Lakásépítési kölcsön meglévő hitel esetén

Tisztelt Hitelnet!

Férjemmel építkezni szeretnénk, szocpol igénybevételével. Második gyermekünk szeptemberben születik meg. Jelenleg gyeden vagyok lányommal és van egy kis összegű személyi kölcsönöm (780 ezer Ft van hátra, ezt havi 27 ezer Ft-tal törlesztem).

26 éves vagyok és 2006. óta folyamatos munkaviszonyom van és nettó 96 ezer Ft a gyedem. A párom 32 éves és 14 éves munkaviszonya van. Nettó jövedelme 160 ezer Ft. Saját önerőnk 1,5 millió forint.

Szeretnék érdeklődni, hogy szocpollal és meglévő kis összegű kölcsönöm ellenére kaphatunk-e építési kölcsönt? Könnyűszerkezetes házat szeretnénk építeni, 95 nm alapterületűt és szeretnénk 9 millió forint körüli árból kiviteleztetni. A telek értéke kb. 3,7 millió Ft.

Válaszukat előre is köszönöm.
Klára

Kedves Klára!

A vázolt jövedelmi helyzet alapján az építési hitel adósa a férje lehet. Az Ön gyedből származó keresete szintén figyelembe vehető kiegészítő jövedelemként. A jövedelemvizsgálat során figyelembe kell venni a meglévő hiteltörlesztéseket, így az Ön személyi hitele után fizetendő összeget is. Amennyiben a kölcsön törlesztése problémamentes, akkor a meglévő hitel nem zárja ki a lakásépítési kölcsön felvételét, de az építési hitel havi törlesztésére fordítható szabad jövedelmet csökkenti.

Az előzetes jövedelemvizsgálat elvégzése után tudják Szakértőink megmondani, hogy adott jövedelmekkel mekkora összegű havi törlesztő részletet vállalhatnak. A havi törlesztés összege a futamidő kitolásával csökkenthető. A felvehető hitel összegét azonban nemcsak a háztartás bevételei és kiadásai határozzák meg, hanem az építendő lakóház várható jövőbeni értéke is. Ezt az értéket az értékbecslő állapítja meg a telekár, a költségvetés, és az ingatlan területi elhelyezkedése alapján.

A finanszírozás szempontjából a szocpol összege is meghatározó. A támogatás összegét a gyermekek száma és az építendő ház hasznos alapterülete mellett az épület várható energetikai minősítésre is befolyásolja. A szocpol jelenlegi összegéről IDE kattintva tájékozódhat.

Ahhoz tehát, hogy konkrét számításokat tudjanak Hitelszakértőink végezni, további információk szükségesek, melyeket online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével adhat meg. Ezt követően Szakértőink elvégzik a kalkulációt és személyre szabott, díjmentes hitelajánlatban fogják Önöket tájékoztatni az igényeiknek és lehetőségeiknek megfelelő építési hitelekről.

Amennyiben megfelelőnek találják majd az ajánlott hitelkonstrukciók valamelyikét, akkor a Hitelnet országszerte elérhető irodáiban díjmentesen kérhetik a hitel- és szocpolügylet teljes körű lebonyolítását is.

Esetleges további kérdések esetén készséggel állunk rendelkezésükre!Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x