A kombinált hitel kiváltása szabadon felhasználható forinthitel esetén jogszerű-e a Fundamenta megtakarítás zárolása és kötelező felhasználása a forinthitelbe, mikor a szerződés ezt nem tartalmazza!?

A devizahitel és a forinthitel felvevő mint Adós személyében is változott!! A Fundamenta a jelenlegi – Adóstárs – nevén szerepel.

E kötelezettséget utólagos kiegészítésben /szerződéskötés + 6 hónap/ kérik!! Tisztelettel kérdezem, hogy ez jogszerű-e?

Az eredeti hitel és a forinthitel két különböző pénzintézetnél történt!! A pénzintézet fenyegetőzik , hogy felbontja a szerződést /zsarol, de
csak szóban!/, ha nem írjuk alá az utólagos kiegészítést annak ellenére, hogy a szerződéskötésnél kijelentettük a Fundamenta megtakarítás /még 4 év/ felhasználásának mellőzését!!

Válaszát előre is köszönöm.
László

Kedves László!

A kombinált devizahitelek kiváltását érintő jogi kérdésekben, valamint a pénzintézetek jogszerű magatartásának megítélésében nem vagyunk illetékesek, így ebben a kérdésben sajnos nem tudunk Önnek segíteni.

Véleményünk szerinte ez ügyben állásfoglalást a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletétől (PSZÁF) kérhet!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Érdeklődnék, hogy milyen lehetőségeim vannak. 5 éve vettem fel CHF hitelt, akkor 12,5 millió Ft értékben. Nincs késedelmem, a nettó jövedelmem közel 300 e. Ft, 3 m Ft megtakarításom van. Jelenleg a hitelem forintban kb. 17 millió Ft. Kérdésem, hogy milyen lehetőségem van, a tőke csökkentésére? A végtörlesztés időszakában 2 munkahely között voltam, így ebből kimaradtam, a bank nem forintosította a hitelemet. Szeretném eladni a lakásom, esetleg előtörlesztenék, de a jelenlegi árfolyamon ennek nincs értelme. Ön mit javasol, hogyan tudnék ebből a csapdából kilépni? Köszönöm.