Tisztelt Hitelnet!

Devizahitelt vettünk fel, 1.500.000 Ft svájci frank alapú hitelt 2007-ben a Raiffeisen Banktól. Amikor letelt a hitel 2017-ben, bejelentette a bank, hogy még 2.800.000 Ft-tal tartozunk a banknak. 10 éven át fizettük a törlesztést. Volt amikor elmaradtam még 2 hóval is. Én következőbe, ahogy munkám volt kamatostól kifizettem a 3 hónapot. Amikor bejelentették a még 2.800.000-at rögtön az összes spórolt pénzemet 600.000 Ft-ot kifizettem nekik, mert ha ezt nem teszem 38.000 Ft/hó lett volna a törlesztőm. Közben lerobbantam testileg-lelkileg megműtöttek perforált vakbél gyulladás + hasüregi tályog. 1 évig nem háborgattak.

Most megint fölhívott egy nő, hogy tatozok még 1.500.000 Ft-tal, mert közben amikor volt annyi kitartás, fizettem nekik 60.000 – 30.000.-Ft-ot, amennyit tudtam, úgyhogy kb 5 vagy 5,5 milliót már ott hagytam. Most fenyegetnek az ingó vagyon elkobzásával. Azt mondják, adjam el el a lakást. Kinek?

Már ebből a pénzből itt Sályban 2 ilyen lakást vehettem volna. A gyerek 10 éves. Az élettársam dolgozik annyit mint állat, szóval kilátástalan a helyzetem.

Ezzel a gonddal fordulnánk önökhöz, hogy nem vállalnák át a hitelt és mi önökkel megegyeznénk egy reális törlesztő részletben.

KÖSZÖNÖM, hogy meghallgattak.
Tisztelettel.
Sándor

Kedves Sándor!

Irodánk banki hitelek közvetítésével foglalkozik, tehát nem közvetlenül mi tudnánk átvállalni az Önök hitelét. Erre megfelelő banki hitelkonstrukció igénybevételével lenne lehetőség.

Adósságrendező hitel felvételének több feltétele is van. Az egyik az, hogy az igénylők negatív információval nem szerepelhetnek a Központi Hitelinformációs Rendszerben (KHR). Kérdés tehát az, hogy Önök emiatt a hitel miatt KHR-be kerültek-e. Amennyiben igen, úgy sajnos nem lehetséges a hitelkiváltás.

A fennálló tartozásról banki igazolást szükséges benyújtani, melyen hátralék nem szerepelhet. Az is kérdés tehát, hogy a fennálló tartozás emelkedése a korábbi devizaárfolyam emelkedésének köszönhető, vagy valóban hátralékos a hitel. Ha nincsen hátralékos tartozás, akkor megfelelő jövedelem- és ingatlanfedezettség esetén nyílhat lehetőség az adósságrendezésre.

Személyre szabott, díjmentes tájékoztatást tehát az ügylet további részleteinek ismeretében tudnak adni Szakértőink. Ha a fent írt két alapfeltételnek megfelelnek, akkor kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják az esetlegesen elérhető adósságrendező hitelkonstrukciókat!

Ha nem működik a hitelkiváltás, a Nemzeti Eszközkezelőhöz fordulhatnak a hiteltartozás megszüntetése érdekében.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése