Tisztelt Hitelnet!

Párommal használt lakást szeretnénk vásárolni vidéken. (nem vagyunk házasok) Jelenleg sajnos csak neki van keresete, ami a mindenkori szakmunkás minimálbérrel megegyező összeg (nettó:70740.-).

A kinézett ingatlan Hajdúszoboszlón található panellakás 7.4 millió forint. Rendelkezünk 3,5 millió forint önerővel, tehát szükségünk lenne 4 millióra. Pót ingatlan nincs, kezest sem tudunk bevonni.

Kérdésem, hogy milyen lehetőségeink vannak így, hogy sajnos csak ő dolgozik?

Válaszát mielőbb várom,
köszönettel:
Julcsi

Kedves Julcsi!

Lakáshitel igénylésének alapfeltétele legalább a mindenkori minimálbér összegét elérő kereset. Mivel ezzel a párja rendelkezik, ezért hitelképes lehet a hazai pénzintézeteknél.

Az, hogy mekkora összegű lakáshitel jóváhagyására számíthat, előzetes hitelbírálat után derül ki. A maximálisan nyújtható hitelösszegről a hitelbírálók a háztartás igazolt bevétele és kiadásai alapján döntenek. A finanszírozási arányt ugyancsak befolyásolja a megvásárolni kívánt lakás területi elhelyezkedése, alapterülete, állapota, stb.

Ahhoz, hogy ennél konkrétabb tájékoztatást tudjunk Önöknek adni, további információkat kellene megadniuk. A legkedvezőbb lehetőségeket megtekinthetik naprakész lakáshitel kalkulátorunk segítségével. Ezt online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével tehetik meg. Az ajánlatkérés elküldése után Szakértőink felveszik Önökkel a kapcsolatot, illetve személyre szóló, díjmentes ajánlat formájában ismertetik a hitellehetőségeket!

További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésükre!
ével.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

8 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot!
Szeretném megkérdezni, hogy 49.000 forintra lehet-e hitelt felvenni? Mennyi kereset szükséges, hogy hitelt fel lehessen venni házvásárlásra?

Tisztelt Szakértő!
Ingatlanvásárláshoz szeretnénk fölvenni 1,5-2 millió Ft körüli hitelt, ha lehet, kamattámogatottat. Hitelestársként a szüleimet szeretnénk bevonni. Gondot jelenthet-e az, hogy édesapám jó pár évvel ezelőtt BAR listán szerepelt? S hitelestársként hány főt kell megjelölni, ha minimálbérrel rendelkeznek?
Válaszát előre is köszönöm!

Az volna a kérdésem, ha én éves állással rendelkezem, de a bruttó bérem 47 ezer forint, kaphatok-e hitelt lakásvásárlásra? Kb. 1,5-2 millió Ft-ra gondoltam.
Köszönöm.

Tisztelt Hitelnet!
Használt lakást szeretnék vásárolni. Én többéves munkaviszonnyal és nettó 135.000.- Ft-os keresettel rendelkezem, de a feleségem jelenleg gyeden van. Nem tudom, hogy egy jövedelemmel igényelhetünk-e hitelt vagy esetleg a feleségem jövedelme is elfogadható-e?
Köszönöm válaszukat!
Üdvözlettel, Géza