Tisztelt Hitelnet!

CIB közjegyzői okiratban rögzített 4.500.000 Ft a tőke. A bank nem engedett a forintosításkor előtörleszteni a lányunk hitelébe, aki felhatalmazott a banki ügyei intézésére. Az árfolyamgát esetet is kizárta, bár az hamvában holt ötlet volt. A közjegyzői okirat kb. ötvenezer Ft, minket terhelt. Az szerepel, hogy a folyósításkor számolt svájci frankon minimum és maximum 4.500.000 Ft, vagyis a bank bebiztosította, ha az árfolyam neki kedvezőtlenül alakul is megkapja a 4.500.000,- Ft-ot. De a forintosításkor előbb 7.200.000, majd tisztességtelen haszon önellenőrzéskor ezt az összeget kb. 6.400.000 Ft-ra módosította. A lakást 150.000 Ft készpénzzel engedte megvásárolni. Mondhatjuk pénz nélkül. Az előtörlesztést azzal utasították el, hogy mivel közjegyzői okirat született csak az összes érintett együttes jelenlétében lehet módosítani. A lányunk külföldön van, a mi lakásunk is fedezet. Az életbiztosítás hitelfedezeti, így azt 4.500.000 Ft-ra ki tudnánk egészíteni, de a CIB a cirka 6.500.000 Ft-hoz ragaszkodik. Pénzügyi békéltető testülethez küldte a panaszunkat az MNB PSZAF. Lányunk címe a mi címünk, telefonja az én számom. Fizetni a férjemmel mi fizetünk, de a bank nem adhat nekem felvilágosítást, illetéktelen vagyok. A gyermekünk érdeke a mi érdekünk. A CIB jogtanácsosa azt mondta, el kell adni a lakást. Nem vagyunk hátralékosok, mégis ez a javaslata. Nem hajlandók egyetlen forintot sem engedni, mert ők a forintosítási törvényt hajtották végre.

Köszönettel.
Piroska

Kedves Piroska!

Irodánk elsősorban hitelközvetítéssel foglalkozik. A futamidő alatti esetleges panaszok kezelésében irodánk sajnos nem illetékes, így az adott ügyben állást foglalni sajnos nem tudunk.

A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központja az, ahova a pénzügyi termékeket igénybe vevő fogyasztók panaszaik vagy jogsérelmeik orvoslása érdekében fordulhatnak. Ezen túlmenően jogi szakértő segítését, tanácsát kérheti az ügyben.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése