Tisztelt Hitelnet!

Férjem és én korszerűsíteni szeretnénk több mint 30 évvel ezelőtt épült vidéki házunkat. Úgy tudom, hogy lakáskorszerűsítésre kamattámogatott hitel is igényelhető. A kérdésem az lenne, hogy ez valóban így van-e? Ha igen, akkor milyen feltételeknek kell megfelelnünk és mekkora a kamattámogatás?

6 millió forintra lenne szükségünk, mert szeretnénk a tetőt és a nyílászárókat is kicseréltetni. Egyúttal a fűtési rendszert is korszerűbbé tennénk. A házunk mostani értéke közel 15 millió forint és tehermentes.

Legyenek szívesek arról is tájékoztatni, hogy 6 millió forint esetén ez mekkora törlesztő részletet jelentene? Férjem 54 éves múlt, én 51 leszek.

Előre is köszönöm.
Tisztelettel: Tímea

Kedves Tímea!

Lakáskorszerűsítésre kamattámogatott és piaci kamatozású lakáshitel egyaránt igényelhető. Az otthonteremtési kamattámogatás keretében nyújtott korszerűsítési konstrukció esetében az alábbi feltételeknek kell megfelelni:
- a kamattámogatott korszerűsítési hitel összege nem lehet több 6 millió forintnál,
- a bank által elfogadott, ÁFA összegét tartalmazó költségvetés nem lehet több 15 millió forintnál,
- a pénzintézet által elfogadott költségvetésnek legalább a 70%-át számlával kell igazolni,
- legalább az igénylők egyikének TB ellátásra jogosultnak kell lennie, nem lehet köztartozása,
- a kamattámogatás azon korszerűsítési munkálatokhoz kérhető, melyeket a kölcsönkérelem benyújtásakor még nem kezdtek meg.

A kamattámogatás a futamidő első 5 évében jár, azt követően piaci kamatozásúvá válik a hitel. A támogatás mértéke évente csökken. Erről további részleteket IDE kattintva talál.

A kamattámogatott korszerűsítési hitelek várható törlesztő részletét honlapunk segítéségével Ön is kiszámolhatja, figyelembe véve, hogy az adós életkora a hitel lejáratakor nem lehet több 70 évnél. A kamattámogatott törlesztő részletek mellett megismerheti a kamattámogatás lejáratát követő, vagyis 6. évtől kezdődő, várható havi törlesztés összegét is.

Személyre szóló korszerűsítési hitelajánlatunkhoz, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat! További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésére!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

T. Cím!
Első lépésben a 20 éves házunkat kívülről szigeteltük, most kazáncserét és radiátorcserét tervezünk hatékonyabb energiafelhasználás céljából. Kérdésem, hogy erre van-e kedvezményes bankhitel. Milyen lehetőségek vannak? Férjemmel mindketten dolgozunk, hitelünk nincs.

Tisztelt Hitelnet!
Én is korszerűsíteni szeretném a családi házamat, de ahogy fent olvastam nem vagyok jogosult a kamattámogatott korszerűsítési hitelre, mert a maximálisan adható összeg 6 millió forint, nekem viszont 8 millióba kerülnének a munkálatok. Milyen hitelt igényelhetek ebben az esetben?
Köszönettel: Gyula