Külföldi jövedelem kizáró ok lehet lakáshitelnél?

Arra szeretnék választ kapni, hogy külföldi munkahely esetén milyen feltételekkel lehet lakáshitelhez jutni? Ha több mint a felét kifizetem a lakásnak, akkor is szükséges a jövedelmemet igazolni?
Illetve mennyi időt alatt lehet lebonyolítani egy hitellel történő vásárlást?
Joe

Kedves Joe!

Külföldi munkahely esetén is szükséges jövedelemigazolás. Ezt akkor is be kell nyújtani, ha a lakás vételárának több, mint felét kifizeti. A hazai pénzintézetek számára ugyanis 2010. június 11. óta törvény írja elő a kötelező jövedelemvizsgálatot. Alkalmazottak esetében a külföldi munkáltató által kiállított munkáltatói igazolásra és a munkabért tartalmazó bankszámla kivonatokra van szükség. Bankszámlára érkező jövedelem hiányában – pénzintézettől függően – szükség lehet a külföldi munkaszerződés bemutatására.
A lakásvásárlási hitelek átfutási ideje körülbelül 1 hónap.
Ha szeretné megismerni pénzügyi Partnereink lakáshitel ajánlatait, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
26 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó estét kívánok!
Érdeklődnék, hogy én, mint külföldön dolgozó, magyar állampolgár igényelhetek-e lakásvásárlás céljából hitelt?
Ha igen, milyen feltételek mellett?
Előre is köszönöm a válaszukat.

Kedves Csaba!
Megfelelő jövedelemfedezettség esetén működhet a lakásvásárlási hitel felvétele. További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Tisztelt Szakértő !
Évek óta dolgozom Svájcban, munkaszerződéssel. Mivel EU-n kívüli országról van szó, van-e olyan magyar bank, ahol lakáshitelt tudnék igényelni a svájci jövedelmem alapján. S ha igen, melyik magyar bankban érdeklődjek?
Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel:
Tamara

Kedves Tamara!
Svájci munkaviszonyból származó jövedelemmel több bankpartnerünknél is igényelhető lakáshitel. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Tisztelt Cím!
Szeretnénk Magyarországon egy lakást/házat vásárolni. Érdeklődnék, hogy lehetséges-e hitel felvétele, ha külföldi jövedelemmel rendelkezünk? Természetesen legális munkahelyen, igazolható, adózott jövedelemmel.
Köszönöm, Ágnes

Kedves Ágnes!
Külföldi bejelentett jövedelemmel is igényelhető lakáshitel valamennyi bankpartnerünknél. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink felveszik Önnel a kapcsolatot és tájékoztatják az igényeiknek és lehetőségeiknek megfelelő hitelkonstrukciókról! A megfelelő termék kiválasztása után díjmentes vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Tisztelt Hitelnet,
érdeklődni szeretnék hitel ügyben. Használt lakást szeretnék vásárolni, van 5 millió és szeretnék 3 millió kölcsönt felvenni. Jelenleg külföldön EU-ban dolgozom április óta és albérletben lakom ott. Amit félre tudok tenni minden kifizetése után az havi 150 ezer forint, de a szerződésem az nulla órás szerződés, de folyamatosan van munkám, szóval van állandó fizetésem minden hónapban, amit igazolni tudok banknál.
A kérdésem: lehetséges-e ezekkel a feltételekkel kölcsönt felvenni lakásvásárlás céljából. Illetve az is érdekelne, hogy olyan kölcsön lehetséges lenne-e amit vissza lehet fizetni előbb még a lejárat előtt?
Köszönöm a segítségüket előre is.

Kedves Andi!
Külföldi munkavállalás esetén a külföldi munkaadó által kitöltött munkáltatói igazolás szükséges hitelfelvételhez. Ez bankszámlára érkező jövedelem esetén helyettesíthető az utolsó havi bankszámla kivonattal. Továbbá csatolni kell a munkaszerződést is. Amennyiben ezek a dokumentumok rendelkezésére állnak, kérjük, küldje el ajánlatkérését online és Szakértőink ismertetni fogják az elérhető lakáshiteleket!

Tisztelt Szakértő!
A férjemmel lakáshitelt szeretnénk felvenni. Jelenleg Hollandiában élünk. A férjem dolgozik csak. Nekem Hollandiában nincs munkaviszonyom, otthonra fizetem a tb-t, az OEP igazolást fel tudom mutatni, de munkaviszonyom otthon nincs. Elfogadnak így adóstársnak?
Vagy esetleg lehetne a testvérem is adóstárs?
Melyik banknál érdemes így próbálkozni?
Üdvözlettel:
Anita

Kedves Anita!
Mivel házasok, ezért Önnek is kell szerepelnie a hitelügyletben. Azt, hogy férje jövedelme elegendő-e a hitelfelvételhez, vagy további adóstárs bevonására van szükség, Szakértőink az ügylet részleteinek ismeretében tudják megmondani. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Használt lakást szeretnénk vásárolni 25 millió körül. Rosszabb esetben 1,3 millió forint önerőnk lesz, ami a használt lakásra eső szocpol júliustól, de pót ingatlanfedezetet ajánlanánk be, amely értéke 12 millió Ft, de a pót ingatlant csak annyira szeretnénk bevonni, amennyire muszáj, a felvett hitel nagyobb részét a vásárolandó házra szeretnénk rárakni. Azt hiszem, azt úgy lehet, hogy lakáshitel + jelzálog alapú hitel a pót ingatlanra és abból fedeznénk az ingatlan tényleges vételárát. A probléma csak abból adódik, hogy a férjem Kazah jövedelemmel rendelkezik dollárban, munkáltatói igazolása van róla magyar nyelven, munkaszerződéssel, illetve minden évben NAV-nak bevallás teszünk az egész évi… Továbbiak »

Kedves Erzsébet! Amennyiben nem szeretnék, hogy a felvenni kívánt lakáshitel teljes összegét bejegyezzék mindkét ingatlanra, akkor a megoldás az lehet, hogy a plusz fedezetre szabad felhasználású jelzáloghitelként felveszik azt az összeget, ami a lakásvásárlási hitelnél “önerőként” szolgál. A vételár hiányzó részét pedig lakásvásárlási hitelként igénylik, melynek fedezete a vásárolandó ház. A CSOK jogosultságnál figyelembe kell venni a célingatlan maximális értékére vonatkozó előírásokat. Erről IDE kattintva tájékozódhat. Amennyiben férje hivatalos jövedelemigazolása megfelel a bankok által előírt feltételeknek, akkor elfogadható. Ebben a kérdésben Szakértőink a konkrét igazolások birtokában tudnak állást foglalni. Személyre szóló ajánlatkéréshez kérjük, küldje el online ajánlatkérését a lakóhelyükhöz legközelebbi… Továbbiak »

Érdeklődnék, kaphatok-e hitelt, ha euróban kapom a fizetésemet, de forint alapú hitelt szeretnék felvenni lakásvásárlásra? Havi átutalásra kapom a fizetésemet. Külföldi cégnél dolgozom.

Kedves Tünde!
Eurós bevétel esetén is van lehetőség forint alapú lakáshitel felvételére. Kérjük, küldje el online ajánlatkérését és a további részletek ismeretében Tanácsadóink tájékoztatni fogják Önt az elérhető legkedvezőbb hitelkonstrukciókról.

Tisztelt banki munkatárs! A következő volna a kérdésem: ha külföldön élek 10 éve /Florida/ és otthon édesanyám lakásából szeretnem kifizetni a testvérem, kb. 3.500.000 Ft kölcsön kellene hozzá, az megoldható-e valahogy? A Marriott hotelláncnak dolgozom 3. éve. Tavaly kb. 7.000.000 forint igazolt fizetésem volt. Amerikai bankszámlára kapom a fizetésem és adópapírokkal is alá tudom támasztani a keresetem. Magyar állampolgár vagyok, de itt élek 10 éve.
Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel, Csaba

Érdeklődnék, hogy milyen hitel lehetőségeket javasolnak a következő esetre.
Külföldön dolgozom, de szeretnék otthon hitelt felvenni, hogy megvásároljak egy olyan házat, amelyen végrehajtás történik már. Érdeklődnék, hogy milyen lehetőségeim vannak erre, ha a ház 5.000.000 Ft-ba kerül és én szeretnék egy olyan hitelt, ami minél előbb lejárna, kb. 5 éven belül.
Mit javasolnának?

Köszönöm válaszukat!
Lenne még egy kérdésem. Az előző kérdésemben szereplő újépítésű családi ház jelenleg szerkezetkész állapotban van. Így is eladná a kivitelező. A vételára 11,5 M Ft. Ehhez szükség lenne még kb. 5M Ft hitelre. Van 3-4 M Ft önerőnk, tehát kb. 12,5 M hitelre lenne szükségünk. Elmagyarázná, kérem az építési hitel igénylésének a menetét? Az építési engedélyek a kivitelező nevére szólnak.
Köszönettel: Kriszti

Magyarországi rokkant nyugdíj, a külföldről kapott nyugdíj és MABISZ által folyósított összeg igazolt jövedelemnek számít-e?
Köszönettel.

Tisztelt Hitelnet!
Barátommal újépítésű ingatlan megvételét tervezzük. Mindketten külföldön dolgozunk 12 éve. A mostani munkahelyünkön 5 éve. A fizetésünket készpénzben kapjuk, tehát csak bérpapírokkal tudjuk igazolni /1-100 euró/fő/hónap/. Az ingatlan vételára 17,6 M. Van 3-4M önerőnk+egy tehermentes lakásunk, amit 5,7 M-ért hirdetünk. A kérdésem az lenne, hogy van-e olyan bank, amely elfogadja az utolsó 3 havi bérpapírt+munkáltatói igazolást.
Válaszukat köszönöm előre is!

Szeretnék hamarosan lakást vásárolni otthon Magyarországon. Jelenleg külföldön élek. Azután érdeklődnék, hogy ha otthon vennék lakást, természetesen hitelfelvétellel, akkor a bankok elfogadják-e az itteni fizetésemet a tőrlesztő részlet fizetésére? Illetve tudok-e felvenni egyáltalán így hitelt


26
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x