Kedves Cím!

Érdeklődni szeretnék, hogy milyen hitellehetőségek vannak a számomra. 31 éves egyedülálló nő vagyok. Szüleimmel egy háztartásban nevelem a Kislányomat. 2 éves köztisztviselői munkaviszonyom van. Mivel önerővel nem rendelkezem, új lakást nem tudok vásárolni vagy építeni, ezért a tetőteret szeretném beépíteni (külön merőórákkal ellátva, külön háztartásként). 5.000.000.- forintot szeretnék felvenni.

Válaszukat előre is köszönöm!
Üdvözlettel:
Anita

Kedves Anita!

Kimondottan köztisztviselők számára elérhető lakáshitelek jelenleg nincsenek, így az egyébként is elérhető banki finanszírozási formák közül választhat. Ha a tetőtérben teljesen különálló lakás kerül kialakításra, akkor az új lakásnak tekinthető, s ennek megfelelően finanszírozható államilag támogatott lakáshitellel. Új lakás létrahozásához ugyan szocpol is igénybe vehető, de erre azért nincs lehetősége jelenleg, mert a támogatást 1 gyermek után nem lehet igénybe venni. A jogosultsághoz legalább 2 vállalt vagy meglévő gyermek szükséges.

Amennyiben nem különálló lakás jön létre, csak a meglévő lakást bővítik a tetőtérben, akkor piaci kamatozású lakáshitel felvételére van lehetősége. Állami kamattámogatású lakáshitel ugyan bővítés esetén is igényelhető, de ennek feltétele, hogy az igénylő a bővítési munkálatok megkezdése előtt legalább 50% tulajdoni hányaddal rendelkezzen az ingatlanban. Ha az ingatlan jelenleg a szülei tulajdonában van, akkor ez a feltétel nem teljesül.

A hitelkérelem benyújtására jogerős építési vagy bővítési engedély birtokában van lehetőség. Emellett mindkét esetben költségvetést kell készíttetni az elvégezni kívánt munkálatokról. A költségvetés 70%-át számlával kell igazolni állami kamattámogatású lakáshitel igénybevétele esetén, vagy amennyiben a hitel összege meghaladja a költségvetés 70%-át, akkor a számlabemutatási kötelezettség a teljes összegre vonatkozik.

Arról, hogy 5 millió forint után mennyit kell havonta törleszteni, online hitelkalkulátorunk segítségével tájékozódhat, kiválasztva a tényleges hitelcélt (új lakás építése vagy lakásbővítés) és a kívánt futamidőt. 31 évesen akár a maximális 40 évre is kalkulálhatja a havi törlesztést, de célszerű rövidebb időtávra is számolni. A kalkulátor által kiadott valamennyi hitelkonstrukció forint alapon érhető el, kizárva ezzel az árfolyam kockázat veszélyét.

Ha szeretné megismeri személyre szóló, díjmentes lakáshitel ajánlatunkat, akkor kérjük, küldje el online ajánlatkérését. Ehhez a honlapunkon található adatlapot kellene kitölteni, illetve annak sincs akadálya, hogy a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodával személyesen felvegye a kapcsolatot! Irodáink elérhetőségét honlapunkon megtalálja.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése