Kölcsön hitelkiváltásra és lakásvásárlásra

Tisztelt Hitelnet!

Albérletben élünk (1 hónapja), mivel korábbi hiteleink törlesztő részlete meghaladta a bevételünket és megelőzve a bajt eladtuk a házunkat, kifizettük a hitel 90 %-t (amit futott).  Még mindig maradt kb. 2 millió forint hitel ( két személyi kölcsön). Szeretném ezt a két hitelt összevonni, illetve kb. 6 millió forintért tudnék saját lakást vásárolni. A jövedelmünk kb. 320.000,-Ft (egy gyerek van).

Van-e bármilyen megoldás? Amennyiben szükséges, plusz ingatlan bevonása megoldható.

Köszönettel,
Tünde

Kedves Tünde!

A hitelkiváltás és a lakásvásárlás csak akkor valósítható meg egy hitelügyletben, ha a plusz ingatlanfedezetre szabad felhasználású jelzáloghitelt vesznek fel. Mivel szabad felhasználású hitel esetén a hitelcélt nem kell igazolni és a kölcsönt  a pénzintézet az adós számlájára utalja, ezért abból igény szerint kifizethetik a meglévő személyi kölcsönöket és a lakás vételárát. Ehhez szükséges, hogy a fedezetként bevonásra kerülő ingatlan  és az Önök igazolt jövedelme elbírja a felvenni kívánt hitelösszeget, továbbá a plusz ingatlan tulajdonosai is részt vegyenek a hitelügyletben.

A másik megoldás az lehet, hogy a plusz ingatlanra csak akkor összegű szabad felhasználású jelzáloghitelt vesznek fel, melyből a fennálló tartozások kiegyenlíthetők és a lakásvásárláshoz szükséges önerő biztosítható. Ezt követően a megvásárolni kívánt lakásra lakásvásárlási kölcsönt igényelhetnek.

Konkrét hitelajánlathoz bővebb információra lenne szükségünk. Ismernünk kellene a megvásárolni kívánt, illetve plusz fedezetként bevonható ingatlanok piaci értékét, területi elhelyezkedését, a személyi kölcsönök havi törlesztő részletét, stb. Ezeket az adatokat online űrlapunk kitöltésével adhatják meg. Ezt követően Szakértőink személyre szóló, díjmentes hitelajánlatban fogják tájékoztat Önöket az elérhető hitelkonstrukciókról!Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
12 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Bárlistás kaphat-e használt lakás vásárlásra kölcsönt úgy, hogy a meglévő tartozást is kifizethesse?
Ha igen, mik a feltételek?

Kedves Zsuzsa!
Bárlistás személy pénzügyi partnereinknél sajnos nem kaphat kölcsönt sem használt lakás vásárlásához, sem a meglévő tartozás kifizetéséhez.

2006-ban az Axa Banktól 6M Ft-ot vettünk fel, és egy házat építettünk belőle. Most szeretnénk az osztrák határnál házat venni 3M forintért, a sokkal jobb kereseti lehetőség miatt. 11M Ft hitelt szeretnénk felvenni, hogy kifizessük az Axa hitelünket, és megvegyük a másik házat. Eladni sajnos nem tudjuk családi okok miatt, csak ez a megoldás lehetséges számunkra. Férjemmel bejelentett munkahelyünk van, és 3 kiskorú gyermekünk.
Előre is köszönjük válaszukat.

Kedves János!
A 3 millió Ft értékű házat a bankok sajnos nem fogadják el fedezetként, az tehát nem vonható be a hitelügyletbe.
A 11 millió Ft összegű hitel felvétele attól függ, hogy mennyit ér a meglévő házuk és mennyi igazolható jövedelemmel rendelkeznek havi szinten. Ezeket az adatokat online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével adhatja meg, s ezek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják Önöket az esetleges hitellehetőségekről.

Tisztelt Hitetlnet!
Kérdésem a következő: Van-e lehetőség, s ha igen, milyen formában arra, hogy meglévő 4.900.000 Ft tőketartozású jelzáloghitelemet úgy váltsam ki, hogy a felvenni szándékolt 12.000.000 Ft jelzáloghitelből ezt egyben törlesztem, és a további összeget pedig ingatlanfelújításra használom fel. Ez melyik konstrukcióba fér bele, és milyen részletekkel tudom megkapni?
Tisztelettel
Tamás

Tisztelt Hitelnet!
Jelenleg minimálbérért dolgozom amiből levonják a diákhitel tartozásomat. Ezt szeretném egyben kifizetni és utána saját lakást vásárolni. Ehhez olyan kölcsönre lenne szükségem, amit 25-30 év alatt lehet visszafizetni és kb. 7 millió forint összegű. Mivel saját ingatlanom nincs, jelzáloghitelt nem tudok felvenni, valamint adóstárs is kizárva. Van-e valamilyen lehetőségem? Úgy tudok saját lakást venni, hogy a megvételre kerülő ingatlan legyen a jelzáloghitel alapja és maradjon pénzem a diákhitelre is? (kb. 1.5 millió Ft)

Üdvözlöm!
Lakást szeretnék venni, de sajnos a meglévő hiteleim mellé (autóhitel kb. 500.000, személyi kölcsön 1,5m) nem tudom ezt megtenni. A használt lakás vásárlására és a hiteleim kitisztázására keresek megfelelő hitelt, hogy csak 1 fele kelljen fizetnem. Kb. 5m Ft-ra lenne szükségem. Hiteltörlesztés elmaradásom nem volt. 1 gyermekem van, érdekelne a szocpol és állami támogatás is.
Tisztelettel:
László

Férjemmel 2011. szeptemberben vásároltunk 5.4 millióért egy használt panellakást forinthitelből. Férjem 36, én 35 éves vagyok, két gyermeket nevelünk – 5 éves, és 10 hónapos. Vajon kiválthatjuk–e államilag támogatott lakáshitellel a már meglévő lakáshitelünk?


12
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x