Külföldi vállalkozóként vehetek fel lakáshitet?

Tisztelt “Hitelnet”!

Sajnos a megadott kérdőív alapján nem tudom kitölteni az ajánlatkérő lapukat, ezért itt kérdeznék. Külföldön élünk, férjem külföldi (EU-s) állampolgár, mindketten egyéni vállalkozók vagyunk. Magyarországon szeretnénk egy kb. 6 000 000 Ft-os házat vásárolni – a házat az OTP árulja.

Ennek lehetőségéről érdeklődnék: mennyi önerő szükséges, csak az OTP-nél kérhetünk-e hitelt, szükség van-e egy másik házra fedezetként, s ami a legfontosabb: milyen iratok szükségesek? A külföldi egyéni vállalkozókról nem találtam információkat. Nekünk nincs munkaszerződésünk, nem egy adott összeg érkezik a bankszámlánkra havonta (sőt, a férjemnek több bankszámlája is van), ráadásul az én vállalkozásom meglehetősen új, tehát bevételem gyakorlatilag nincs, a férjemnek ezzel szemben elég magas a keresete. Mivel a külföldi házunk az ő tulajdona, a magyarországi házat szeretnénk majd az én tulajdonomként jegyezni. Tehát érdekelnének a lehetőségek.

Előre is köszönöm: Katalin

Kedves Katalin!

Lakásvásárlás esetén felvehető maximális hitelösszeget több tényező is befolyásolja, például a bankok által elfogadható igazolt nettó jövedelmek összege, a háztartás rendszeres kiadásai, a várható havi törlesztő részlet összege, az egyes pénzintézetek saját finanszírozási aránya, valamint a jogszabály által megengedett maximum, ami a megvásárolni kívánt lakás forgalmi értékének 80%-a. A tényleges finanszírozás tehát ennél kisebb arányú is lehet. Amennyiben rendelkeznek a szükséges önerővel, a vásárolt lakáson kívül nem kell bevonni további ingatlant.

A jövedelem igazolása egyéni vállalkozók esetén a kinti adóhatóság által kiállított igazolással történhet. A nemleges adótartozást szintén igazolni szükséges. A további dokumentumokról Hitelszakértőink tudnak további tájékoztatást adni. Oldalunkon természetesen megtekintheti lakáshitel kalkulátorunk segítségével a jelenlegi legkedvezőbb törlesztő részleteket is.

Irodáink elérhetőségét IDE kattintva találja meg. A további információkért az előbbi listából kellene kiválasztania a területileg megfelelő irodát, majd az ott található e-mail címen Kollégánkkal felvenni a kapcsolatot. Központi ügyfélszolgálattal ugyanis nem rendelkezünk, így konkrét hitelajánlatot az említett módon kérhet!Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
10 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Az lenne a kérdésem, hogy magyarországi lakáshitel felvételhez figyelembe veszik-e a bankok a külföldön egy személyes egyéni vállalkozásból származó jövedelmet? Bankszámlára hivatalosan érkező pénzekről van szó. Milyen formanyomtatványok, igazolások, papírok szükségesek?
Köszönöm megtisztelő válaszukat.

Kedves László!
A bankok többsége nem fogadja el a külföldi vállalkozásból származó jövedelmet. Bankpartnereink egyikénél – a jövedelemszerző tevékenységtől függően – esetleg működhet a hitelfelvétel. Személyre szabott tájékoztatáshoz azonban bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Külföldön élek 2015 óta. Magánvállalkozóként dolgozom.
A kérdésem az lenne, hogy tudok-e használt lakásvásárláshoz hitelt felvenni.
Köszönöm!

Kedves Ágnes!
Külföldi vállalkozói jogviszonyból származó jövedelemmel is megoldható lehet lakásvásárlási hitel felvétele. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szabott, díjmentes tájékoztatást tudnak készíteni Önnek az elérhető lakáshitelekről!

Kedves Hitelnet,
Érdeklődnék én, hogy külföldi magánvállalkozóként van-e lehetőségem jelzáloghitel felvételére Magyarországon? Ha igen, milyen feltételeknek kell ehhez megfelelni? Illetve ha megfelelek a feltételeknek, mi a procedúrája ennek?
Köszönettel
Patrik

Kedves Patrik!
Külföldi magánvállalkozásból származó jövedelmet nem minden pénzintézet fogad el. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szabottan fogják Önt tájékoztatni az elérhető hitelkonstrukciókról és az ügyintézés menetéről!

Szlovák állampolgár vagyok (magyar felmenőkkel) és Magyarországon tervezek ingatlant vásárolni hitelre. Munkahelyem szinten Szlovákiában van. Keresetem kb. 1200 € bruttó.
Lehetséges-e hitelfelvétel Magyarországon? Milyen lehetőségek vannak? Nem rendelkezem lakcímkártyával.
Előre is köszönöm.

Tisztelt Hölgyem, Uram!
A párommal együtt szlovák állampolgárok vagyunk, de Magyarországon szeretnénk ingatlant vásárolni, pontosabban lakást. Szeretnénk megtudni, hogy nem magyar állampolgárként kaphatunk-e hitelt Magyarországon? Ha igen, milyen feltételei vannak, esetleg mennyit kell fizetni a lakás árából az állam felé?
Köszönöm válaszát.


10
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x