Tisztelet Hitelnet!

Kérdésem, hogy egy családi házat szeretnénk megvenni a "csok" igénybevételével. Két gyermekünk van, férjem főállásban dolgozik, én mezőgazdasági őstermelőként tevékenykedem, mindketten rendelkezünk biztosítással. A ház amit kinéztünk vályog falazattal rendelkezik, melyik energetikai osztályba tartozik? A "csok" igénylésekor kell-e energetikai tanúsítványt bemutatni, és ezt kinek kell megcsináltatnia (eladó vagy vevő)?

Hol lehet megtudni, melyik bankhoz lehet fordulni "csok" igénylése során?
Illetve hátrány-e, hogy én mint mezőgazdasági őstermelő dolgozom, ez hátrányt jelent hitelfelvétel során?
A"csok"-t önerőként veszik figyelembe? Mi úgy terveztük, hogy a "csok"-kal együtt igényelnénk a hitelt, vagy a hitelt hamarabb intézzük?

Válaszát előre is nagyon köszönöm.
Tisztelettel.
Vera

Kedves Vera!

Az ingatlanok energetikai minősítését az erre szakosodott szakértő végzi, irodánk ebben nem illetékes. A CSOK (családok otthonteremtési kedvezménye) igényléshez mellékelni kell az energiatanúsítványt, illetve már az adásvételi szerződésben is rögzíteni kell az energiatanúsítvány számát. Az energiatanúsítványt információink szerint az eladó készítteti.

Egyelőre nem tudjuk még, hogy konkrétan mely bankoknál lesz elérhető a CSOK. Erről az egyes hitelintézeteknél érdeklődve lehet tájékozódni pillanatnyilag.

Mezőgazdasági őstermelőként is van lehetőség hitelfelvételre. Megfelelő jövedelem esetén nem jelent hátrányt ez a jogviszony hiteligénylés során. Őstermelőként NAV (Nemzeti Adó- és Vámhivatal) jövedelemigazolást kell bemutatni, amelyen az őstermelői tevékenységhez kapcsolódó bevételek és kiadások láthatók, valamint a közterhekre vonatkozóan együttes adóigazolás szükséges. Ezek a dokumentumok a területileg illetékes NAV hivatalnál szerezhetők be.

A meglévő gyermekek után igényelt CSOK önerőként vehető figyelembe, vagyis a kedvezmény összege nem számít bele az ingatatlanok maximális, 80%-os terhelhetőségébe. A CSOK és a lakáshitel igénylése egyidejűleg történik. A lehetőségeiknek megfelelő legkedvezőbb lakáshitelekről Szakértőink készséggel tájékoztatják Önöket személyre szóló, díjmentes hitelajánlat formájában. A hitelügyintézés mellett a CSOK ügyintézést is díjmentesen vállalja irodánk.

Arról, hogy CSOK igénylés esetén milyen egyéb feltételeknek kell megfelelni, honlapunkon részletes leírás található. A lakáshitelek aktuális törlesztő részletét előzetesen online hitelkalkulátorunkkal számolva ismerhetik meg. További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésükre!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése