Kedves Hitelnet!

Külföldön élő és dolgozó 59 éves kettős állampolgár (magyar-amerikai) vagyok. Szándékozok pár hónapon belül új lakást venni (legalábbis lefoglalni) Budapesten kb. 45-50 millió forint értékben. Önerőből kb. 40%-ot le tudok tenni, a maradék összegre (30 millió körül) hitelt keresek lakásfedezettel.

Következő kérdésekkel fordulok önökhöz:

1. Futamidő. Milyen hosszú lefutású hitelekre számíthatok? 15 évet szeretnék, de 10 év is OK lehet. Gondolom a bankok talán nem egységesek ez ügyben.
2. A hátterem alapján van valami tényező, ami meggátolja vagy jelentősen megnehezíti, hogy hitelt kapjak? Korom, külföldi háttér.
3. Milyen első lépéseket tehetnék bankok fele? Ez persze nem elég pontos általános kérdés, a valóságban inkább irányt keresek elkezdeni a folyamatot hitel beszerzése ügyben.

Tisztelettel és köszönettel,
Tibor

Kedves Tibor!

1. A lakáshitelek futamideje bankonként valóban eltérő lehet. Több banknál is van lehetőség azonban a futamidő végét az adós 75 éves koráig kitolni, így akár 15 éves futamidőben is lehet gondolkodni.

2. Ami a hitelfelvételt jelentősen megnehezíteni az a külföldi (amerikai) háttér. Magyarországi hitelfelvétel egyik alapvető feltétele az állandó magyarországi lakcím. Ennek hiányában a bankok a hitelkérelmet nem tudják elfogadni. Az Amerikában szerzett jövedelem elfogadhatósága szintén kérdőjeles. Korábbi tapasztalataink alapján a külföldön szerzett jövedelmek közül elsősorban az Európai Unió tagállamainak valamelyikében, illetve a Svájcban szerzett jövedelem preferált. Az is meghatározó, hogy milyen jövedelemszerző tevékenységet folytat a hiteligénylő, illetve bankszámla kivonattal alátámasztható-e rendszeres jövedelme.

Ingatlanfedezettségi oldalról megközelítve nem lenne probléma. Törvényi előírás alapján egy ingatlan – megfelelő jövedelemfedezettség esetén – forgalmi értékének maximum 80%-áig finanszírozható.

3. Amennyiben megoldható a magyarországi lakcím, javasoljuk, töltse ki online adatlapunkat és a részletet – elsősorban az igazolt jövedelemre vonatkozóan – ismeretében Szakértőink utánanéznek az esetlegesen elérhető hitelkonstrukcióknak. Országosan elérhető irodáinkban mind a teljes körű tájékoztatás, mind a teljes körű hitelügyintézés díjmentes!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

17 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm!
Lakáshitelhez szeretnék jutni (Magyarországon).
Rendelkezem:
Budapesti ingatlan, érték kb. 28M forint. Külföldi (ausztrál) nettó bér havi kb. 1.5M forint. Eszközként társtulajdon ausztrál ingatlanban kb. 40M forint.
Szeretnék felvenni 80-100 millió forintot magánszemélyként (kettős állampolgár vagyok) lakásvásárlásra. Magyarországon – Budapesten.
Érdeklődőm, hogy mik a lehetőségeim?
Köszönettel.
David

Egy kanadai-magyar kettős állampolgár által Kanadában felvett diákhitel behajtható Magyarországon?

Tisztel Uram/Hölgyem,
Én jelenleg Amerikában élek és szeretnék egy lakást venni Magyarországon. Kettős állampolgárságom van magyar/amerikai.
Az lenne a kérdésem, hogyan tudnék hitelt felvenni, ha 4 éves munkaviszonyom van az Államokban egy biztosító cégnél.
Várom válaszát.
Tisztelettel,
Beatrix

Lehetséges külföldi személynek külföldi jövedelemmel Magyarországon lakásvásárlás céljából hitelt felvenni?
Ha igen, milyen feltételek mellett?
Férjemmel jelenleg nem Magyarországon élünk, de a jövőnket ott tervezzük. Ennek érdekében szeretnénk ingatlant vásárolni. Ő nem magyar, én magyar állampolgár vagyok.
Előre is köszönöm válaszukat.

Érdeklődni szeretnék milyen feltétellel vehetnék fel magyarországi ingatlan vásárláshoz hitelt amerikai jövedelemmel. Amerikai magyar állampolgár vagyok. Havi jövedelmünk magas, és önerő letétellel sincs gondunk.
Van-e valamilyen lehetőség arra, hogy valamelyik bank megfinanszírozza a lakáshitelünket?
Várom válaszukat.
Köszönettel.
István

Szeretnék érdeklődni a következővel kapcsolatban:
Amerikai cég, magyar állampolgár tulajdonos – magyarországi lakcímmel már nem rendelkező – hogyan tud lakást vásárolni Magyarországon?

Jó napot.
Feleségemmel szlovákiai magyarok vagyunk és 7 éve Londonban dolgozunk.
Azt szeretném megkérdezni, van-e mód rá, hogy külföldiek ingatlanhitelt kapjanak Magyarországon?
Ilyen feltételek mellett (magyarországi lakcím és állampolgárság nélkül) is lehetséges ez?
Előre is köszönöm válaszukat.
Tamás

Külföldön dolgozom és élek Kanadában. Magyarországra szeretnék költözni és onnan származom. A Budai Boleróban szeretnék lakást venni, de mivel külföldön élek és itt is dolgozom, ezt bonyolultabb lenne elintézni.
Ez megoldható önökön keresztül? A lakás ára 26 500 000 Ft, 20% beugróval, tavalyi adó évi jövedelmem adóhivatali kimutatás szerint 88,000 canadai dollár volt.
Üdv.
Gabe