Közalkalmazottként hol jelezzem igényem támogatásra?

Önkormányzati intézményben dolgozom pedagógusként, a felmérésnél már kinyilatkoztam végtörlesztési szándékom és az összeget is, kell-e külön kérni a támogatást és kitől? Megkaptuk a miniszter úr levelét is, de sajnos ebből még nem derül ki, hogy milyen forrásból kaphatunk támogatást, hiszen a mi önkormányzatunknak nincs rá pénze és nagyon sok más önkormányzatnak sem, örülnek, ha saját intézményeiket fenntudják tartani. Van-e remény arra, hogy az állam forrást biztosít az önkormányzatoknak a támogatáshoz?
Teréz

Kedves Teréz!

A közszféra dolgozóinak a kedvezményes végtörlesztéshez forinthitel igényüket 2011. december 30-ig jelezni kellett mind a devizahitelt folyósító bank, mind a munkáltató felé, mint ahogy azt a miniszterelnöki levél is tartalmazza: “amennyiben élni kíván a végtörlesztés lehetőségével, jelezze ezt az Ön számára devizahitelt nyújtó banknál legkésőbb december 30-ig, és jelezze szándékát munkahelyi vezetőjénél is. Felhívom szíves figyelmét, hogy mindkét jelentkezés szükséges a kölcsön igénybevételéhez. Ha bármelyiket elmulasztja, nem tud élni a lehetőséggel.”

A közalkalmazottak és köztisztviselők számára kínált kamattámogatott hitellehetőségről bővebb információt januárban tudnak adni majd a munkahelyi vezetők.

Közalkalmazottak kedvezményes végtörlesztéséhez vissza nem térítendő támogatás igénybevételére azonban nincsen és nem is volt lehetőség.Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Látszólag a Kormány minden embercsoporttal foglalkozik csak a nyugdíjasokkal nem! Tessék mondani aki hatvankilenc éves és a tízmilliós CHF hiteléből most húsz milliót kellene visszafizetni, mit csináljon? A házat kényszer-értékesítésre kijelölik, amiért talán tíz-vagy tizenötmilliót legjobb esetben adnak, a többit ki fogja visszafizetni és miből? A hatvanötezer forint nyugdíjból? Kihez fordulhatok segítségért? A nyugdíjas már nem ember?
Ha tudnak, kérem segítsenek, hogy kihez fordulhatok?

Mikortól lehet igényelni a kormány által nyújtott kamattámogatást a jelzálog hitel árfolyam rögzítéshez .Az Orbán úr miniszter elnök levelét megkaptam a munkahelyemen mivel munkahelyi segítséget kértem a végtörlesztéshez de lemaradtam róla.


4
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x