Tisztelt Hitelnet!

Van egy ház 16,5 millió forint, kifizettem 11,5 milliót, szeretnék 4,5-5 milliót a ház kifizetéséhez, de nincs bejelentett munkám. A párom francia állampolgár. Ha a kettőnk nevén van a ház kapok hitelt, mert neki van nagyon jó keresete.

Mi lenne a megoldás a helyzetemben?
Köszönöm!
Éva

Kedves Éva!

Pénzügyi partnereink között van olyan pénzintézet, amely devizakülföldi személy számára is nyújt lakossági jelzáloghitelt, ha az illető az Európai Unió valamely tagországának állampolgára, így francia állampolgár párja elvileg részt vehet a hitelügyletben adósként.

A hiteligényléshez alkalmazott esetén legalább 3 hónapos folyamatos munkaviszonyt kell igazolni ugyanazon munkáltatónál. Határozott idejű külföldi munkaviszony esetén a munkaszerződésnek még legalább 2 évre kell szólnia valamely Európai Uniós vagy svájci székhelyű munkáltatónál. Külföldi alkalmazotti munkaviszonyból származó munkabér igazolása munkaszerződéssel és 3 havi munkabért tartalmazó bankszámla kivonattal vagy az illetékes adóhivatal által kiállított jövedelemigazolással történhet.

Devizakülföldi igénylő esetén az adósnak magyarországi lakcímmel rendelkező úgynevezett kézbesítési megbízottal kell rendelkeznie. A kézbesítési megbízottnak kell, hogy legyen saját névre szóló vezetékes vagy előfizetéses mobil telefonszáma. A devizakülföldi igénylőnek útlevelét, személyazonosságot igazoló, második fényképes igazolványt, valamint a lakcímét igazoló dokumentumot kell bemutatnia. A kézbesítési megbízott részéről szintén szükség van a személyazonosságát és állandó magyarországi lakcímét igazoló dokumentum bemutatására.

Az ingatlanfedezettséggel nem lenne probléma. 16,5 millió forintot érő házra - az érvényes finanszírozási arányok figyelembevételével - felvehető 4,5-5 millió forint összegű kölcsön. Amelyik hitelfajta a házvásárláshoz elérhető lenne az a piaci kamatozású lakásvásárlási hitel, ami kondícióit tekintve jelenleg már kedvezőbb az állami kamattámogatású lakáshitelnél. A lakáskölcsönök minden pénzintézetnél forint alapon érhetők el. Bankpartnereink legkedvezőbb hitelkonstrukcióinak aktuális havi törlesztő részletét online lakáshitel kalkulátorunk segítségével Ön is kiszámolhatja.

Amennyiben szeretné megismerni személyre szabott, díjmentes lakáshitel ajánlatunkat, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat! A hitelfelvételhez szükséges további dokumentumokról Szakértőink készséggel tájékoztatják Önt, ha kiválasztották az optimális konstrukciót! További kérdés esetén Szakértőink telefonon és személyesen egyaránt készséggel állnak rendelkezésére!





Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

32 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Én ukrán állampolgár vagyok. 5 éve adófizető Magyarországon.
Milyen mód van rá, hogy hitelt vegyék fel? Önerővel is rendelkezem egy konkrét ház megvásárlásához.

Amerikában élek. Szeretnék Bp-en venni egy lakást hitelre, nagyobb 30% lerakással.
Lehetséges? Elég jó a havi bevételem.

Román állampolgár vagyok. Magyarországon vásároltunk lakást az élettársammal. 2 közös gyerekünk van, mind 2 magyar állampolgár. Itt dolgozom Magyarországon. Tudok-e hitelt felvenni?

Kedves Hölgyem/Uram!
Most költöztünk Magyarországra férjemmel és 2 pici lányunkkal, gondolkodunk lakáshitel felvételén. Férjem, mint libanoni állampolgár, vehet fel hitelt? Jelenleg munkánk nincs, férjem családegyesítő vízummal tartózkodik az országban.
Mik a lehetőségeink?
Válaszát köszönöm előre is!

Kedves Hölgyen/Uram
Svájci állampolgár a párom, vásárolt egy telket Magyarországon, és szeretne hitelt felvenni. Csak Svájci bejelentett munkahelye van 18 éve dolgozik ott.
Milyen papír szükséges a hitelhez tőle?
Köszönettel,
Eszter

Kedves Bank!
Érdeklődni szeretnek, hogy külföldi állampolgár szeretne hitelt felvenni, van-e rá lehetősége?
Köszönettel.
Eszter

Jó napot!
Én magyar állampolgár, a férjem Külföldi állampolgár (román), 3 magyar állampolgár gyermeket nevelünk. 3 éve folyamatos, egy helyen dolgozik a férjem. Állami támogatás (csok) érdekelne, megkaphatjuk így? Ha igen, mi a teendőnk?

Ha 10 000 000 a lakás, mennyi az önerő, ha van egy éves TB?

A férjem holland állampolgár. Jövő májusban Magyarországra költözünk. Budapest környékén szeretnénk venni házat. Ehhez kölcsönt kellene felvennünk.
A kérdésem, hogy Ő, mint holland állampolgár, vehet-e fel kölcsönt? Magyarországi lakcímünk lesz, mert nekem van egy kis ingatlanom. Mind a kettőnknek lesz állása, egyelőre határozatlan idejű kinevezéssel.
Köszönöm a válaszukat!

Külföldi állampolgár, magyar állampolgárság és lakcím megszerzése után, mennyi idővel igényelhet hitelt?

Jelenleg külföldön élünk (4 fő, ebből 2 gyerek) és nyár folyamán szeretnénk Budapestre költözni. Házat szeretnénk vásárolni, melyhez rendelkezünk alaptőkével, de hitelre is szükségünk van.
Francia férjem rendszeres havi jövedelemmel rendelkezik, de jelenleg én nem dolgozom, ugyanakkor rendelkezem a hitelfelvételhez szükséges Mo-i ingatlannal.
Érdeklődni szeretnék, milyen kondíciók vonatkoznak ilyen esetben ránk?

Tisztelt Hitelnet!
Az én helyzetem egy kissé egyedi. Szlovák állampolgár vagyok, óceánjáró hajón dolgozom már 7 éve és Magyarországon szeretnék egy használt lakást venni. A lakás 21 millió Ft, jelenleg 11 millió Ft önerővel rendelkezem, így 10 millió Ft hitelre lenne szükségem. Havi bevételem kb. 800 ezer Ft-ban számolva.
Előre is köszönöm a segítségüket. Ha lehetséges, kérem e-mailben kommunikáljunk, mivel a telefonszámom nem mindig él az óceánon.
Köszönettel:
Tünde

Tisztelt hitelnet!
Lakáshitelt szeretnék fölvenni. 8-10 millió forintra lenne szükségem. 28 éves vagyok, egyedülálló. Van bejelentett munkahelyem, havi 130.000 Ft. 8 órában határozatlan munkaidőre vagyok bejelentve, de külföldi állampolgár vagyok. Rendelkezem magyar lakcímmel, jogosítvánnyal, telefonszámlával, bankszámlával is. Lehetséges lakáshitelhez jutnom?
Köszönöm.

Szép napot!
Külföldi állampolgár (Francia) ismerősom szeretne hitelt felvenni Magyarországon. Arról szeretnék érdeklődni, hogy van-e erre lehetősége és milyen feltételekkel, mi szükséges hozzá, stb? Több éve vállalkozó, ingatlan közvetítő.
Válaszukat előre is köszönöm.

Tisztelt Hitelnet!
Szlovák állampolgárként Magyarországon dolgozom lassan 2 éve. Házat szeretnénk vásárolni a párommal Magyarországon, aki jelenleg gyesen van. Szlovák lakcímünk van. Kizárólag magyarországi keresettel rendelkezünk, magyar bankszámlára utalva. Azt szeretném kérdezni, van-e lehetőségünk ilyen ügyben, és ha igen, hol kezdjük. Olyan ház, ami tetszik, már van.
Köszönöm.

Kérdésem a következő:
Párom angol állampolgár és szeretne venni egy házat Magyarországon. 56 éves, munkahelye van, fizetése jó.
Hol vehet fel hitelt, Angliában, vagy Magyarországon?
A ház kb. 18 millió Ft, neki szüksége lenne kb. 14 millió forintra. Angliában az önerő általában 10-20%.
Angliában nem rendelkezik ingatlannal.
Köszönettel, Éva