Tisztelt Hitelnet!

Szeretnénk kiváltani olcsóbbra egy hitelt. Viszont van is bejelentett lakcímem, ott is lakok életvitelszerűen, de a számlák nem az én tulajdonnevemre érkeznek, mivel rokonként lakom ott. Rezsidíj ellenében. Van számla közüzemi természetesen oda, csak nem a nevemre.

Lehet így kapni kölcsönt? Tudom igazolni a közüzemi számlákkal, csak nem a saját nevemre szólnak.

Köszönöm szépen.
Hajnalka

Kedves Hajnalka!

A hitelkiváltó kölcsön igényléséhez a bankok többségénél nem szükséges közüzemi számla benyújtása. Nem probléma tehát, ha állandó bejelentett lakcímén nincs az Ön nevére szóló közüzemi számla.

Amennyiben nem rendelkezik ingatlanfedezettel, úgy fedezet nélküli adósságrendező hitel felvételével történhet a hitelkiváltás. Azt nem írja levelében, hogy mekkora összegű hitelkiváltó kölcsönre lenne szüksége. Adósságrendező hitel fedezet nélkül már 300.000 Ft-tól igényelhető.

A hiteligénylés alapfeltételei a következők:

– Állandó magyarországi bejelentett lakcímmel szükséges rendelkezni.
– Minimum 20 éves életkor betöltése a hitelkérelem benyújtásakor. Ez az életkorhatár egyes bankok esetében magasabb is lehet. Az adós a hitel lejáratakor nem töltheti be a 72. életévet – meghatározott bankok esetében a 70. évet. Ellenkező esetben olyan adóstárs bevonására van szükség, aki a kérelem benyújtásakor már betöltötte 20. életévét, de a kölcsön lejáratakor még nem tölti be a 72. életévét, valamint megfelel a személyi kölcsön további feltételeinek is.
– Az igénylő negatív információval nem szerepelhet a Központi Hitelinformációs Rendszerben (KHR).

További igénylési feltétel a legalább 3-6 hónapos, nem próbaidős munkaviszony megléte. Az elvárt nettó jövedelem összegét nagyban befolyásolja a felvenni kívánt hitelösszeg, valamint annak törlesztő részlete.

A fennálló tartozásról hivatalos, eredeti igazolást szükséges benyújtani, amelyet a kiváltandó hitelt nyújtó pénzintézet állít ki. Fontos, hogy a kölcsön nem lehet hátralékos. Elmaradással rendelkező kölcsönt bankpartnereink nem váltanak ki.

Arra is van lehetőség, hogy a fennálló tartozás összegén felül további hitelösszeget igényeljen szabad felhasználásra, amennyiben erre van igény.

Ahhoz, hogy Szakértőink személyre szóló tájékoztatást tudjanak adni Önnek a jelenleg elérhető legkedvezőbb adósságrendező személyi kölcsönökről, további információkra lenne szükség. Ehhez elsőként online adatlapunkat kellene kitöltenie. Irodáinkban a teljes körű tájékoztatás és hitelügyintézés díjmentes!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése