Kedves Hitelnet.hu!

Egy kis segítséget szeretnék kérni hitel ügyben, hogy rendeződjenek a fejemben a dolgok.
Szüleimnél lakunk a családommal. Szeretnénk teljes körűen felújítani az ingatlant, ami egy 120 nm2-es sorházi lakás. Lenne szigetelés, külső-belső nyílászáró csere, festés, burkolás, tető felújítás, fürdőszoba felújítás, szobák felújítása, új bútorok cseréje, stb. Talán még Napkollektorra is beneveznék, de az még nem biztos.

Utána olvasgattam már a különböző hiteleknek, csak nem tiszta, melyiket kellene igényelnem. Mert a korszerűsítésre való hitelt a szigetelésnél, nyílászáró cserénél tudnánk felhasználni, de az már nem jó a festésre, burkolásra, fürdőszobai felújításra, stb. Arra fel kellene venni a felújításra szóló hitelt? És a berendezésekre bútorokra, például új konyha-, új fürdőszoba-, új hálószoba bútorokra ezek már nem használhatóak fel. Akkor arra másik hitel kellene? Ez már 3 hitel lenne. Vagy nem?!

Előre is köszönöm a válaszukat! További szép napot!
Üdvözlettel: Fanni

Kedves Fanni!

Korszerűsítésnek a lakás komfortfokozatának növelése céljából elvégzett munkálatok minősülnek, mint például az Ön által említett szigetelés, külső nyílászárók energiatakarékosra való cseréje, megújuló energiaforrások alkalmazása (például napenergia). Amennyiben a fürdőszobában a vízközmű belső hálózatának cseréjére is sor kerül, akkor az szintén korszerűsítésnek tekinthető. Ugyanakkor a korszerűsítés részét képezi az ehhez közvetlenül kapcsolódó helyreállítási munka – például burkolás, festés, stb. – a korszerűsítés közvetlen költségeinek 20%-áig.

Bútorvásárlás, bútorcsere sem a korszerűsítési, sem a lakásfelújítási hitelből nem finanszírozható. Ha rendelkeznek valamennyi önerővel, akkor azt érdemes erre a célra fordítani.

Korszerűsítésre államilag támogatott lakáshitelt célszerű igényelni. A kölcsönkérelemhez költségvetést kell készíteni, melynek 70%-át számlával kell igazolni. A számlabemutatási kötelezettségtől abban az esetben lehet eltekinteni, ha nem kamattámogatott, hanem piaci kamatozású lakáshitelt vesznek fel. Ez utóbbi valamivel magasabb kamatláb mellett érhető el, mint a támogatott korszerűsítési hitel. Piaci kamatozású lakáshitel igénylése esetén abból a szempontból nincs jelentősége annak, hogy korszerűsítenek vagy felújítanak, hogy mindkét esetben azonos kamatszinten érhető el a kölcsön.

Javasoljuk, hogy töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványukat, s a további részletek ismeretében Szakértőink konkrét hiteltípust tudnak ajánlani Önöknek. Személyre szóló lakáshitel ajánlatunkat díjmentesen elkészítjük. A piaci és kamattámogatott lakáshitelek törlesztő részletbeli különbségéről előzetesen online lakáshitel kalkulátorunk segítségével tájékozódhat!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Aktív báros vagyok. Szeretnék kölcsönt kérni lakásom felújítására, de mindenhol elutasítanak! Rokkantsági járadékot kapok rendszeresen, bankszámlám is van fél éve, a közüzemi számlákat is fizetem, mégsem sikerül! Kérnék segítséget!

Lakásfelújításra szeretnék felvenni kölcsönt legalább százezer és egymillió forint körül, ebben szeretném a segítséget kérni.

Jó napot!
Azután érdeklődnék, hogy 2010-ben a párommal vettünk egy használt házat teljes hitelre. Van már egy 4 éves kisfiunk is! Jövőre szeretnénk még egy kisbabát, de ahhoz ki kellene alakítanunk még egy szobát! Tudnánk igényelni a szocpolt? Vagy milyen más lehetőségünk lenne még?
Válaszát előre is köszönöm!