Tisztelt Hitelnet!

Szeretnék tájékoztatást kapni, hogy van-e lehetőségünk lakáshitelt felvenni, ha a kiszemelt ház már hitellel terhelt. Mindenképpen akkora összeget szeretnénk felvenni, amelyből a házat is ki tudnánk fizetni és a lakás berendezésére is maradna pénz.

Továbbá kíváncsi lennék arra is, hogy ebben az esetben mi igényelhetünk-e szocpolt, mivel szeptemberben érkezik az első gyermekünk.

Várom a válaszát.
Remélem tud nekünk segíteni.:)
Tisztelettel.
Brigitta

Kedves Brigitta!

Napjainkban meglehetősen gyakori olyan lakás adásvételének finanszírozása, melyet már egy banki hitel terhel. Jelzáloghitellel terhelt lakás vásárlása esetén először a lakást terhelő kölcsön visszafizetésére kerül sor. Ez történhet önerőből. Ebben az esetben az eladó kötelezettséget vállal arra az adásvételi szerződésben, hogy a vevő által átadott önerőből tehermentesíti az ingatlant.

Ha a vevő saját ereje nem fedezi a tartozás összegét, akkor arra is van lehetőség, hogy a lakást terhelő kölcsön a vevő által felvett banki hitelből kerüljön kiegyenlítésre. Ekkor az eladónak kérnie kell egy hivatalos igazolást a bankjától, mely adott időpontra vonatkozóan tartalmazza a fennálló tartozás összegét. A vevő bankja a lakásvásárlási hitel folyósítása során először ezt a tartozást egyenlíti ki. Ennek megtörténte után az eladó megkapja a korábbi hitelnyújtótól a bejegyzett jelzálogjog törlésére vonatkozó dokumentumot, mellyel a lakásról töröltethető a teher az illetékes földhivatalnál. Ezt követően a vevő bankja átutalja az eladó által megadott bankszámlára a vételár fennmaradó részét.

A lakásvásárlási hitel keretében tehát arra nincs lehetőség, hogy azt a vásárolt lakás berendezésére fordítsák. Erre a célra érdemes az önerőből félretenni és annyival nagyobb összegű lakáskölcsönt igényelni. Arról, hogy az kiszemelt lakás megvásárlásához mennyi önerőre van szükség, Tanácsadóink pontos tájékoztatást tudnak adni az ügylet részleteinek ismeretében.

Mivel nem újépítésű, hanem használt lakást vásárolnak, ezért sajnos nincs lehetőség sem szocpol, sem megelőlegező szocpol igénybevételére. Ezt a támogatást az állam jelenleg kizárólag új építésű lakások esetében biztosítja.

A lakásvásárláshoz forint alapon nyújtott, állami kamattámogatású vagy piaci kamatozású lakáshitelt igényelhetnek. Az első esetben az állam által nyújtott kamattámogatás a futamidő első öt évében érvényesül. Azután piaci kamatláb mellett folytatódik a hiteltörlesztés, mely konstrukciók jelenleg szintén kedvező törlesztő részlettel érhetők el a jegybanki alapkamat alacsony szintjének köszönhetően. Az aktuális törlesztő részletekről való tájékozódásban online lakáshitel kalkulátorunk segíti Önt. Igény esetén személyre szabott hitelajánlatot is készítünk. Ezt a díjmentes szolgáltatást ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével kérheti.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése