Tisztelt “Hitelnet”!

Sajnos a megadott kérdőív alapján nem tudom kitölteni az ajánlatkérő lapukat, ezért itt kérdeznék. Külföldön élünk, férjem külföldi (EU-s) állampolgár, mindketten egyéni vállalkozók vagyunk. Magyarországon szeretnénk egy kb. 6 000 000 Ft-os házat vásárolni – a házat az OTP árulja.

Ennek lehetőségéről érdeklődnék: mennyi önerő szükséges, csak az OTP-nél kérhetünk-e hitelt, szükség van-e egy másik házra fedezetként, s ami a legfontosabb: milyen iratok szükségesek? A külföldi egyéni vállalkozókról nem találtam információkat. Nekünk nincs munkaszerződésünk, nem egy adott összeg érkezik a bankszámlánkra havonta (sőt, a férjemnek több bankszámlája is van), ráadásul az én vállalkozásom meglehetősen új, tehát bevételem gyakorlatilag nincs, a férjemnek ezzel szemben elég magas a keresete. Mivel a külföldi házunk az ő tulajdona, a magyarországi házat szeretnénk majd az én tulajdonomként jegyezni. Tehát érdekelnének a lehetőségek.

Előre is köszönöm: Katalin

Kedves Katalin!

Lakásvásárlás esetén felvehető maximális hitelösszeget több tényező is befolyásolja, például a bankok által elfogadható igazolt nettó jövedelmek összege, a háztartás rendszeres kiadásai, a várható havi törlesztő részlet összege, az egyes pénzintézetek saját finanszírozási aránya, valamint a jogszabály által megengedett maximum, ami a megvásárolni kívánt lakás forgalmi értékének 80%-a. A tényleges finanszírozás tehát ennél kisebb arányú is lehet. Amennyiben rendelkeznek a szükséges önerővel, a vásárolt lakáson kívül nem kell bevonni további ingatlant.

A jövedelem igazolása egyéni vállalkozók esetén a kinti adóhatóság által kiállított igazolással történhet. A nemleges adótartozást szintén igazolni szükséges. A további dokumentumokról Hitelszakértőink tudnak további tájékoztatást adni. Oldalunkon természetesen megtekintheti lakáshitel kalkulátorunk segítségével a jelenlegi legkedvezőbb törlesztő részleteket is.

Irodáink elérhetőségét IDE kattintva találja meg. A további információkért az előbbi listából kellene kiválasztania a területileg megfelelő irodát, majd az ott található e-mail címen Kollégánkkal felvenni a kapcsolatot. Központi ügyfélszolgálattal ugyanis nem rendelkezünk, így konkrét hitelajánlatot az említett módon kérhet!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

14 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
12 éve vállalkozóként dolgozom Ausztriában. Magyarországon élek a saját tehermentes házamban. Jelzálog alapú személyi hitelt (új autóra) szeretnék felvenni. Bar listán nem szerepelek.
Van lehetőségem itthoni banktól felvenni? Kintről kapok 2 gyerek után családi pótlékot, éves adóbevallás tudok Finanzamttól kérni igazolásként.
Köszönöm szépen a válaszukat!

Tisztelt Hitelnet csapat.
Vállalkozóként dolgozom külföldön EU-ban, és szeretnék személyi kölcsönt fel venni. Magyarországon nyitottam párommal egy ruha üzletet, kinti kapcsolatok révén a textíliák beszerzési cégeit is sikerült megtalálnom. Ezt az üzletet a Dunaújvárosi egyik központú helységben üzemeltetjük.
Elsőként tudni szerettük volna, hogy ez egy olyan iparág-e, amelybe érdemes egy élet munkáját bele fektetni. És a sok munka és kitartás eredményeként arra jutottunk, hogy igen, érdemes. Szeretnék egy üzletláncot kialakítani egész Magyarország területén. Ez egy hosszútávú projekt, melynek keretében sok embernek akarunk munkát biztosítani a jövőt illetőleg. És mivel újrahasznosítás az alapja, a többi ötlet már adta magát. És ezért a napenergiával is érdekeltek lettünk.
A kinti hosszú évek eltöltött ideje alatt ezen téren ismeretségre tettem szert. És a napelemek beszerzésére is megtaláltam a nekünk ehhez legkedvezőbb napelemeket forgalmazó cégeket. Mindezek tárolására, a Textíliák szortírozására és egyéb munkafolyamatok elvégzésére szeretnénk egy telephelyet biztosítani.
Ezért is kerestem fel önöket.
Válaszukat várom türelemmel.
Tisztelettel, Tomi.

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Az lenne a kérdésem, hogy magyarországi lakáshitel felvételhez figyelembe veszik-e a bankok a külföldön egy személyes egyéni vállalkozásból származó jövedelmet? Bankszámlára hivatalosan érkező pénzekről van szó. Milyen formanyomtatványok, igazolások, papírok szükségesek?
Köszönöm megtisztelő válaszukat.

Külföldön élek 2015 óta. Magánvállalkozóként dolgozom.
A kérdésem az lenne, hogy tudok-e használt lakásvásárláshoz hitelt felvenni.
Köszönöm!

Kedves Hitelnet,
Érdeklődnék én, hogy külföldi magánvállalkozóként van-e lehetőségem jelzáloghitel felvételére Magyarországon? Ha igen, milyen feltételeknek kell ehhez megfelelni? Illetve ha megfelelek a feltételeknek, mi a procedúrája ennek?
Köszönettel
Patrik

Szlovák állampolgár vagyok (magyar felmenőkkel) és Magyarországon tervezek ingatlant vásárolni hitelre. Munkahelyem szinten Szlovákiában van. Keresetem kb. 1200 € bruttó.
Lehetséges-e hitelfelvétel Magyarországon? Milyen lehetőségek vannak? Nem rendelkezem lakcímkártyával.
Előre is köszönöm.

Tisztelt Hölgyem, Uram!
A párommal együtt szlovák állampolgárok vagyunk, de Magyarországon szeretnénk ingatlant vásárolni, pontosabban lakást. Szeretnénk megtudni, hogy nem magyar állampolgárként kaphatunk-e hitelt Magyarországon? Ha igen, milyen feltételei vannak, esetleg mennyit kell fizetni a lakás árából az állam felé?
Köszönöm válaszát.