Lakáshitel előtörlesztése béren kívüli juttatásból?

Tisztelt Hitelnet!

Munkahelyemen kaptam lakáscélú, béren kívüli juttatást. Be tudom törleszteni a korábban (4 és fél éve) már felvett jelzálog alapú lakás hitelembe?

Sok sikert a továbbiakban!

Üdvözlettel: László

Kedves László!

Minden pénzintézet lehetőséget biztosít arra, hogy az adós kölcsönét a futamidő lejárata előtt előtörlessze, így nincs akadálya annak, hogy a befolyó összeggel csökkentse majd fennálló tőketartozását. Az előtörlesztésért a bankok előtörlesztési díjat számítanak fel, melynek mértékét a banki Hirdetmények tartalmazzák. A díj pontos mértékéről az adott bank Hirdetményéből tájékozódhat.

Amennyiben kérdése arra vonatkozott, hogy a kedvezményes árfolyamon való végtörlesztésre van-e lehetősége, akkor azt kell tudnia, hogy lakóingatlanra bejegyzett devizahitelek esetén lesz erre lehetőség, ha a folyósításkor érvényes árfolyam nem volt több 180.- Ft-nál. A rögzített árfolyamon történő végtörlesztéssel kapcsolatos törvényjavaslat azonban még nem került elfogadásra.


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Köszönöm a gyors választ.
Biztos az állításában?
Lakáscélú támogatás a munkáltatótól csak komoly szabályrendszer szerint használható fel. A cégem HR osztályán azt a tájékoztatást kaptam, hogy hitel előtörlesztésre semmiképpen nem tudja a cég kiadni az említett pénzt.

További jó munkát!


2
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x