Kölcsön telekvásárláshoz és építkezéshez

Tisztelt Hitelnet!

Már több helyen érdeklődtem a telekvásárláshoz felvehető hitelekről, de eddig nem kaptam kielégítő választ. Remélem, tudnak nekem segíteni. Építési telket szeretnék venni, de önerőként nem tudok felmutatni semmiféle összeget.

Hallottam arról, hogy esetleg ha fedezetként van ingatlanom, akkor saját rész nélkül is megkaphatnám a hitelt. Számít ennél valamit, hogy mennyi fizetéssel rendelkezem?

Gondoltam rá, hogy a jövőben építkezésre is hitelt vennék fel. Befolyásolja ezt, ha már a telekvásárlást is bankon keresztül tudtam csak megoldani?

Várom válaszát!
Gábor

Kedves Gábor!

Építési telek, vagyis beépítetlen terület vételárának kiegyenlítéséhez is igényelhető bankpartnereinknél jelzálog alapú hitel. Mivel az építési telek értékének 100%-a nem vehető fel hitelként, ezért készpénz hiányában további ingatlanfedezet bevonása szükséges. Amennyiben az Ön által felajánlani kívánt plusz ingatlan értékét és típusát tekintve elfogadható fedezetként, akkor saját rész nélkül is megkaphatja a hitelt.

A telekvásárlási kölcsön jelenleg forint alapon érhető el, s hosszabb, akár 30 éves futamidőre is felvehető. A futamidő lejárata előtti elő-, illetve végtörlesztés megengedett. A nyújtható hitelösszeg meghatározásánál számít, hogy mennyi fizetéssel rendelkezik. A finanszírozás mértékét az igazolt nettó jövedelem és a háztartás rendszeres kiadásai is befolyásolják.

Építési hitelt úgy is igényelhet, hogy az építési telken már van telekvásárlási hitel, ám a bejegyzett összeg csökkenti az építkezéshez felvehető kölcsön összegét, a telekvásárlási hitel után fizetendő törlesztő részlet pedig csökkenti az építési hitel törlesztésére fordítható szabad jövedelmet.

Az aktuális telekvásárlási hitelek törlesztő részleteit megtekintheti honlapunkon, pontosabb megismeréséhez kérjük, küldje el ajánlatkérését. Ehhez online nyomtatványunkat kellene kitöltenie. A további információk birtokában Tanácsadóink személyre szólóan fogják tájékoztatni a telekvásárlási hitelekről!Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Szakértő!

Egy használati megosztási szerződéssel rendelkező, osztatlan közös tulajdonú építési telek felét szeretnénk megvásárolni, ikerház építése céljából. A telek csak egy magánútról közelíthető meg, mely jelenleg még 1, a későbbiekben a magánút körül elhelyezkedő, nemrég kialakított 7 telek tulajdonosának birtokában van illetve lesz.

Kérdésem: ilyen esetben felvehetünk-e jelzáloghitelt a telekre, a magánút bevonása nélkül vagy szabályozni kell a magánút tulajdoni hányadait is? Továbbá, a bank ráteheti (rá kell hogy tegye-e) jelzálogjogát a magánút (amúgy 30 négyzetméternyi) leendő tulajdoni hányadunkra is?

Köszönöm segítségét!
Mónika


2
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x