Kölcsönszerződés aláírása

A banki kölcsönszerződések aláírására általában az érintett pénzintézet fiókjában kerül sor. Vezető pénzügyi partnereink egyikénél azonban a szerződéskötés gyakorlata ettől eltérő. Az alábbiakban ezt az eltérő szerződéskötési folyamatot mutatjuk be.

A szerződés aláírása előtt Bankpartnerünk ügyintézői telefonon felhívják a hitelügylet összes szereplőjét azonosítási céllal, majd külön a kölcsönügylet adósát a hitellel kapcsolatos tájékoztatás miatt. A tájékoztatás célja, hogy a hitelfelvevők tisztában legyenek azzal, hogy valóban minden információval rendelkeznek-e, melyeket a hitellel kapcsolatban feltétlenül tudniuk kell. Amíg a telefonos tájékoztatás nem történt meg, addig nem kerülhet sor a szerződéskötési időpont egyeztetésére.

A tájékoztató hívást követően a Bank elkészíti a szerződéseket, melyeket Ön egy előre egyeztetett időpontban írhat alá a Bankkal szerződésben álló, Ön által kiválasztott ügyvéd és bármely közjegyző előtt. Az elkészült szerződéseket az Ön hitelezési Tanácsadója kapja meg, aki továbbítja Önnek, így lehetővé válik a szerződések tartalmának megismerése még a szerződés aláírása előtt.

Bankpartnerünk által meghozott hiteldöntés 45 napig érvényes. Amennyiben ezen időn belül az ügyfél hibájából nem kerül sor a szerződés megkötésére, akkor a Bank a hitelügyletet lezárja, s ezután csak új igénylésként indítható el újra.

A kiválasztott ügyvéd előtt elsőként a banki hitelszerződéseket kell aláírnia. Ennek a szerződéskötésnek nincsen díja. Az ügyvéd előtt történő aláírás után el kell mennie az előre kiválasztott közjegyzőhöz, ahol megtörténik a közjegyzői okirat elkészítése. A közjegyzői díjat Önnek közvetlenül a közjegyző részére kell megfizetnie.

A szerződések aláírása után a Bank kezdeményezi jelzálogjogának bejegyzését az illetékes földhivatalban. A jelzálogbejegyzéshez kapcsolódó földhivatali eljárási díj megfizetése az ügyfelet terheli, amit a Bankon keresztül kell megfizetni. A díj ingatlanonként fizetendő.
Szerződéskötés után – ha az ingatlan még nem rendelkezik vagyonbiztosítással – meg kell kötnie Önnek a fedezeti ingatlanra vonatkozó lakásbiztosítást, melyet a Bank javára kell engedményeztetni. A vagyonbiztosítást a Bank által meghatározott befogadási érték erejéig kell megkötni, valamint a teljes hitelösszeg és járulékainak erejéig engedményeztetni.

A szerződés aláírásakor Ön fog kapni 2-2 csoportos beszedési megbízásra vonatkozó felhatalmazást. Erre azért van szükség, mert Bankpartnerünk nem kéri, hogy hiteleihez Ön folyószámlát nyisson, elfogadja a már meglévő bankszámlát a kölcsön törlesztéséhez. Ennek köszönhetően az Ön számára kényelmesebbé válik a havonta esedékes törlesztés. Ahhoz, hogy a Bank jogosult legyen leemelni a havi törlesztő részletet az Ön számlájáról, ezeket a beszedési megbízásokat a számlavezető pénzintézetnél érkeztetni kell.


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Kérdésem, hogy a banki hitelszerződésnél utazás miatt nem tudnék jelen lenni férjemmel, helyettesíthető-e ez közjegyző előtti meghatalmazással, és mi újság a CSOK-kal kapcsolatos szerződéskötés esetén?
Köszönettel.

Kedves Ildikó!
Elvileg megoldható, de arról, hogy a közjegyzői meghatalmazás tartalmát illetően milyen elvárások vannak, az egyes pénzintézetek tudnak felvilágosítást adni.
Arról nincs információnk, hogy a CSOK szerződésnél is elfogadható-e a meghatalmazás.


2
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x