Tisztelt Cím!

Édesapám tavaly augusztusában elhunyt. Szüleim 2011. januárjában egy 4,7 millió forint értékű HUF hitelt vettek fel az OTP-től. A hitel a halála óta nem lett törlesztve. Ezen felül – mint kiderült – további tartozásaik is maradtak: víz, gáz, közös költség, összesen 650 ezer Ft értékben. Ezek sem voltak fizetve régóta.

Ezen összegeket szeretném egy összegben azonnal befizetni a szolgáltatóknak, illetve az OTP felé kiegyenlíteni a tartozást (az elmaradt törlesztéseket). Édesanyám azonban a jelzáloghitel miatt a KHR listára került, s jövedelme csak 80 ezer Ft havonta. Adósságrendező vagy hitelkiváltó hitelt szeretnénk (vagy szabad felhasználásút) egy kb. 12-13 millió Ft értékű budapesti ingatlanra (új építésű társasház, 58 nm-es lakás). Én sajnos szintén hitelképtelen vagyok.

Kérem, tájékoztassanak, milyen lehetőségeink vannak. Nagyon sürgető az ügy.

Köszönöm szépen!
Üdvözlettel:
András

Kedves András!

Adósságrendező hitel igénylésének alapfeltételei az alábbiak: megfelelő jövedelemigazolás és ingatlanfedezet, a személyi feltételek teljesülése, valamint a kiváltandó kölcsönök szerződésszerű teljesítésének igazolása.

A személyi feltételek közül az egyik legfontosabb az, hogy az adós adatai nem szerepelhetnek negatív tartalommal a KHR rendszerben (BAR lista). Mivel az Ön édesanyja a kiváltandó jelzáloghitel nemfizetése miatt BAR listára került, ezért ez a feltétel nem teljesül, s emiatt édesanyja sajnos egyik banknál sem hitelképes.

Hitelkiváltás előtt a pénzintézetek vizsgálják azt is, hogy az adós a kölcsönét problémamentesen fizette-e. Elmaradással rendelkező kölcsön kiváltását visszautasítják. Továbbá adósságrendező hitel keretében közüzemi tartozás kifizetésére sincs lehetőség.

Ha a kiváltandó jelzáloghitel nem az említett ingatlanfedezetet (12-13 millió értékű budapesti lakás) terheli, akkor az – értékét és területi elhelyezkedését tekintve egyaránt – megfelelne szabad felhasználású jelzáloghitel fedezetéül, a hitelfelvételhez azonban a személyi feltételeknek megfelelő adósra is szükség lenne. Mivel édesanyja BAR listás, s Ön – a leírtak szerint – szintén hitelképtelen, ezért a hitelügylet csak egy másik személy adósként történő bevonásával valósulhat meg. Ha lenne olyan személy, aki vállalná az adós szerepét, akkor kérjük, töltse ki online adatlapunkat, s Tanácsadóink ismertetni fogják az elérhető hitellehetőségeket.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Cím!
Akkor kérdezném én, miért is van az adósságrendező hitel? Hiszen ebben az országban rengeteg az aktív bár-os ügyfél, sajnos, biztos nem jókedvből lettek azok, no meg hol van az hogy: aktív bár-osoknak hitel??? Mert azt hirdetik!! Azért egy értelmes választ várnék, amit megköszönök.

Providentnél van kölcsönöm. Azt szeretném rendezni, mert havi 52 ezret kéne fizetni, de csak 13 ezrivel tudom törleszteni. Aktív bár listás vagyok, megélhetésre nem marad semmi. Valami megoldást szeretnék minél előbb.
Tisztelettel: Judit