Kedves Szakértők!

Tanácsát szeretném kérni, az interneten találtam az elérhetőségét. Megtaláltunk párommal Békásmegyeren egy 4 szobás, kertes házat (használt), amibe beleszerettünk, szeretnénk megvenni. A házat 35 millióért árulják.

Van 2 lakásunk, ha mindkettőt sikerül eladni, még akkor is hitelt kell felvennem. Az én nevemre kerülne a ház. Én nem állok munkaviszonyban, nincs jövedelemigazolásom. TB-t fizetek. Élettársam GYÁSon van 4 hónapos kisfiunkkal.

Milyen lehetőségek lennének jövedelemigazolás nélküli, lakáscélú jelzáloghitel felvételére? 5 millió forintot szeretnénk felvenni 10 évre. Havi 50-60 ezer forint törlesztő részlet kivitelezhető lenne.

Köszönettel:
Gábor (46 éves)

Kedves Gábor!

Jövedelemigazolás nélkül hitelfelvételre sajnos nincs lehetőség napjainkban. Néhány évvel ezelőtt még léteztek a jövedelemigazolás nélkül, tisztán fedezet alapon elérhető hitelkonstrukciók, melyek esetén volt lehetőség arra, hogy a háztartás bevételeinek hivatalos igazolása nélkül jusson hitelhez az adós.

A gazdasági és pénzügyi válságot követően azonban szigorodtak a hiteligénylés feltételei. Első között szigorították a jövedelemmel szembeni elvárásokat. Jogszabály mondja ki, hogy 2010 júniusától a pénzintézeteknek kötelező jövedelemvizsgálatot végezniük, e nélkül nem helyezhetnek ki kölcsönt. A jövedelemvizsgálat elvégzéséhez pedig hivatalosan igazolnia kell az igénylőnek a rendszeres bevételeit.

Ebből kifolyólag alkalmazotti munkaviszony esetén Munkáltatói igazolás és – bankszámlára érkező munkabér esetén – az utolsó 3-6 havi, munkabért tartalmazó számlakivonat, illetve kézbe kapott fizetés esetén NAV (Nemzeti Adó- és Vámhivatal) által kiállított jövedelemigazolás benyújtása szükséges. Alkalmazottként dolgozó lakásvásárlónak legalább 3 hónapos munkaviszonnyal kell rendelkeznie a jelenlegi munkahelyén és nem lehet próbaidő alatt. Egyéni vállalkozás esetén NAV jövedelemigazolást kell benyújtani és szintén NAV igazolást kell csatolni a nemleges köztartozásról, valamint az egyéni vállalkozónak legalább egy lezárt évvel kell rendelkeznie.

A családtámogatási ellátásban részesülők jövedelmét csak kiegészítő, másodlagos jövedelemként fogadják el a bankok. Ez azt jelenti, hogy a főadós önállóan elfogadható, elsődleges jövedelme mellett vehetők figyelembe. Csak GYÁS ellátásra nem nyújtható hitel egyik pénzintézetnél sem.

Fentiek figyelembevételével tehát sajnos nem tudunk Önöknek megfelelő lakáshitelt ajánlani. Ha esetleg lenne a családban olyan személy, aki amellett, hogy rendelkezik megfelelő jövedelemigazolással, vállalná az adós szerepét, akkor az ő bevonásával megvalósulhatna a hitelfelvétel. Adósként nyugdíjas személy is bevonható. Amennyiben lenne erre lehetőségük, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s Szakértőnk díjmentes hitelajánlatban fogják ismertetni az elérhető konstrukciókat!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

12 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jelzáloghitelt szeretnénk jövedelemigazolás nélkül. Szabad felhasználású. Ez hol lehetséges? Az ingatlan tehermentes. Debreceni panel. Az értéke kb. 11 millió.

Üdvözlöm.
Szegeden szeretnék lakást vásárolni, aminek az ára 18 millió forint és 14 milliót szeretnék felvenni.
Mekkora igazolt havi jövedelemnek kell ehhez lenni?
Köszönöm válaszát.

Jó napot!
Egyéni vállalkozóként tevékenykedem tavaly augusztus óta. Konkrétan milyen papírokra van szükségem, hogy valamelyik banknál szabad felhasználású kölcsönhöz juthassak? Adóbevallásom megtörtént, augusztus óta minimum 2 millió bevételem volt. 300-500 ezer forintra van szükségem.
Köszönöm előre is!

Tisztelt Hitelnet!
Nyíregyházán szeretnék vásárolni egy 36 nm-es panellakást, melynek értéke 5M forint. Igazolható jövedelemmel nem rendelkezem, de adóstársat tudnék bevonni a hitelbe. Az adóstárs jövedelme 110 ezer forint.
Kérdésem az lenne, hogy ez lehetséges-e? A lakás az én nevemre kerülne? Mekkora önerő szükséges hozzá?
Előre is köszönöm válaszát!
Üdvözlettel: Szabolcs

Én egyedülállóként nevelem tartósan beteg gyermekem! Jövedelmem nincs, csak a gyermekem után! Házvásárlásra, építésre milyen lehetőségem van úgy, hogy még 6 évig nem dolgozhatom a gyermekem betegsége miatt!

Üdvözlöm.
A kérdésem az lenne, hogy használt lakást szeretnék vásárolni 9 millió forintért. Ebből 7 millió készpénzem van, tehát 2 millió forintra lenne szükségem. Sajnos a munkahelyemen négyórásként
vagyok bejelentve, de mivel 7 millió önrésszel rendelkezem, kaphatok-e 2milliót úgy, hogy a lakás lenne a fedezet a 2 millióra? A jövedelmemtől függetlenül.
Válaszát előre is köszönöm.