Lakáshitel devizahitellel terhelt ingatlan vásárlásához

Jó napot.
Én a következő kérdéssel fordulnék önhöz. Én egy olyan lakásban lakok jelenleg albérletben, amit meg szeretnék venni. De ezen a lakáson jelzálogos hitel van, ami persze devizás vagyis svájci frankos. A tulaj belemenne bármilyen megoldásba, csak lekerüljön a nevéről a hitel. Annyiért akarja eladni a lakást, amennyi hitel van még rajta. Hogyan tudnám én átvenni tőle a hitelt? Vagy hogyan tudnék olyan hitelt felvenni, amivel kitudom váltani a frankot forint alapúra?
Irén

Kedves Irén!

Forint alapú lakásvásárlási hitel felvételével finanszírozható lenne a vételár. A jelzálogjogosult által kiadott hivatalos igazolás alapján a hitelnyújtó ilyen esetben nem az eladónak, hanem a devizahitelt folyósító banknak utalja a vételárat.
Elsőként annak kellene utánanézni, hogy mekkora a fennálló tartozás összege. Lakásvásárlásra jelenleg a lakás forgalmi értékének legfeljebb 80%-a vehető fel. A maximális hitelösszeg függ az Ön jövedelmi helyzetétől is.
Személyre szóló lakáshitel ajánlatunkhoz kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

 Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x