Tisztelt Hitelnet!

Komfort nélküli házat szeretnék venni a közeljövőben. Az összeg kb. 2/3 részét önerőből törleszteném. Kérdésem az lenne, hogy a többi részre igénybe vehetek-e szabad felhasználású jelzáloghitelt? Feleségem is, én is dolgozunk, kettőnk havi jövedelme 230-240 ezer Ft. A ház ára kb. 3,3 millió Ft.

Válaszukat előre is nagyon köszönöm.
Tisztelettel.
József

Kedves József!

Lakásvásárlás esetén jellemzően a célingatlan képezi a felvenni kívánt lakáshitel fedezetét. A bankok azonban csak olyan ingatlant fogadnak el fedezetként, melynek forgalmi értéke eléri legalább a 4,5-5 millió forintot. Komfort nélküli ház valószínűleg nem ér ennyit, ezért az ilyen ingatlan hitelfedezetként nem vonható be.

Szabad felhasználású jelzáloghitelt csak olyan ingatlanra nyújtanak a bankok, amely már az igénylők nevén van. Folyamatban lévő lakásvasárlás esetén a célingatlanra kizárólag lakáshitel vehető fel, szabad felhasználású nem.

Ami megoldást jelenthet az Önök esetében, az egy másik ingatlanfedezet bevonása. Olyan ingatlané, amely értékét tekintve eleget tesz a hitelintézeti feltételeknek. A fedezetül bevonható ingatlannak nem kell az Önök nevén lenni, hozzátartozói megkötés nélkül bárki felajánlhatja lakását fedezetként.

Amennyiben nem a megvásárolandó ingatlan a fedezet, akkor arra lakáscélú és szabad felhasználású jelzáloghitel egyaránt igényelhető. Kamatát tekintve a lakáscélú hitelek kedvezőbb feltételekkel érhetők el, vagyis az alacsonyabb kamatlábnak köszönhetően a havi törlesztő részletük is alacsonyabb, mint a szabad felhasználású jelzáloghiteleké. Erről online hitelkalkulátorunk segítségével Önök is meggyőződhetnek.

Ha nincsen lehetőségük ingatlanfedezet biztosítására, akkor megoldásként fedezet nélküli személyi hitel felvétele jöhet szóba. Ezt végső esetben ajánljuk, mivel az ingatlanfedezet nélküli hitelek lényegesen magasabb kamattal és jóval rövidebb futamidőre vehetők fel, mint a jelzáloghitelek, így havi törlesztésük is lényegesen magasabb.

Személyi hitel formájában az igazolt nettó munkabérnek körülbelül az 5-6-szorosa vehető fel, ha nincsen egyéb hitelük, törlesztési kötelezettségük.

Az igényeiknek megfelelő hitelekről Tanácsadóink készséggel tájékoztatják Önöket személyre szabott, díjmentes hitelajánlat formájában.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése