Tisztelt Hitelnet!

Kérdésem a következő:
2019-ben mely bankok foglalkoznak használt lakás, családi ház ingatlanlízinggel? Mennyi önerő szükséges egy 13 millióba kerülő ingatlan lízingeléséhez?
Önerő nélkül lehet-e lizngelni?
Ha van házastárs, de aktív KHR-es, akkor lehet-e egyedüli felvevőként lzingelni ingatlant úgy, hogy a házastársat semmilyen módon nem veszi figyelembe a lízinget adó bank? Adóstársat nem tudok bevonni a hitelbe.
Vagy van-e arra lehetőség, hogy a házastársat az aktiv BAR listája miatt úgy kihagyni a lízingből, hogy írásban nyilatkozik, hogy semmlyen formában nem tart igényt tulajdonjogra és haszonélvezeti jogra, nem lesz sem tulajdonos, sem haszonélvező az ingatlanban, a tulajdonjogot a hitel lejártakor 1/1 arányban én kapnám meg?

Adott esetben van egy 450 ezres nettó fizetésem. 1,5 éve dolgozom a munkahelyemen, felmondás alatt nem állok. 54 éves vagyok, (bejelentett alapbér + külföldi napi díjból áll a bér, ami bankszámlára van utalva) és van egy 13 millió Ft-ra hirdetett ingatlan (Győr-Moson-Sopron megyében), amit lízinggel vagy bármilyen hitellel szeretnék megvásárolni.

Önerőm nem sok van, viszont van egy belterületi hétvégi kertem fedezetnek, ha szükséges. Nem vagyok fenn a negatív KHR-ben, de a házastársam igen.

Van-e lehetőségem így egyedül lízingelni bármilyen ingatlant, vagy bármilyen hitelt felvenni, ahol nem nézik a házastársat, az egyedüli 450 ezres nettó jövedelmemre? Bankszámlához tartozó hitelkerettel és hitelkártyával rendelkezem összesen 520 ezer Ft értékben. Semmilyen más hitelem nincs.

Válaszukat köszönöm.
Andrea

Kedves Andrea!

Ma már létezik olyan lakáshitel konstrukció, amely elérhető lehet akkor is, ha a házastárs aktív státuszban szerepel a Központi Hitelinformációs Rendszerben (KHR). Vagyonjogi megállapodás ez esetben is szükséges. Az aktív KHR státuszú fél nem szerepelhet a hitelügyletben és nem is szerezhet tulajdonrészt az ingatlanban.

A vagyonjogi megállapodást ügyvéd készíti és az alábbi pontokat kell tartalmaznia:
az ingatlan, amely a szóban forgó hitel fedezetéül szolgál az adós, mint házastárs külön vagyonát képezi,
– e hitelben adósként nem szereplő házastárs kijelenti, hogy fenti ingatlanra semmilyen formában és jogcímen igényt nem támaszt,
– e hitelt az adós, mint házastárs a házastársak által az ő különvagyonának tekintett forrásból törleszti.

A vagyonjogi megállapodással kapcsolatban bővebb információt ITT olvashat.

Szakértőink készséggel készítenek Önnek személyre szabott, díjmentes kalkulációt. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt cím!
A feleségemmel új házat szeretnénk vásárolni. Csok mellé 10 millió kamattámogatott hitelt szeretnék Én felenni. Én nem vagyok BAR-listán, de a feleségem igen. Megfogják-e nekem így adni a felvenni kívánt hitelösszeget? Feltétele-e az, hogy a feleségem se legyen BAR-listán? Mennyire valószínű hogy sikerül az új ház vásárlása?
Köszönöm mielőbbi válaszát!