Tisztelt Hitelnet!

Kormánytisztviselő vagyok, több, mint 3 éve ugyanazon munkahelyen, határozatlan időre szóló szerződéssel. Jelenlegi munkahelyem több, mint 165 km-re van, mint előző lakhelyem volt, ezért ide költöztem, eladtam előző házam, jelenleg albérletben élek és az előző saját építésű házam helyett itt szeretnék egy másik házat építeni.
Érdeklődöm, hogy milyen közszféra kedvezmény jár számomra?

Nincs saját ingatlanom jelenleg, munkahely váltás miatt vált szükségessé a korábbi eladása és új megszerzése. A köztisztviselő és kormánytisztviselő fogalom nem ugyanaz, viszont mindkettő a közszférában dolgozik, és egyúttal nem közalkalmazott.
Jár-e lakáscélú közvetlen támogatás vagy támogatott lakáshitel vagy valami más?

Mit jelent és kinek jár az állam kezességvállalása lakáshitelek esetén? Építési hitelre is jár-e? Ha a telekvásárlásra szeretném felvenni a hitelt, hogy építkezésre maradjon több készpénz, arra is jár-e?
Kezességvállalás és kedvezményes hitel együtt jár, akinek jár vagy külön-külön kell igényelni?

Kormánytisztviselőként milyen állami / banki hitelkedvezményeket tudok igénybe venni és hol milyen formában kezdeményezhetem? Az állami kezességvállalásra szintén az a kérdésem, hogy igénybe tudom-e venni és hol és hogyan?

Segítségüket előre is köszönöm.
Üdvözlettel: Margit

Kedves Margit!

Bankpartnerünknél létezik kimondottan olyan lakáscélú hitel, mely a közszférában dolgozók által érhető el. A közszférás kamatkedvezmény igénybevételének feltétele, hogy az adós vagy kötelezően bevont adóstársa közül legalább egyikük a jogszabályok szerinti közszféra szegmensek valamelyikének dolgozója legyen. A kormánytisztviselői munkaviszony is ide tartozik. Ennek keretében piaci kamatozású jelzáloghitel igényelhető különböző kamatperiódusokkal, illetve akár a futamidő végéig rögzített kamattal is.

Emellett az építkezés bekerülési költségének finanszírozására igényelhető állami kamattámogatású lakáshitel is. Ezekről bővebb tájékoztatást IDE kattintva olvashat. Telekvásárlásra államilag támogatott lakáshitel nem vehető fel, de a közszféra hiteltermékek erre a célra is igénybe vehetők.

Szakértőink készséggel tájékoztatják Önt az igényeinek és lehetőségeinek leginkább megfelelő lakáshitelekről bővebb információk ismeretében. Ehhez elsőként kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink fel fogják venni Önnel a kapcsolatot a személyre szabott tájékoztatás céljából. Irodáinkban mind a teljes körű tájékoztatás, mind a hitelügyintézés díjmentes. A legkedvezőbb lakáshitelekről előzetesen online lakáshitel kalkulátorunk segítségével tájékozódhat.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése