Köztisztviselői hitel kiváltása?

2007-ben vettem fel 15M Ft köztisztviselői és 8 M Ft svájci hitelt lakásvásárlásra. Az akkori törlesztőm kb. 123 ezer volt, jelenleg 190 ezer fölött járok. Szeretném eladni a lakást és lenne is rá vevő, de a svájci hitel kifizetése után nem maradna csak 15,5 m Ft-om. Ebből használt lakást tudok csak venni vagy kicsi élhetetlen 1,5 szobás új ingatlant rossz paraméterekkel.

Tartós beteg gyermekem után egyedülállóként félszocpol van a lakáson, visszamenni pedig a gondozása miatt nem tudok a munkahelyre. Semmilyen támogatás vagy méltányosság nincs ilyenkor ? Még nem vagyok csak 2 hónap csúszásban a hitellel, varázsolok hónapról hónapra. Mi ilyenkor a teendő? Van-e kiút és hova tudok fordulni?

Katalin

Kedves Katalin!

Úgy véljük, hogy az új lakásra felvett köztisztviselői hitel használt lakásra is tovább vihető alapesetben, ám ezzel kapcsolatban érdemes lenne a hitelnyújtó bank állásfoglalását kérni. Továbbá jelzálog másik ingatlanra történő átjegyzésének feltétele, hogy az újabb ingatlan már az Ön tulajdonában legyen.

A hitelkiváltásban sajnos nem tudunk segíteni Önnek, mert ahhoz legalább 3 hónapos folyamatos munkaviszonyra van szükség.

Fizetési nehézség esetén érdemes volna a hitelfolyósító bankkal felvenni a kapcsolatot és egyeztetni az esetleges könnyítési lehetőségekről (tőketörlesztési moratórium, futamidő hosszabbítás, stb.) Egyéb méltányosságról vagy támogatásról nincs tudomásunk.


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x