Tisztelt Hitelnet!

Albérletben élünk (1 hónapja), mivel korábbi hiteleink törlesztő részlete meghaladta a bevételünket és megelőzve a bajt eladtuk a házunkat, kifizettük a hitel 90 %-t (amit futott).  Még mindig maradt kb. 2 millió forint hitel ( két személyi kölcsön). Szeretném ezt a két hitelt összevonni, illetve kb. 6 millió forintért tudnék saját lakást vásárolni. A jövedelmünk kb. 320.000,-Ft (egy gyerek van).

Van-e bármilyen megoldás? Amennyiben szükséges, plusz ingatlan bevonása megoldható.

Köszönettel,
Tünde

Kedves Tünde!

A hitelkiváltás és a lakásvásárlás csak akkor valósítható meg egy hitelügyletben, ha a plusz ingatlanfedezetre szabad felhasználású jelzáloghitelt vesznek fel. Mivel szabad felhasználású hitel esetén a hitelcélt nem kell igazolni és a kölcsönt  a pénzintézet az adós számlájára utalja, ezért abból igény szerint kifizethetik a meglévő személyi kölcsönöket és a lakás vételárát. Ehhez szükséges, hogy a fedezetként bevonásra kerülő ingatlan  és az Önök igazolt jövedelme elbírja a felvenni kívánt hitelösszeget, továbbá a plusz ingatlan tulajdonosai is részt vegyenek a hitelügyletben.

A másik megoldás az lehet, hogy a plusz ingatlanra csak akkor összegű szabad felhasználású jelzáloghitelt vesznek fel, melyből a fennálló tartozások kiegyenlíthetők és a lakásvásárláshoz szükséges önerő biztosítható. Ezt követően a megvásárolni kívánt lakásra lakásvásárlási kölcsönt igényelhetnek.

Konkrét hitelajánlathoz bővebb információra lenne szükségünk. Ismernünk kellene a megvásárolni kívánt, illetve plusz fedezetként bevonható ingatlanok piaci értékét, területi elhelyezkedését, a személyi kölcsönök havi törlesztő részletét, stb. Ezeket az adatokat online űrlapunk kitöltésével adhatják meg. Ezt követően Szakértőink személyre szóló, díjmentes hitelajánlatban fogják tájékoztat Önöket az elérhető hitelkonstrukciókról!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

12 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Bárlistás kaphat-e használt lakás vásárlásra kölcsönt úgy, hogy a meglévő tartozást is kifizethesse?
Ha igen, mik a feltételek?

2006-ban az Axa Banktól 6M Ft-ot vettünk fel, és egy házat építettünk belőle. Most szeretnénk az osztrák határnál házat venni 3M forintért, a sokkal jobb kereseti lehetőség miatt. 11M Ft hitelt szeretnénk felvenni, hogy kifizessük az Axa hitelünket, és megvegyük a másik házat. Eladni sajnos nem tudjuk családi okok miatt, csak ez a megoldás lehetséges számunkra. Férjemmel bejelentett munkahelyünk van, és 3 kiskorú gyermekünk.
Előre is köszönjük válaszukat.

Tisztelt Hitetlnet!
Kérdésem a következő: Van-e lehetőség, s ha igen, milyen formában arra, hogy meglévő 4.900.000 Ft tőketartozású jelzáloghitelemet úgy váltsam ki, hogy a felvenni szándékolt 12.000.000 Ft jelzáloghitelből ezt egyben törlesztem, és a további összeget pedig ingatlanfelújításra használom fel. Ez melyik konstrukcióba fér bele, és milyen részletekkel tudom megkapni?
Tisztelettel
Tamás

Tisztelt Hitelnet!
Jelenleg minimálbérért dolgozom amiből levonják a diákhitel tartozásomat. Ezt szeretném egyben kifizetni és utána saját lakást vásárolni. Ehhez olyan kölcsönre lenne szükségem, amit 25-30 év alatt lehet visszafizetni és kb. 7 millió forint összegű. Mivel saját ingatlanom nincs, jelzáloghitelt nem tudok felvenni, valamint adóstárs is kizárva. Van-e valamilyen lehetőségem? Úgy tudok saját lakást venni, hogy a megvételre kerülő ingatlan legyen a jelzáloghitel alapja és maradjon pénzem a diákhitelre is? (kb. 1.5 millió Ft)

Üdvözlöm!
Lakást szeretnék venni, de sajnos a meglévő hiteleim mellé (autóhitel kb. 500.000, személyi kölcsön 1,5m) nem tudom ezt megtenni. A használt lakás vásárlására és a hiteleim kitisztázására keresek megfelelő hitelt, hogy csak 1 fele kelljen fizetnem. Kb. 5m Ft-ra lenne szükségem. Hiteltörlesztés elmaradásom nem volt. 1 gyermekem van, érdekelne a szocpol és állami támogatás is.
Tisztelettel:
László

Férjemmel 2011. szeptemberben vásároltunk 5.4 millióért egy használt panellakást forinthitelből. Férjem 36, én 35 éves vagyok, két gyermeket nevelünk – 5 éves, és 10 hónapos. Vajon kiválthatjuk–e államilag támogatott lakáshitellel a már meglévő lakáshitelünk?