Tisztelt Hitelnet!

Azt szeretném megkérdezni, hogyan tudnánk felvenni úgy hitelt, hogy 2 ember nevén legyen?
Mennyi munkaviszonyi időnek kell eltelnie, hogy tudjunk felvenni?
A szabad felhasználású hitellel lehet-e házat venni?
Azt meglehetne oldani, hogy a bank a teljes házra adjon hitelt, ne csak a ház értékének a 80%-ra?

Köszönettel:Rita

Kedves Rita!

Ha a vásárolni kívánt családi háznak az adásvételi szerződés alapján ketten lennének tulajdonosai, akkor eleve mindkettejüknek szerepelni kellene a hitelügyletben. Az egyik személy adós, a másik adóstárs lenne. A kölcsön visszafizetéséért egyformán felelnek. Amennyiben csak egy tulajdonosa lenne a háznak, akkor is van lehetőség arra, hogy a fizetőképesség javítása érdekében további személy kerüljön adóstársként bevonásra a hitelügyletbe.

A lakáshitel felvételéhez legalább 3 hónapos folyamatos munkaviszonynak kell meglenni a jelenlegi munkahelyen. Az adós és adóstárs nem állhat próbaidő alatt. Az igazolt jövedelemnek el kell érnie legalább a mindenkori minimálbér összegét.

Szabad felhasználású hitel csak olyan ingatlanra vehető fel, amely már az igénylő tulajdonában van. Ha a vásárolni kívánt ház lenne a hitel fedezete, akkor arra lakásvásárlási hitel kérhető, szabad felhasználású kölcsön nem. A lakáshitelt nem a vevő kapja meg, hanem az adott pénzintézet az eladónak folyósítja az összeget. Ha szeretné tudni, hogy mennyit kellene fizetnie havonta a legjobb hitelekkel, kérjük számoljon lakáshitel kalkulátorunk segítségével.

A ház forgalmi értékének 100%-áig történő hitelezésére jelenleg nincs lehetőség a jogszabályi előírások alapján. A teljes vételár akkor vehető fel, vagyis önerő nélküli finanszírozás akkor lehetséges, ha a megvásárolni kívánt házon kívül további ingatlan vonható be a hitelügyletbe, s a hitelfelvételt az igénylők jövedelmi helyzete is lehetővé teszi.

Személyre szóló lakáshitel ajánlatunkhoz, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

10 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

T. Hitelnet!
Használt, vert falú házat szeretnénk vásárolni, ami fel van teljesen újítva, kitűnő állapotú, összkomfortos, 70 nm, a telek 3500 nm. A Balatontól 15 km-re, Somogy megyében. A férjem minimálbérnél kicsivel többet keres, én KATA-s kisvállalkozó vagyok. A vállalkozásom 6 éves. A ház ára 8 millió Ft, az önerőnk 4 millió Ft, tehát 4 Millió Ft-ot szeretnénk felvenni, 6-7 éves futamidőre.
Kérdés: vállalkozóként lehetek a férjem adóstársa? Kaphatunk hitelt?
Válaszukat előre is köszönöm.

Előre tudok igazolni APEH-hel hogy lesz munkám, így fel tudnék-e venni lakáshitelt, 2 milliót? És vályogházra fel tudom venni? Fürdőszoba, 2 szoba, konyha, nappali, melléképületek.

Német, nyugdíj előtt álló házaspár itthon venne családi házat. Ehhez kérdezném a hitellehetőséget, és mit kell benyújtani igazolásokat.
Köszönöm.

Használt házat szeretnénk vásárolni párommal. Az én jövedelmem 107.000 leigazolható, páromé 46.000 leigazolható + 40.000 nem leigazolható. Van 2 kiskorú gyermekünk, nem vagyunk Bar listások.
Kérdés: juthatunk-e hitelhez és ha igen, mennyihez?

Üdv!
Házat szeretnénk venni a falunkban, de van rajta 900.000 Ft tartozás, mely a tulajdoni lapra is be van jegyezve. Arra lennék kíváncsi, hogy, ha ezt kifizetjük, önerőnek számít-e, illetve ezután fel tudnánk-e venni az ingatlan kifizetésére szolgáló összeget (3.600.000 Ft-ot)? Én nettó 90.000 Ft-ot kapok, a párom Gyesen van, így kap 52.650 Ft-ot? Ezen kívül milyen megoldás létezik még?
Segítségüket előre is köszönöm.
Tisztelettel: Gábor