Tisztelt Szakértő!

Azt szeretném megkérdezni, hogy abban az esetben, ha én lakásfelújítás céljából szeretnék hitelt felvenni, akkor minden esetben csak úgy kaphatok, ha jelzáloggal terhelik be az ingatlant? Az összeg kb. 2.500.000 Ft lenne, a jövedelmem 150.000 Ft havonta.

Ha mindenképp szükséges a jelzálog terhelés, akkor a hitelt is csak akkor kaphatnám meg, ha a lakás az én nevemen van?

Tájékoztatásukat előre is köszönöm.
Tisztelettel.
Szabina

Kedves Szabina!

Lakásfelújítási hitelt ingatlan fedezete mellett nyújtanak a bankok, tehát jelzáloggal terhelik az ingatlant. Jelzáloghitel igénylésénél azonban nem feltétel, hogy a hitelfelvevő legyen a fedezetként bevonásra kerülő ingatlan tulajdonosa. Úgy is megkaphatná tehát a lakásfelújítási hitelt, hogy a lakás nem az Ön nevén van. Ebben az esetben a hitelügyletben szerepelnie kell az ingatlan összes tulajdonosának. Ön adósként, az ingatlan tulajdonosai zálogkötelezettként kerülnének bevonásra. A zálogkötelezettek részéről jövedelemigazolás nem szükséges, de a jelzálogbejegyzéshez való hozzájárulásuk, így a hitelügyletben való részvételük elengedhetetlen.

Amennyiben nincsen meglévő hiteltörlesztése, akkor 150.000 Ft-os igazolt jövedelmével a 2.500.000 Ft összegű hitel elérhető lehet. A jövedelemvizsgálat során meg kell felelni annak a feltételnek, hogy az igénylő összes hiteltörlesztése nem haladhatja meg igazolt jövedelmének 50%-át, jelen esetben 75.000 Ft-ot.

A fedezetként elfogadható lakás minimális értékre vonatkozóan különböző banki előírásokkal találkozhatunk: jellemzően legalább 3,5-5 millió forint forgalmi értékű ingatlanok esetében van lehetőség jelzáloghitel felvételére, de meghatározó a hitelösszeg és az ingatlanérték aránya is.

Lakásfelújítási hitel forint alapon, piaci kamatozás mellett vehető fel, viszonylag hosszú – 20-30 éves – futamidővel. Az Ön számára ideális futamidőről és törlesztő részletről online Lakáshitel kalkulátorunk segítségével tájékozódhat előzetesen, de ha elküldi online ajánlatkérését, akkor Szakértőink készséggel készítenek Önnek személyre szabott, díjmentes lakáshitel ajánlatot is!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Szakértő!
Szeretném megkérdezni, hogy a 2019 július 1. után született második gyermekre vonatkozó 1 millió forintos jelzálog alapú lakáshitel támogatást a felújítási hitelnél is lehet-e igényelni vagy csak az építési hitelnél?
Köszönettel :Tímea
További szép napot!