online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével kérhet testvére személyre szóló lakáshitel ajánlatot, melyben Hitelszakértőink ismertetni fogják az aktuális kamatkondíciókat, a várható törlesztő részletet és a járulékos költségeket. További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésükre!

 

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése