Tisztelt Hitelnet csoport!

Több kérdésem is lenne. Én igazságügyi alkalmazott vagyok. Tudom, hogy ezt a munkahelyemen kell megkérdezni, hogy ők vállalják-e a kamatmentesen - nálunk - adható 3 millió forintra, hogy fizetik a kamatait és megadják nekem, de az a kérdésem, hogy ezt megkapom a munkahelyemként, mint egy önerő, akkor ezzel együtt lehet igényelni még kamatmentes/kamattámogatott hitelt is, valamint fészekrakó hitel is?

Illetve az még a kérdésem, hogy mi néztünk egy házat, amely két szintes, külön bejáratú, és mivel a húgom elvált és van egy 2,5 éves kislánya, akikkel most együtt, egy albérletben lakunk, és vele, velük szeretnénk megvenni ezt a házat, akkor külön-külön kell igényelnünk hitelt, tehát nekem és a páromnak egy részére, illetve a húgomnak egy másik részére, vagy együtt kell beadnunk? Ha igen, akkor van plusz kedvezőbb hitel, mivel ő egyedül neveli a gyermekét?

Gondolom az látható, hogy a legjobb feltételekkel, a legtöbb kedvezménnyel, és a legkedvezőbb havi és egyéb díjjal szeretnénk egy házat venni!

Válaszukat köszönöm: Edit

Kedves Edit!

Használt lakóingatlan vásárlásához az a fajta államilag támogatott lakáshitel igényelhető, melynél a kamattámogatást az állam a futamidő első 5 évében biztosítja. Ennek a konstrukciónak az igénylését nem zárja ki a munkáltató által biztosított kamatmentes kölcsön, illetve a fészekrakó hitel.

Amennyiben külön bejáratú lakás vásárlásáról van szó, véleményünk szerint célszerű külön-külön igényelniük a hitelt. Ügyvédi ellenjegyzéssel ellátott Használati megállapodással lehetőség nyílik arra, hogy az igényelt hitelt kinek-kinek csak a saját tulajdoni hányadára jegyezzék be. Ha a teljes házra vennének fel egyetlen lakásvásárlási hitelt, az sem lenne kedvezőbb feltételekkel elérhető, így viszont teljesen külön kezelhető az Önök és testvére kölcsöne.

Gyermekét egyedül nevelő szülőként testvére is jogosult lehet az otthonteremtési kamattámogatás keretében elérhető lakáshitelre. Ennél kedvezőbb konstrukció egyedülállóként igényelt hitel esetén sem érhető el. A vásárláshoz kapcsolódóan - mivel használt lakásról van szó - gyermekek utáni egyöszegű, vissza nem térítendő állami támogatás nem érvényesíthető.

Ahhoz, hogy a legjobb feltételekkel, legtöbb kedvezménnyel, legkedvezőbb törlesztő részlettel és legkisebb járulékos költségekkel valósulhasson meg a házvásárlás, kérjük, küldje el ajánlatkérését lakáshitel kalkulátorunk eredménye alapján! A házvásárlás valamennyi részletének (vételár, területi elhelyezkedés, jövedelmi helyzet, stb.) ismeretében Tanácsadóink díjmentes hitelajánlatban fogják Önöket tájékoztatni!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése