Üdvözlöm!

Az lenne a kérdésem, hogy lakásvásárlás előtt állunk a párommal, amit csak hitel formájában tudunk megoldani! Mind a ketten személyi hitellel rendelkezünk, amelyet 7 évre vettünk fel. Az én esetemben 1.300.000 Ft, amelyet havi 33.000 Ft-tal törlesztek, mindig időben, soha nem volt csúszás, míg a párom 500.000 Ft-ot törleszt, 5.000-Ft-tal havonta, ő sem csúszik soha!

Ebben az esetben lehet-e lakáshitelt felvenni? Illetve milyen hátránnyal jár ez így ebben a formában? Mennyi az a hitelkeret, amit a bank enged nekünk? Valamint milyen lehetőségeink vannak még?

A másik dolog, hogy a kormány dolgozik a közalkalmazotti kamatmentes hitel biztosításán! Erről mit érdemes tudni? Én kórházban dolgozok gyógytornászként!

Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel:
Edina

Kedves Edina!

A meglévő személyi hitel önmagában még nem jelent gondot lakáshitel felvételénél. Ezzel kapcsolatban több mindent is vizsgál a lakáshitelt nyújtó bank. Az egyik alapfeltétel a meglévő hitelek szerződésszerű, problémamentes törlesztése, amit a törlesztési bankszámlákkal igazolni is kell. A törlesztő részletek határidőre történő befizetése pozitívum, az esetleges hátralék azonban a hitelkérelem elutasításával járhat.

A meglévő és felvenni kívánt hitel törlesztő részletének és a háztartás igazolt jövedelmének arányát is vizsgálják a bankok. Ami hátrány lehet az, hogy a személyi hitelek után fizetett törlesztés összege csökkenti az újabb kölcsön törlesztésére fordítható szabad jövedelmet.

Mivel a maximálisan felvehető hitel összegét több tényező is befolyásolja, nemcsak a hiteltörlesztések összege, ezért a konkrét lehetőségekről, a maximálisan felvehető lakáshitel összegéről az ügylet további részleteinek ismeretében (igazolt nettó jövedelem, a vásárolni kívánt lakás értéke, területi elhelyezkedése, stb.) tudnak Szakértőink pontos választ adni. Személyre szabott, díjmentes lakáshitel ajánlatunkhoz kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat! Ezt követően a várható törlesztő részlet összegéről és a hitelfelvétel járulékos költségeiről is pontos tájékoztatást küldünk Önöknek!

A használt lakás vásárlása esetén elérhető piaci kamatozású és állami kamattámogatású lakáshitelekről, valamint lízingkonstrukciókról honlapunkon olvashat, illetve online Hitelkalkulátorunkkal az aktuális hiteltörlesztéseknek is utánanézhet!

A közalkalmazott kamatmentes hitel felvételéről új információnk nincs. Az eddigieket IDE kattintva tekintheti meg!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése